Ολυμπιακός: Διοικητικό lifting και... αντεπίθεση!

Ολυμπιακός: Διοικητικό lifting και... αντεπίθεση!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Διοικητικό lifting και... αντεπίθεση!

bet365

Ο Ολυμπιακός έβαλε τις... βάσεις του για τη νέα σεζόν με τις αλλαγές του. Έμεινε πρόεδρος ο Μαρινάκης με τον Κουντούρη να αναβαθμίζεται καθώς έγινε υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος και μεταγραφών! Βασική ευθύνη για διοίκηση και λειτουργία ανέλαβε εκτελεστική επιτροπή.
Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεδρίασε ως γνωστόν την Δευτέρα, έτσι ώστε να μπουν όλα τα τρέχοντα θέματα στην σωστή σειρά και να... χτιστεί μία ακόμα πιο δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα για τη νέα χρονιά. Το παρών έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης (που αποτελεί μέλος του Δ.Σ.), το κλίμα ήταν εξαιρετικό σε όλη την διάρκειά του, ως συνέχεια της διάθεσης όλων να προχωρήσουν ενωμένοι και αποφασισμένοι. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρωταθλητής Ελλάδας στο πλαίσιο του Δ.Σ. συζητήθηκαν τα εξής:
1) Ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι νομικοί του συλλόγου, ενημέρωσαν το Δ.Σ. για τα τρέχοντα δικαστικά θέματα και ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως ουδεμία νομική και πραγματική βάση δεν έχουν οι εις βάρος του κατηγορίες ενώ και ο σύλλογος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.
2) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον κ. Θόδωρο Γιαννίκο ότι ο σύλλογος έχει ενημερώσει διεξοδικά και αναλυτικά, από την πρώτη στιγμή και με επίσημο τρόπο, την UEFA, για τα συγκεκριμένα ζητήματα και αυτό συνεχίζει να κάνει. Οι προσπάθειες ορισμένων (όπως η παράνομη αποστολή φακέλων από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός) έπεσαν στο κενό και η ομάδα θα συμμετέχει κανονικά στο Champions League της περιόδου 2015-2016.
3) Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι το επόμενο διάστημα θα παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει, αλλά επέλεξε να μιλήσει πρώτα στην δικαιοσύνη και μετά δημόσια, απευθυνόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού.
4) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν και για την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΠΑΕ, αύξηση που καλύπτει εξ ολοκλήρου, από δικά του κεφάλαια, ο κ. Μαρινάκης και επανέλαβε ότι εγγυάται και στηρίζει το μέλλον της ομάδας.
5) Τέλος ο πρόεδρος κ. Μαρινάκης πρότεινε την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την δημιουργία μιας εκτελεστικής επιτροπής στην οποία θα παραχωρηθεί το σύνολο των διοικητικών αρμοδιοτήτων.
