Χωρίς ανάσα το πρώτο μεγάλο στοίχημα

Χωρίς ανάσα το πρώτο μεγάλο στοίχημα

Χωρίς ανάσα το πρώτο μεγάλο στοίχημα

bet365

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, που θα έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από την ομάδα τη νέα περίοδο και για το πρώτο μεγάλο στοίχημα ενόψει της νέας σεζόν, που είναι τον Ιούλιο.

Πάει και αυτή η χρονιά, η δεύτερη της νυν διοίκησης (με τον Αλαφούζο να αναλαμβάνει την προεδρία), που έσωσε οικονομικά τον Παναθηναϊκό από την καταστροφή, αλλά η νέα χρονιά η τρίτη είναι μία χρονιά με ψηλά τον πήχη, μία χρονιά απαιτήσεων από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι της ομάδας κατανόησαν και με το παραπάνω τις δύσκολες στιγμές, που πέρασε ο σύλλογος εκτίμησαν ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος, ο Γιάννης Αλαφούζος να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά, για να μην πέσει η ομάδα στην Γ’ Εθνική και η στήριξη όσων πήγαιναν στο γήπεδο απλά δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Μόνο με τέτοια στήριξη θα μπορούσε να φθάσει η ομάδα εδώ και σήμερα να λέμε, ότι με τις κατάλληλες προσθήκες αλλάζει επίπεδο την επόμενη χρονιά. Εδώ, όμως, αρχίζουν και τα δύσκολα, για αυτούς που αποφασίζουν και αυτούς, που παίζουν στον Παναθηναϊκό.

Η νέα χρονιά είναι χρονιά, που υπάρχει πλέον απαίτηση από τον κόσμο να πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα μέτωπα. Και αν στο πρωτάθλημα δεν θα έχει τύχη, ότι και να κάνει αν δεν αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και αν τα λαμόγια συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα με τα γνωστά αποτελέσματα, στην Ευρώπη υπάρχουν απαιτήσεις. Από το 2010 έχει να κάνει μία μεγάλη πρόκριση η ομάδα τότε κόντρα στην Ρόμα. Πέντε χρόνια είναι πολλά για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και για την κορυφαία ελληνική ομάδα από διακρίσεις εκτός συνόρων. Για μένα το πρώτο στοίχημα για τη νέα χρονιά είναι τώρα κοντά. Χωρίς ανάσα, που λένε. Στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα τέλη Ιουλίου ο κόσμος περιμένει η ομάδα να πετύχει ότι δεν πέτυχε πέρυσι όταν αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης. Όσοι είναι στον Παναθηναϊκό είναι φανερό, ότι το έχουν καταλάβει αυτό, για αυτό και έκαναν ήδη τέσσερις μεταγραφές, μεταξύ των οποίων και την μεταγραφή της πενταετίας τον Εσιέν. Αν πέσει ο Παναθηναϊκός σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σαχτάρ και Μονακό οι πιθανότητες θα είναι σε βάρος του με αντιπάλους την Μπριζ, η τον Αγιαξ οι περισσότεροι θα περιμένουν πρόκριση.

Όπως και να έχει το καλοκαίρι και τα ευρωπαϊκά ραντεβού είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, για να μπει με ηρεμία και καλό κλίμα στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αν η ομάδα πετύχει το θαύμα-με βάση τους αντιπάλους και στα playoffs -και παίξει στους ομίλους του Champions League θα πρόκειται για μία υπέρβαση και μία μεγάλη επιστροφή του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Αν η ομάδα προκριθεί στα playoffs του Champions League και αποκλειστεί στη συνέχεια και παίξει στους ομίλους του Europa League θα έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω από την περασμένη περίοδο. Αν δεν περάσει από τον τρίτο προκριματικό του Champions League και παίξει στα playoffs του Europa League και προκριθεί στους ομίλους θα έχει πετύχει, ότι και την περασμένη περίοδο και αν αποκλειστεί και από τους ομίλους του Europa League το χτύπημα θα είναι μεγάλο και δύσκολα θα το ξεπεράσει η ομάδα στην διάρκεια της χρονιάς.

Για αυτό λέω, ότι η νέα περίοδος θα είναι και η πιο πιεστική για διοίκηση, ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, τεχνική ηγεσία και παίκτες. Λογικό είναι εξάλλου να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Παναθηναϊκός είσαι. Το ενθαρρυντικό είναι, ότι όλοι στον Παναθηναϊκό έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες απαιτήσεις για τη νέα περίοδο, για αυτό και κινούνται με ταχύτητα στις μεταγραφές, για να είναι έτοιμη η ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου είναι για τους «πράσινους» το πρώτο μεγάλο στοίχημα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.