UEFA: Παρακολουθούμε στενά τις ελληνικές υποθέσεις

UEFA: Παρακολουθούμε στενά τις ελληνικές υποθέσεις

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει και ερμηνεύει την απάντηση του spokesman της UEFA στο gazzetta. Με αίτημα Ινφαντίνο επανεξετάζεται η συμμετοχή του Αστέρα.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, το gazzetta ζήτησε από την UEFA την επίσημη θέση της για τις υποθέσεις διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι σήμερα η UEFA απέφευγε οποιαδήποτε τοποθέτηση, παρεκκλίνοντας από τη συνήθη τακτική της σε τέτοιες υποθέσεις. Συνήθως η UEFA φρόντιζε να δείχνει ότι ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Στην περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου όμως μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει απολύτως κανένα σχόλιο στελέχους, ή επίσημη θέση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Γι' αυτό και έχει τη σημασία της η σημερινή επιλογή της να μιλήσει.

“Παρακολουθούμε τις υποθέσεις στενά, από κοντά, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή”, ήταν η επίσημη θέση της UEFA, την οποία μετέφερε γραπτώς στο gazzetta ο spokesman της Ομοσπονδίας μέσω της διεύθυνσης των media.

Για ποιο λόγο δεν κάνει σχόλιο επί των εξελίξεων η UEFA στη δεδομένη στιγμή; “Επειδή οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχουν καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα και αποφάσεις”, εξήγησε στο gazzetta στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έχει την ευθύνη για την επικοινωνιακή διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Το γεγονός ότι ο spokesman της UEFA δεν απάντησε σε ερώτηση για το αν η UEFA έχει ήδη αποφασίσει για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει τη σημασία του. Το έκανε επειδή, όπως εξηγούσαμε και χθες, η UEFA δεν λαμβάνει τελεσίδικες αποφάσεις σε τέτοιες περιπτώσεις μέχρι να σιγουρευτεί ότι σε περίπτωση που η απόφασή της προσβληθεί από οποιονδήποτε θιγόμενο στο CAS δεν θα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε μια δικαστική ήττα που θα την αφήσει πλήρως εκτεθειμένη.

Επανεξέταση της συμμετοχής του Αστέρα

Η ΕΠΟ προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να επικοινωνήσει ότι η UEFA έχει ήδη αποφασίσει για όλα και έχει κλειδώσει τις ευρωπαϊκές συμμετοχές των ομάδων. Αυτό όμως δεν ισχύει. Διότι η UEFA σκοπεύει να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, αλλά και να επανεξετάσει την πρώτη απόφασή της για τον Αστέρα Τρίπολης, μετά την επιλογή του Γενικού Γραμματέα της Τζιάνι Ινφαντίνο και του προέδρου της Επιτροπής Ηθικής της UEFA Τόμας Παρτλ να στείλουν αυτή την υπόθεση (του Αστέρα) στην Επιτροπή Εφέσεων της UEFA αμφισβητώντας την εισήγηση που είχε κάνει ο Επιθεωρητής Ηθικής, ο οποίος γνωμοδότησε ότι ο Αστέρας πρέπει να παίξει στο Europa League.

Γίνεται απολύτως ξεκάθαρο, τόσο από την άρνηση της UEFA να απαντήσει στην ερώτηση του gazzetta σχετικά με το αν έχουν ήδη ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις για την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο και από την επιλογή των Ινφαντίνο, Παρτλ να επανεξετάσουν την υπόθεση του Αστέρα ότι η UEFA ερευνά τις υποθέσεις και δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τις συμμέτοχες των ομάδων.

 

Τελευταία Νέα