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:
Α) Την ανασυγκρότηση του Δ.Σ., η σύνθεση του οποίου έχει πλέον ως εξής:
Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος
Σάββας Θεοδωρίδης, Α' αντιπρόεδρος
Σωκράτης Κόκκαλης του Σωκράτη, Β' αντιπρόεδρος
Μιχάλης Κουντούρης, Γ' αντιπρόεδρος
Θεόδωρος Γιαννίκος, Δ' αντιπρόεδρος
Ιωάννης Μώραλης, Ε' αντιπρόεδρος
Δημήτρης Αγραφιώτης, ΣΤ' αντιπρόεδρος
Ιωάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος
Σωκράτης Κόκκαλης του Πέτρου
Λεωνίδας Θεοδωρακάκης
Κωνσταντίνος Μπαρμπής
Ανδρέας Νασίκας
Αναστάσιος Τσούφης
Χρήστος Μηστριώτης
Επίσης υιοθετώντας την πρόταση του κ. Μαρινάκη, το Δ.Σ. εξέλεξε εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία θα μετέχουν οι:
1) Ιωάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος
2) Μιχάλης Κουντούρης, αντιπρόεδρος Δ.Σ., υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος, αγωνιστικού και μετεγγραφών
3) Θεόδωρος Γιαννίκος, αντιπρόεδρος Δ.Σ., υπεύθυνος νομικών υπηρεσιών και εκπρόσωπος της ΠΑΕ στους θεσμούς
4) Κριστιάν Καρεμπέ, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και διεθνών σχέσεων
5) Γεώργιος Παύλου, πρόεδρος Θρύλος ΑΕ, υπεύθυνος υποδομών (προπονητικό κέντρο), διοικητικών λειτουργιών και Ακαδημιών
6) Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, υπεύθυνος για την εμπορική διεύθυνση, την εταιρική επικοινωνία και εταιρική κοινωνική ευθύνη
Μετά την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ., ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξή του στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και ζήτησε να κλείσει σύντομα το θέμα προπονητή και να αποκτηθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν από την εκτελεστική επιτροπή (όπως και ο προπονητής) και με μπάτζετ ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα (όπως σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση των πρωταθλητών). Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνέχιση του έργου των Ακαδημιών, μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης επενδύσεων για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του προπονητικού κέντρου του Ρέντη (σ.σ. στο οποίο εδώ και αρκετό καιρό γίνονται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης των γηπέδων του και όχι μόνο) αλλά και στο κοινωνικό έργο της ΠΑΕ με στόχευση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την προσφορά στην πόλη του Πειραιά. Τις επόμενες ημέρες η εκτελεστική επιτροπή θα ανακοινώσει τις πρώτες αποφάσεις της για την λειτουργία της ομάδας.
Οι... ενισχυμένοι, ο Κουντούρης, η αποχώρηση Λούβαρη και ο Ισά χωρίς ρόλο...
Από όλη αυτήν την διαδικασία γίνεται εμφανές πως ορισμένα άτομα βγαίνουν ενισχυμένα και με αναβαθμισμένο ρόλο, κάτι που από λίγο έως πολύ αναμενόταν. Ο Σάββας Θεοδωρίδης έγινε Α' αντιπρόεδρος και ο Μιχάλης Κουντούρης από μέλος έγινε Γ' αντιπρόεδρος και πήρε και ενεργό ρόλο στην εκτελεστική επιτροπή. Εξάλλου το όνομα του Κουντούρη που προέρχεται από τα... σπλάχνα του οπαδικού κινήματος των Πειραιωτών είχε πέσει στο τραπέζι ακόμα και για την προεδρία της ομάδας. Έπαιξε φυσικά σημαντικό ρόλο η πολύ πετυχημένη παρουσία του στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Συγκριτικά με το προηγούμενο Δ.Σ. ο γιός του Σωκράτη Κόκκαλη από Α' αντιπρόεδρος έγινε Β' και ενώ πλέον οι αντιπρόεδροι στον σύλλογο είναι έξι τον αριθμό. Από τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. δεν υπάρχει πια το όνομα του Γιώργου Λούβαρη. Ενός άκρως πετυχημένου παράγοντα που επί σειρά ετών προσέφερε στην ομάδα και δεν αναμενόταν να συνεχίσει.
Ως βασικός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη, τον Δεκέμβριo τoυ 1993 o Γιώργoς Λoύβαρης ανέλαβε την ευθύνη της oργάνωσης της ΠΑΕ Oλυμπιακός, σε όλoυς τους τoμείς από την θέση τoυ Γενικoύ Διευθυντή της εταιρείας. Τον Ιoύλιo τoυ 1994 έγινε μέλoς τoυ διoικητικoύ συμβoυλίoυ ως διευθύνων σύμβουλος έως το 2007 και από τον Ιούνιο του 2001 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Με βάση το προηγούμενο Δ.Σ. ο κ. Λούβαρης ήταν μέλος. Τα υπόλοιπα μέλη έμειναν ως είχαν. Δηλαδή οι Σωκράτης Κόκκαλης, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Κώστας Μπαρμπής, Ανδρέας Νάσικας, Τάσος Τσούφης και Χρήστος Μηστριώτης. Επίσης ο Πιέρ Ισά παραμένει για τα καλά... μετέωρος. Από το οργανόγραμμα που έχει διαμορφωθεί δεν προκύπτει να έχει πουθενά ουσιαστικό ρόλο, την ώρα που στον Κριστιάν Καρεμπέ έχει ανατεθεί ξανά σημαντικό πόστο στον σύλλογο.
