Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Εξαρτημένη από τη Ντιναμό

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Εξαρτημένη από τη Ντιναμό

Gazzetta team
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Εξαρτημένη από τη Ντιναμό

bet365

Αυτή είναι η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, η ομάδα στην οποία έπαιξε ο Άντε Ρουκάβινα και ίσως βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ.

Ιδρύθηκε το 1914 με το όνομα ŽŠK Victoria. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο η ομάδα άλλαξε το όνομά της σε Ζελέσνιτσαρ. Το όνομα NK Lokomotiva το έχει από το 147 μέχρι σήμερα.

Είναι μια ομάδα που έχει αρκετούς δανεικός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Από εκεί ήρθε εξάλλου κι ο Ρουκάβινα. Μέχρι κι ο αρχηγός της Γέρκο Λέκο είναι δανεικός από τη Ντιναμό.

Η χρονιά που μας πέρασε βρήκε τη Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ στην 4η θέση, με 46 βαθμούς.

Μιλάμε για μια ομάδα που έχει μόλις τρεις ξένους παίκτες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι μόλις 23,7.

Ο 29χρονος Άντε Ρουκάβινα, που τον μάθαμε από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, την χρονιά που μας πέρασε είχε σε 32 παρουσίες πέντε γκολ και επτά ασίστ, με τη Λοκομοτίβα στην οποία ήταν δανεικός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αυτή δεν ήταν η καλύτερη θέση για την ομάδα, μιας και τη σεζόν 2008-2009 τερμάτισε δεύτερη ενώ το 2012-2013 πήρε τη δεύτερη θέση.

Πέρυσι, είχε 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και 16 ήττες, σκοράροντας 59 τέρματα (τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μαζί με την Χάιντουκ), ενώ δέχτηκε 68 τέρματα.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ζελένικα, Ντάριο Ζάρκοβ, Ιβάν Φιλίποβιτς

Αμυντικοί: Χούσινετς, Μπάρτολετς, Μάμιτς, Μρτσέλα, Πέριτς, Μπρούτσιτς, Πρένγκα, Τσάπαν.

Μέσοι: Τσόβτσιτς, Μπεγκόνια, Αλγκχούλ, Λέκο, Τσεράι, Κόλαρ, Αντριάσεβιτς, Γκρτζαν, Τσόριτς, Μίτσιτς.

Επιθετικοί: Πούλιτς, Φιόλιτς, Μάριτς, Ντόλεζαλ, Τσαμπράια

To αστέρι: Νταμίρ Σόβσιτς

Βασικός μοχλός για την ομάδα. Το βασικότερο είναι ότι θα είναι και του χρόνου, ενώ αποτελεί και σημαντικό περιουσιακό στοιχείο με την αξία του να ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ. Επαιξε σε 27 ματς, έχοντας 3 γκολ και 9 ασίστ. Φυσικά, βασικότατοι και αναντικατάστατοι είναι οι δανεικοί από την Ντιναμό οι Λέκο και Αντριάσεβιτς, που λογικά θα μείνουν στην ομάδα.

Προπονητής: Άντε Tσάτσιτς

H πείρα του 61χρονου αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για τη διοίκηση της ομάδας να τον προσλάβει. Στόχος του είναι να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Europa League.

Από το 1986 έχει προπονήσει ουκ ολίγες ομάδες όπως οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μάριμπορ, Ζαντάρ και Ράντινικ Σεσβέτε. Σύμφωνα με το transfermark, το 50% των παιχνιδών που έχει δώσει είναι νικηφόρα, το 19% ισοπαλίες και το 31% ήττες. Του αρέσει να παίζει 4-2-3-1 και αναμένεται με την εμπειρία του να βοηθήσει την ομάδα του Ζάγκρεμπ.

Εδρα: Kranjceviceva

Aνοιξε τις θύρες του το 1921, ύστερα από 11 χρόνια εργασιών. Το ρεκόρ προσέλευσης σημειώθηκε στις 15 Οκτωβρίου το 1939 στο Γιουγκοσλαβία-Γερμανία, όταν και πήγαν 18.000 κόσμος.

Γενικά η χωρητικότητά του φτάνει τις 8.850 και είναι μετά το Μάξιμιρ το μεγαλύτερο του Ζάγκρεμπ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα