Κολομβία: Φουλ επίθεση

Κολομβία: Φουλ επίθεση

Κολομβία: Φουλ επίθεση

bet365

Επιθετική φιλοσοφία, θέαμα και διάκριση. Η Κολομβία δείχνει έτοιμη για την υπέρβαση και είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Copa America.

Η Κολομβία καθιερώθηκε στο Copa América από το 1975, καθώς προηγουμένως είχε δώσει το παρών μόλις σε 5 διοργανώσεις. Ευλογημένοι με τεράστιο ταλέντο στην επίθεση, οι Κολομβιανοί στοχεύουν πολύ ψηλά και έχουν όλα τα φόντα να τα καταφέρουν. Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν βρίσκεται στο peak της και μετά το εξαιρετικό Μουντιάλ που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι, είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση. «Έχουμε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες με την εξέλιξή μας τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο 65 Αργεντίνος τεχνικός. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αστέρια στο ρόστερ, το σύνολο είναι που κάνει τη διαφορά, καθώς κανένας δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.

Στη διοργάνωση του 2011 η Κολομβία είχε ξεκινήσει εξαιρετικά, όμως ηττήθηκε στα προημιτελικά από το Περού στην παράταση. Το πρώτο και μοναδικό της τρόπαιο είχε έρθει το 2001 ως διοργανώτρια και τώρα δείχνει έτοιμη για την υπέρβαση στον όμιλο με Βραζιλία, Περού και Βενεζουέλα. «Θα δούμε που θα φτάσουμε παιχνίδι με παιχνίδι, όπως ακριβώς κάναμε και πέρυσι στα γήπεδα της Βραζιλίας», σχολίασε ο Νταβίντ Οσπίνα, που έκανε πολύ καλή σεζόν με την Άρσεναλ. Στα συν για την Κολομβία το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν προσδοκίες και δίψα για διάκριση, δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση.

Προπονητής: Χοσέ Πέκερμαν

Ο Χοσέ Πέκερμαν είχε οδηγήσει την Αργεντινή μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, επιτυχία που επανέλαβε το 2014 με την Κολομβία στη Βραζιλία. Ο βετεράνος τεχνικός είχε σημαντικές επιτυχίες με την U20 της Αργεντινής, την οποία είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1995, το 1997 και το 2001. Η εκπληκτική του δουλειά στην Κολομβία τον έχει φέρει στην κορυφή της λίστας της El Pais (από την Ουρουγουάη) με τους καλύτερους τεχνικούς της Λατινικής Αμερικής τρεις συνεχόμενες χρονιές από το 2012 μέχρι και το 2014. Η φιλοσοφία του είναι επιθετική και έχει ταιριάξει απόλυτα με την Κολομβία.

Αστέρι

Η σεζόν του Ραδαμέλ Φαλκάο στην Αγγλία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αδιάφορη. Έτσι, το μεγάλο αστέρι της Κολομβίας είναι ο Χάμες Ροδρίγκες. Ο 23χρονος μέσος κατάφερε στην πρώτη του σεζόν στην Ισπανία μετά την μεταγραφή (που φημολογείται ότι άγγιξε τα 80 εκατ. ευρώ) από την Μονακό να έχει διψήφιο αριθμό τόσο στα γκολ όσο και στις ασίστ. Μετά το εκπληκτικό Μουντιάλ που έκανε πέρυσι, ο Ροδρίγκες είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας της Κολομβίας για διάκριση. «Θα παίξω όπου θέλει ο προπονητής», σχολίασε ο μέσος της Ρεάλ, καθώς ο ρόλος του στην Εθνική είναι λίγο διαφορετικός από ό,τι στη βασίλισσα.

Διακρίσεις

Οι επιτυχίες των τελευταίων ετών έχουν φέρει την Κολομβία στην 4η θέση της βαθμολογίας της FIFA. Παρόλα αυτά, οι τίτλοι δεν έχουν έρθει. Οι Κολομβιανοί έχουν να επιδείξουν την κατάκτηση του Copa America το 2001, όταν και φιλοξένησαν τη διοργάνωση, αλλά μέχρι εκεί. Το 1975 είχαν καταφέρει και πάλι να φτάσουν μέχρι τον τελικό, όμως είχαν ηττηθεί με 1-0 από το Περού στο Καράκας της Βενεζουέλας. Η Κολομβία έχει τερματίσει 3 φορές στην 3η θέση της διοργάνωσης (1987, 1993, 1995), ενώ έχει συμμετάσχει και στο Gold Cup, όπου έμεινε στη 2η θέση το 2000, όταν ηττήθηκε στον τελικό από τον Καναδά, και στην 3η θέση το 2005.

Tips

-Το 2001 η Κολομβία κατέκτησε τον τίτλο, έχοντας μόνο νίκες.

-Ο Χοσέ Πέκερμαν είναι ο πρώτος ξένος προπονητής μετά το 1981 και τον συμπατριώτη του, Κάρλος Μπιλάρδο.

-Μόλις 3 φορές κάποιος Κολομβιανός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Ερνέστο Ντίας με 4 γκολ το 1975, ο Αρνόλντο Ιγουαράν με 4 γκολ το 1987 και ο Βίκτορ Αριστισάμπαλ με 6 γκολ το 2001.

-Ο Κάρλος Βαλντεράμα αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, ο μοναδικός Κολομβιανός που το έχει καταφέρει, το 1987.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες

Νταβίντ Οσπίνα 26 (Άρσεναλ)
Καμίλο Βάργκας 25 (Ατλέτικο Νασιονάλ)
Κριστάν Μπονίγια 22 (Λα Εκουιδάδ)

Αμυντικοί

Πάμπλο Αρμέρο 28 (Φλαμένγκο)
Χουάν Καμίλο Σουνίγκα 29 (Νάπολι)
Κριστιάν Σαπάτα 28 (Μίλαν)
Κάρλος Βαλδές 30 (Νασιονάλ)
Σαντιάγο Αρίας 23 (Αϊντχόφεν)
Χέισον Μουρίγιο 23 (Γρανάδα)
Πέδρο Φράνκο 24 (Μπεσίκτας)
Ντάργουιν Αντράντε 24 (Σταντάρ Λιέγης)

Μέσοι

Κάρλος Σάντσες 29 (Άστον Βίλα)
Χουάλ Κουαδράδο 27 (Τσέλσι)
Χάμες Ροδρίγκες 23 (Ρεάλ Μαδρίτης)
Αλεξάντερ Μεχία 26 (Μοντερέι)
Έντουιν Βαλένσια 30 (Σάντος)
Έντουιν Καρδόνα 22 (Μοντερέι)

Επιθετικοί

Ραδαμέλ Φαλκάο 29 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Τζάκσον Μαρτίνες 28 (Πόρτο)
Κάρλος Μπάκα 28 (Σεβίλλη)
Τεόφιλο Γκουτιέρες 30 (Ρίβερ Πλέιτ)
Βίκτορ Ιμπάρμπο 25 (Ρόμα)
Λουίς Μουριέλ 24 (Σαμπντόρια)

 

Τελευταία Νέα