Bολιβία vs Περού: αγώνες που έμειναν αξέχαστοι (vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Bολιβία vs Περού: αγώνες που έμειναν αξέχαστοι (vids)

bet365

Ενόψει του δεύτερου προημιτελικού του Copa America μεταξύ Βολιβίας και Περού, ξεχωρίσαμε τρεις αναμετρήσεις από το παρελθόν της διοργάνωσης, σε ένα flashback γεμάτο γκολ και θέαμα!

Περού 2 - 2 Βολιβία, Copa America 2007, Μερίδα, Βενεζουέλα

Οι δυο ομάδες συγκρούστηκαν στο τελευταίο παιγνίδι στη φάση των ομίλων, με το Περού να προπορεύεται με έναν πόντο. Ήθελε τουλάχιστον να αποφύγει την ήττα, ώστε να προκριθεί σίγουρα στα προημιτελικά και παρότι προηγήθηκε με τον Κλαούντιο Πισάρο, δέχθηκε δυο γκολ μέχρι το ημίχρονο από τους Μορένο και Κάμπος. Ο στράικερ της Μπάγερν όμως «παρενέβη» σωτήρια στο 85', χαρίζοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα στους «Ίνκας», μαζί με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Περού 2 - 2 Βολιβία, Copa America 2004, Λίμα, Περού

Αυτή τη φορά η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Περού, όπου οι «γηπεδούχοι» αντιμετώπισαν πάλι την τελευταία αγωνιστική τη Βολιβία. Οι Βολιβιανοί έφεραν το Εθνικό Στάδιο της πρωτεύουσας του Περού σε κατάσταση - σοκ, προηγούμενοι με 0-2 στο ημίχρονο με γκολ του Μποτέρο και του Άλβαρες. Άμα τη ενάρξει του δευτέρου ημιχρόνου το Περού αντεπιτέθηκε και ο Πισάρο μετουσίωσε το πέναλτι που κέρδισε σε γκολ στο 67', πριν ο Παλάσιος στο 85' ισοφαρίσει για τους «Ίνκας». Η Βολιβία έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ το Περού στα προημιτελικά αποκλείστηκε από την Αργεντινή με 1-0.

Βολιβία 2 - 0 Περού, Copa America 1997, Λα Πλαζ, Βολιβία

Στα γήπεδα της Βολιβίας αυτή τη φορά οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο δεύτερο παιγνίδι της φάσης των ομίλων. Ο Μάρκο Ετσεβέρι έβαλε μπροστά τους διοργανωτές λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, για να έρθει ο Βαλδιβιέσο πέντε λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου και να «γράψει» το 2-0. Εκείνη τη χρονιά η Βολιβία έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου έχασε με 3-1 από τη Βραζιλία, η οποία είχε συντρίψει στα ημιτελικά τους Περουβιανούς με 7-0!

 

Τελευταία Νέα