Ήθελε να φέρει Άγγλους παίκτες στα Νησιά Κέιμαν ο Τάκκας!

Ήθελε να φέρει Άγγλους παίκτες στα Νησιά Κέιμαν ο Τάκκας!

bet365

Ο κυπριακής καταγωγής πρώην γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν είχε θέσει ως στόχο να εντάξει στην εθνική ομάδα Βρετανούς ποδοσφαιριστές με στόχο τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο Κώστας Τάκκας, ο οποίος δραστηριοποιούνταν μεταξύ Αγγλίας, Ελβετίας και Νησιών Κέιμαν σε μία προσπάθεια να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νησιών Κέιμαν πιο ανταγωνιστικό στράφηκε σε Άγγλους και Σκωτσέζους ποδοσφαιριστές.

Το πλάνο του ήταν να τους πείσει αρχικά να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής ομάδας σε φιλικές αναμετρήσεις προσφέροντας το κατάλληλο αντίτιμο.

Σκοπός του Τάκκα ήταν σταδιακά να πάρει το «πράσινο φως» από την FIFA προκειμένου οι Βρετανοί ποδοσφαιριστές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες προκριματικών για το Μουντιάλ.

Πράγματι κατάφερε να εφαρμόσει το πρώτο κομμάτι του πλάνου του, ωστόσο η FIFA έβαλε φρένο στις φιλοδοξίες του για συμμετοχή των διεθνών σε επίσημα παιχνίδια διαμηνύοντας πως τα Νησιά Κέιμαν είναι Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος.

Ο 57χρονος Τάκκας γεννήθηκε στο Ίσλινγκτον που βορείου Λονδίνου.Σπούδασε στο London University και παντρεύτηκε στο Σόουρντιτς του Ανατολικού Λονδίνου προτού μεταναστεύσει την δεκαετία του '80 στα Νησιά Κέιμαν.

Πλέον κρατείται στη Ζυρίχη μετά την σύλληψη του κατηγορούμενος για ξέπλυμα και μεταφορά μαύρου χρήματος.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν διαθέτει περιουσία στο Μαϊάμι, ενώ έχει εμπλοκή και σε εταιρία στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους. Μετά την σύλληψη του απομακρύνθηκε από το πόστο του οικονομικού διευθυντή στην εταιρία «Abakan», με έδρα το Μαϊάμι, στην οποία εργάστηκε για λιγότερο από έναν χρόνο.

 

Τελευταία Νέα