Μάρκο Σίλβα, ο εκλεκτός του Ολυμπιακού!

Μάρκο Σίλβα, ο εκλεκτός του Ολυμπιακού!

Δημήτρης Τομαράς
Μάρκο Σίλβα, ο εκλεκτός του Ολυμπιακού!

bet365

Πολύ κοντά στον «Special Two», Μάρκο Σίλβα, είναι ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να επιβεβαιώνουν πως έχει αρκετές πιθανότητες! Ήδη στην Αθήνα, ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα βρίσκει ο Ολυμπιακός -σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες και από την Πορτογαλία- τον αντικαταστάτη του Βίτορ Περέιρα. Ο 38χρονος τεχνικός που έχει εργαστεί σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Εστορίλ φαίνεται να αποτελεί το νέο... δυνατό χαρτί για τον πάγκο των πρωταθλητών. Ο Σίλβα είναι λάτρης του 4-3-3 παίζοντας με δύο αμυντικά χαφ όμως στον άξονα.

Κάποιες φορές μπορεί να κάνει πιο επιθετικό το 4-3-3 του. Έχει ποσοστό νικών 50,3%, 26,3% σε ισοπαλίες και 23,4% σε ήττες. Με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είχε υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια συνεργασίας, που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ... Είναι ένας νέος, φιλόδοξος και ιδιαίτερα χαρισματικός τεχνικός, που έχει μεγάλη... δίψα για νέες διακρίσεις και προκλήσεις.

Ως τεχνικός έχει κατακτήσει το Κύπελλο Πορτογαλίας με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2014 - 2015 (σ.σ. με την οποία βγήκε 3ος στο πρωτάθλημα) και τον τίτλο στην Β' Πορτογαλίας με την Εστορίλ το 2011 - 2012. Επίσης έχει αναδειχθεί προπονητής της σεζόν στην Β' κατηγορία το 2011 - 2012. Με την Εστορίλ είχε κατακτήσει και την 5η θέση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Στην Πορτογαλία γίνεται λόγος για επικείμενο deal με άμεση παρουσία του ίδιου του Σίλβα στην χώρα μας. Κάποιες πηγές από την Ιβηρική τον ήθελαν να είναι ήδη στην Αθήνα για το τελικό στάδιο των επαφών του με τον Ολυμπιακό. Από μεριάς των πρωταθλητών υπήρξε άμεση αντίδραση. Διευκρινίστηκε πως -αν και δεν υπάρχει κάτι οριστικό αυτήν την στιγμή- ο Σίλβα είναι ένας εκ των υποψηφίων για τον πάγκο της ομάδας και μάλιστα με καλές πιθανότητες.

Επίσης πως απαιτείται ακόμα κάποιος χρόνος για να... κλειδώσει οριστικά η υπόθεση του νέου τεχνικού. Μετά από αυτήν τη νέα... ανατροπή -που έρχεται να προστεθεί στις... προηγούμενες για το ζήτημα του νέου τεχνικού- εξελίξεις για το θέμα του προπονητή μπορεί να υπάρξουν το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Άλλες πηγές πάντως μιλούσαν το αργότερο έως την Πέμπτη.

Και φυσικά πρόκειται για ανατροπή διότι ούτε με Λεονάρντο Ζαρντίμ αλλά ούτε και με Βίτορ Περέιρα (δηλαδή δύο Πορτογάλους προπονητές) ο Ολυμπιακός βγήκε... δικαιωμένος. Υπάρχει πάντως και μία παράμετρος που θα πρέπει να τονιστεί. Ο Μάρκο Σίλβα μετά την αποχώρησή του από την Σπόρτινγκ είναι σε δικαστική διαμάχη με τον σύλλογο της Λισσαβώνας για χρωστούμενα προς εκείνον.

Γενικότερα ήταν ένα... διαζύγιο που μόνο... βελούδινο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Στο μεταξύ πάντως παρότι ο Σίλβα βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο και φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά το πάνω χέρι, ο Ολυμπιακός δείχνει να... δουλεύει και άλλη περίπτωση πιο δυνατού ονόματος για τον πάγκο του. Το σίγουρο είναι πως την δεδομένη στιγμή ο 38χρονος Ίβηρας κερδίζει την... κούρσα της διαδοχής του Βίτορ Περέιρα. Και βέβαια είναι το Νο1 φαβορί για τον πάγκο του.

Η... αποθέωση του Μουρίνιο για Σίλβα
Ο Σίλβα είναι ένας προπονητής, τον οποίο συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις. Στην Πορτογαλία τον αποκαλούν «Special Two» με τις... ευλογίες του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει πολύ καλή γνώμη για τις ικανότητές του. Γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1977 στην Λισσαβώνα, ο Μάρκο Σίλβα έπαιξε ως ακραίος αμυντικός σε ομάδες όπως οι Μπελενένσες, Τροφένσε, Καμπομαϊορένσε, Ρίο Άβε, Σαλγκέιρος και Εστορίλ, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του τον Ιούλιο του 2011.
Σταμάτησε την μπάλα στα 34 του έχοντας δώσει πάνω από 100 ματς ενώ αν και αμυντικός είχε σκοράρει 8 τέρματα. Αρχικά δούλεψε ως διευθυντής ποδοσφαίρου στην Εστορίλ για να γίνει μετά προπονητής. Ως τεχνικός εργάστηκε όπως σας προαναφέραμε σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και πριν στην Εστορίλ, παίρνοντας τίτλους και με τις δύο αυτές ομάδες.
Κάποια στιγμή αποτέλεσε διακαή πόθο της Πόρτο ενώ και η Μπενφίκα είχε ασχοληθεί μαζί του, προσπαθώντας να τον κλείσει για τον πάγκο της. Ακόμα είχε συνδεθεί και με ομάδες εκτός Πορτογαλίας, όπως η Στεάουα Βουκουρεστίου. Ένα άλλο στοιχείο είναι πως έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Αντρέ Βίλας Μπόας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα