Ο Μιλιβόγεβιτς κι ο Εσιέν

Ο Μιλιβόγεβιτς κι ο Εσιέν

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta αν κάνουν καλά ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός στις επιλογές τους για τη θέση του αμυντικού χαφ.

Καλά έκανε ο Παναθηναϊκός κι έφερε τον Εσιέν! Έκρινε ότι η ομάδα του είχε ανάγκη από ένα παίκτη-όνομα, που της λείπει τόσα χρόνια και τον πήρε σε μία θέση που ο προπονητής έκρινε ότι είχε ανάγκη. Λογική κίνηση.

Εγώ δεν θα τον έπαιρνα τον Εσιέν, για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα, ούτε υποχρεωτικά ότι έχω δίκιο. Ο έμπειρος αυτός χαφ μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για τον Παναθηναϊκό και να φανεί πολύ σωστή επιλογή. Ας περιμένουμε να δούμε. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει μία τακτική από πέρσι, να παίρνει καλούς παίκτες που προέρχονται από μία και δύο κακές σεζόν λόγω τραυματισμών. Άλλοι δεν του βγαίνουν (Μπαϊράμι), άλλοι του βγαίνουν λιγότερο (Μέντες), άλλοι περισσότερο (Πέτριτς), άλλοι πολύ (Μπεργκ).

Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ορθά πράττει και προσπαθεί να κρατήσει τον Μιλιβόγεβιτς, παίκτη που θα του κοστίσει συνολικά πολύ περισσότερα απ΄ όσα θα στοιχίσει στον Παναθηναϊκό ο Εσιέν. Γιατί ο Λούκα μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αμυντικός μέσος στην Ευρώπη και να έχει τις αδυναμίες του (κύρια επιπολαιότητα), αλλά είναι ένας μοντέρνος χαφ, με δυνατότητες τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά κι είναι καλός και χαμηλά και στον αέρα, σε μία ηλικία σούπερ, στα 24.

Κι επειδή η θέση του αμυντικού μέσου είναι νευραλγική, θέλω να επισημάνω δύο πράγματα. Βασικός κόφτης στον Ολυμπιακό ήταν…

Το 2011 ο Μοντέστο.

Το 2012 ο Ορμπάϊθ.

Το 2013 άλλοτε ο Μοντέστο, άλλοτε ο Μανιάτης κι άλλοτε ο Φέϊσα.

Το 2014 ο Σάμαρης και στο τέλος ο Εντινγκά.

Το 2015 ο Μιλιβόγεβιτς και σε ένα διάστημα ο Εντινγκά.

Βλέπουμε δηλαδή ότι κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός είχε κι άλλο παίκτη στη βασική ενδεκάδα σε αυτό το ευαίσθητο σημείο της ενδεκάδας του.

Πιστεύω πως θα είναι καλό λοιπόν για τη χημεία της ομάδας να παίξει ένας καλός παίκτης αυτή τη θέση δύο σερί χρόνια.

Τώρα, αν μπορεί ο Ολυμπιακός να βρει ένα παίκτη που θα κάνει ακόμη πιο μεγάλη διαφορά από το Μιλιβόγεβιτς, πάω πάσο. Αλλά τουλάχιστον σε τέτοια ηλικία, δηλαδή να έχει και μεταπωλητική αξία, μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.