Η... αποκωδικοποίηση του Δ.Σ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό εγγυητή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον άνθρωπο που θα στηρίζει τα μέγιστα τον σύλλογο. Εκτός από το γεγονός πως επανέλαβε ότι η απόφαση της περασμένης Πέμπτης δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τον Ολυμπιακό βγαίνει ξανά μπροστά με συνέντευξη Τύπου, όπως είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό αλλά είχε καθυστερήσει επειδή ήθελε πρώτα να περάσει από τον ανακριτή. Όπως γίνεται φανερό πάντως και έχει ήδη γίνει γνωστό δεν θα εκπροσωπεί την ΠΑΕ σε θεσμικούς φορείς, όπως η Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα κίνδυνο για το Champions League για τη νέα αγωνιστική περίοδο, κάτι που ξεκαθαρίστηκε με τον πλέον περίτρανο τρόπο ενώ τα 10 εκατ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία της ομάδας ο κ. Μαρινάκης θα πάνε για μεταγραφές και ότι άλλο χρειαστεί ο σύλλογος.
Επίσης η εκτελεστική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους Βρέντζο, Κουντούρη, Γιαννίκο, Καρεμπέ, Παύλου και Καρδιασμένο θα έχει πολύ σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην διοίκηση και την λειτουργία της ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μαρινάκης αξιοποιεί ακόμα πιο πολύ τους κ.κ. Βρέντζο, Κουντούρη και Γιαννίκο (σ.σ. με τον τρίτο να είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό στην UEFA, που είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Ομοσπονδία και ο οποίος τον εκπροσωπεί σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς). Επίσης ισχυροποίησε άτομα όπως οι Καρεμπέ και Παύλου ενώ το νέο πρόσωπο είναι ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ένας άνθρωπος με εμπειρία από τον επιχειρηματικό χώρο και από εταιρείες. Οι ερυθρόλευκοι από εκεί και πέρα θέλουν να... τελειώσουν σύντομα το θέμα του Μάρκο Σίλβα, αλλιώς να... κλειδώσουν άμεσα την επόμενη λύση. Και βέβαια ο στόχος συνεχίζει να είναι μεταγραφές πρώτης γραμμής, που θα αναλάβουν να ανεβάσουν για τα καλά το επίπεδο του συλλόγου και για να έχει μία πιο καλή πορεία στην Ευρώπη τη νέα χρονιά και φυσικά για να κερδίσει ξανά το νταμπλ.
Ενδυνάμωση Λορένθο, οι πρώτοι στόχοι Σίλβα - Μπερμπάτοφ και ο Γεωργάτος
Ο Χουάνχο Λορένθο όχι μόνο μένει στον Ολυμπιακό αλλά ανακύπτει πως μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ θα έχουν λόγο και κομβικό ρόλο για τις μεταγραφές και τις επιλογές ονομάτων από την Ευρώπη. Άλλωστε ο Ισπανός επικεφαλής του τμήματος scouting του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα είχε μπει ακόμα πιο δυναμικά στο πλάνο της νέας χρονιάς για το ρόστερ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το Δ.Σ. ο Ολυμπιακός θα επιμείνει για τον Μάρκο Σίλβα για τον πάγκο του ενώ ως πιο τα ηχηρά ονόματα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παραμένει σε περίοπτη θέση. Ως προς τον Γρηγόρη Γεωργάτο παραμένει πιθανό να πάρει ένα πόστο στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι σίγουρο πως θα είναι ο νέος Γενικός Αρχηγός ή το εάν θα βρεθεί σε άλλη θέση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα