Μποροβήλος: «Δεν υπάρχει θέμα με την UEFA»

Gazzetta team
Μποροβήλος: «Δεν υπάρχει θέμα με την UEFA»

bet365

Ο Γιώργος Μποροβήλος διέψευσε οτι η συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League κρίνεται στην Επιτροπή Εφέσεων της UEFA.

Την προηγούμενη Παρασκευή, με αφορμή τις εξελίξεις στις δικαστικές υποθέσεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Gazzetta.gr είχε αποκαλύψει οτι ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έχει στείλει την υπόθεση συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στην Επιτροπή Εφέσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Κάτι όμως που ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος, διέψευσε την Δευτέρα...

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στον Sport FM 94,6 για...

-την πρόταση του ΟΠΑΠ: «Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν προτάσεις κι αντιπροτάσεις. Θα έρθει στο σώμα της Super League, κάθε ομάδα θα τοποθετηθεί και θα αποφασίσουμε. Ο ΟΠΑΠ είναι ένας χορηγός τόσα χρόνια, έχει δώσει κι έχει πάρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως είναι καλό είναι να κινηθούμε μαζί και την επόμενη χρονιά. Αυτή η πρόταση έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλες τις ομάδες, θα κληθούμε να πάρουμε θέση στο προσεχές ΔΣ κι από εκεί και πέρα θα συνθέσουμε μια αντιπρόταση για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Η πρόταση χαρακτηρίζεται στο σύνολό της μικρή, αλλά περιμένουμε την τοποθέτηση των ομάδων επίσημα στο ΔΣ».

-το ενδεχόμενο χορηγίας από άλλη εταιρεία: «Και τέτοιες φωνές έχουν ακουστεί, αλλά επειδή είναι λεπτό το ζήτημα, δεν θέλω να προκαταλάβω τις θέσεις των ομάδων. Η κεντρική χορηγία στη Super League και στις φανέλες των ομάδων είναι κομβική σημασία για το πώς θα κινηθούν οι ομάδες. Εμείς μέχρι στιγμής δεν έχουμε έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά κάποιες εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον».

-το ποσοστό που θέλουν οι ομάδες του στοιχήματος: «Οι ομάδες είχαν παλιά ένα 11% που έπαιρναν από το ΠΡΟ-ΠΟ. Πλέον το παιχνίδι αυτό ουσιαστικά έχει αντικατασταθεί από το στοίχημα κι ένα τέτοιο ποσοστό, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται το όνομα των ομάδων, είναι ένα δίκαιο αίτημα και ο ΟΠΑΠ πρέπει να το δει. Ο Έλληνας φίλαθλος μπορεί να είναι πληγωμένος, αλλά αγαπά το ελληνικό πρωτάθλημα».

-το αν αξίζει το υπάρχον ελληνικό πρωτάθλημα χορηγία 17,5 εκατ.: «Αυτοί που δίνουν τα λεφτά ξέρουν τι κάνουν. Δεν κάνουν ελαφρά τη καρδία τέτοιες χορηγίες. Κανείς δεν είναι τόσο φιλεύσπλαχνος. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά το ποδόσφαιρο αγαπιέται από τον Έλληνα φίλαθλο. Μπορεί να μην πηγαίνει γήπεδο, να στενοχωριέται ή να βρίζει, αλλά από τη φύση του ο Έλληνας αγαπά το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αν πράγματι δείξουμε δείγματα προς τη σωστή κατεύθυνση σύντομα ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα θα παρουσιάσει δείγματα προόδου».

-τη μη μείωση των ομάδων: «Σε πρώτη φάση ναυάγησε και δεν θέλω να το ωραιοποιήσω. Πάμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων. Με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή να επανέρχονται κι όλες τις υπόλοιπες, θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ήδη πάμε από τις 18 σε 16 ομάδες κι έρχονται δύο ομάδες σούπερ ανταγωνιστικές που θα προσδώσουν ένα άλλο πρεστίζ. Και η δική μου ομάδα έχει όνειρα, είναι πάλι στο Europa League και θέλει να φτάσει ψηλά».

-το θέμα της Βέροιας και την απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων: «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε επικυρώσει τη βαθμολογία από την πέμπτη θέση και κάτω. Περιμένουμε την απόφαση για να προχωρήσουμε σε μια σειρά από ζητήματα, όπως και η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος. Οι αθλητικές αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν γρήγορα, γιατί αν μπλέκαμε με την τακτική δικαιοσύνη θα περιμέναμε καιρό».

-το ενδεχόμενο να μην κατέβουν ομάδες, όπως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα: «Αν πάμε σε τέτοιες λύσεις… Σίγουρα θα υπάρχουν επιπτώσεις. Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις».

-το αν σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλία για να φέρει πιο κοντά τους παράγοντες των ομάδων: «Υπάρχει διαφορά απόψεων και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων της χώρας. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πάρω μια τέτοια πρωτοβουλία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάνει καμία κίνηση και δεν έχω προσπαθήσει. Κρίνω ότι για να πάρεις μια απόφαση και να ενεργήσεις πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα. Ελπίζω να καταλάβουν όλοι πως το θέμα δεν είναι πώς θα έχεις επιρροή στα πράγματα, αλλά πώς τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Όποιος πιστεύει πως είναι μέσα σε ένα καράβι, κι αν αυτό βυθιστεί αυτός θα σωθεί, κάνει πολύ μεγάλο λάθος και δεν γνωρίζει το αντικείμενο. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική».

-τα επεισόδια στα ΔΣ της Super League: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά, με δύσκολα συμβούλια, με αποχωρήσεις δύο ομάδων… Δεν είμαστε ευτυχείς για το πρωτάθλημα που τελείωσε. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως με μαγικό ραβδάκι θα αλλάξουν όλα σε ένα μήνα. Όμως για να πας μακριά, πρέπει να κάνεις ένα βήμα».

-τους λόγους που αισιοδοξεί: «Μέσα στη μαυρίλα υπάρχουν και κάποια θετικά πράγματα, όπως η νέα συμφωνία με τη Nova. Έχουμε κινηθεί κι έχουμε φτιάξει καλύτερα γήπεδα, υπάρχει ασφάλεια για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους. Έχουν γίνει τροποποιήσεις στους κανονισμούς που μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι αισιόδοξος, και στον κανονισμό πρωταθλήματος, αλλά και στη διαιτησία. Μια ομάδα δεν θα μπορεί να φύγει από το πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να επιλέξει κατηγορία για να σβήσει χρέη. Οι δύο τελευταίοι διαιτητές του πίνακα θα φεύγουν και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογηθούν για την επόμενη σεζόν. Αν είμαστε όλοι μαζί, θα κάνουμε πράγματα».

-την ΚΕΔ: «Μετά την παραίτηση του κ. Ζωγράφου θα επανδρωθεί μια νέα ΚΕΔ. Φαντάζομαι στο επόμενο συμβούλιο θα εκλεγεί η νέα ΚΕΔ. Σε αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί η ονοματολογία. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η μέρα αρχιμανδρίτη».

-το αν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του Αστέρα στην Ευρώπη: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το λέω κατηγορηματικά. Με οριστική απόφαση συμμετέχουμε στο Europa League. Δεν θέλω να απαντήσω για άλλες ομάδες. Με ρωτήσατε για την ομάδα μου και είμαι κάθετος. Η UEFA έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας σε αυτά τα θέματα κι απαντά απευθείας σε κάθε ομάδα».

-τους στόχους του Αστέρα: «Ο στόχος του Αστέρα είναι κάθε χρόνο να πάει ψηλότερα και κάποια στιγμή να χτυπήσει και πρωτάθλημα. Μπορεί να με πουν γραφικό, αλλά γραφικό με έλεγαν κι όταν έλεγα να παίξουμε στο Europa League».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα