Οι αποφάσεις της ΕΠΟ και ο Αρης

Gazzetta team
Οι αποφάσεις της ΕΠΟ και ο Αρης

bet365

Σημαντικές αλλαγές αποφάσισε η ΕΠΟ στα πρωταθλήματα που έχουν σχέση και με τον Αρη. Διαβάστε ποιες είναι αυτές!

Η ΕΠΟ (χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα) αποφάσισε το πρωτάθλημα της Football League 2016-17 να διεξαχθεί με 16 ομάδες, χωρίς να πειράξει τη νέα περίοδο που «καίει» τον Άρη, γεγονός που αποτελεί σίγουρα μια ευχάριστη είδηση για τον δύσβατο δρόμο που βρίσκονται οι κίτρινοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής σημαντική ήταν και η απόφαση για τις ομάδες που επιλέγουν τον εκούσιο υποβιβασμό

Διαβάστε εδώ όλες τις αποφάσεις (δεν ανακοινώθηκαν επίσημα) της ΕΠΟ, σε ρεπορτάζ του soccerplus.gr:

«Σε διόρθωση της «αθωωτικής» για τους κατηγορούμενους για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα διάταξη προχωρά η ΕΠΟ έπειτα από την δημόσια κατακραυγή που της ασκήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη που πέρασε πριν ένα χρόνο η ΕΠΟ, σε αντιδιαστολή με τα προβλεπόμενα από FIFA και την UEFA, πρόβλεπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τιμωρία για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα αν δεν προκύπτει η εμπλοκή άνω των δύο ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα όλες οι πειθαρχικές διώξεις περί προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα που απασχόλησαν τα πειθαρχικά όργανα να θεωρηθούν αβάσιμες και να απορριφθούν.

Τώρα προϋπόθεση είναι η εμπλοκή άνω του ενός ποδοσφαιριστή ή/και ενός αξιωματούχου.

Συγκεκριμένα οι κυριότερες αλλαγές που πέρασαν από την Εκτελεστική Επιτροπή στους κανονισμούς, χωρίς να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

α) Από τη σεζόν 2017 – 18 η Φούτμπολ Λιγκ να διεξάγεται με 16 ομάδες.

β) Σε περίπτωση απόφασης που αφορά οφειλές ΠΑΕ, η ποινή θα είναι αφαίρεση βαθμών που θα επιστρέφονται εφόσον η οφειλή εξοφλείται.

γ) Σε περίπτωση που μέλος ή μέτοχος αποχωρήσει από ΠΑΕ στη διάρκεια της σεζόν και η αποχώρηση έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από τις διοργανώσεις που συμμετείχε δεν θα μπορεί για πέντε έτη να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο

δ) Οι διαιτητές που θα τερματίζουν στις δύο τελευταίες θέσεις του πίνακα αξιολόγησης της ΚΕΔ θα υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία

ε) Εφόσον ΠΑΕ επιλέξει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης δεν θα μπορεί να ανέβει αμέσως κατηγορία. Αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει από τη δεύτερη σεζόν εφόσον στην πρώτη καταταγεί στις θέσεις ένα έως τέσσερα και εφόσον έχει εξοφλήσει το 50% των οφειλών που είχε πριν μπει στο καθεστώς εκκαθάρισης.

στ) Χειραγωγημένος αγώνας θα θεωρείται αυτός για τον οποίο προκύπτει εμπλοκή άνω του ενός ποδοσφαιριστή ή ενός αξιωματούχου.

η) Σε περίπτωση επεισοδίων που δεν είναι εκτεταμένα θα μπορεί το πειθαρχικό όργανο να αποφασίζει ως ποινή το κλείσιμο συγκεκριμένης θύρας.

θ) Σε περίπτωση ρήψης φωτοβολίδων ευθείας βολής εντός αγωνιστικού χώρου ο διαιτητής θα μπορεί να διακόψει οριστικά των αγώνα».

 

Τελευταία Νέα