Κοντονής: «Χάος στις ΠΑΕ, σκέψεις για νέα νομοθετική πρωτοβουλία»

Gazzetta team
Κοντονής: «Χάος στις ΠΑΕ, σκέψεις για νέα νομοθετική πρωτοβουλία»

bet365

Για «χαοτική κατάσταση στις ΠΑΕ» έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Κοντονής μίλησε σε εκμπομπή στο «Κόκκινο» για την κατάσταση στις ΠΑΕ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά. «Οι πάντες γνώριζαν λίγο πολύ τι συνέβαινε στην ΦΙΦΑ. Η ελληνική κυβέρνηση παλεύει για την καθαρότητα και την διαφάνεια, αλλά οι διεθνείς ομοσπονδίες αντιδρούσαν σε αυτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Κόκκινο και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τα ζητήματα διαφάνειας των οικονομικών των εταιρειών.

«Μέχρι τώρα κανένας έλεγχος, Το τι συνέβαινε στις διεθνείς Ομοσπονδίες λίγο πολύ είχαν δημοσιοποιηθεί και τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως είχε διαμορφωθεί μια κατάσταση που απέτρεπε όχι μόνο τον έλεγχο αλλά υπήρχαν και αποκλεισμοί και ΜΜΕ και δημοσιογράφων από το να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία και σε καταστάσεις που δεν προσδιορίζονταν. Υπάρχουν βεβαίως και υγιείς δυνάμεις και στον αθλητισμό και σε διεθνείς ομοσπονδίες.

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί έχουμε μια ακραία εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου και μια διαχείριση των εισροών μεγάλων χρηματικών ποσών η οποία είναι αδιαφανής. Και κάθε φορά που κάποια κυβέρνηση ή ένας φορέας υπεράνω καταστάσεων προσπαθεί να διερευνήσει τι έχει συμβεί εκεί είχαμε απειλές και τελεσίγραφα. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα η ΦΙΦΑ να απαιτεί την καθαρότητα και την διαφάνεια από τα μέλη της. Θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγα πως πρέπει να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Όμως εδώ η πορεία ήταν αντίστροφη. Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση πάλευε για την καθαρότητα, για την διαφάνεια και ερχόντουσαν οι διεθνείς Ομοσπονδίες και αντιδρούσαν. Μετά από μια έντονη συζήτηση και για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον στο κομμάτι αυτό είχαμε τελικά μια επιδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης, βεβαίως με κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις που όμως δεν έφυγαν από τον πυρήνα του νομοσχεδίου».

Για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και τον έλεγχο των ΠΑΕ είπε: «Μόλις χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας με το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι για τα θέματα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που ελέγχει το παλιό υπουργείο Εμπορίου και ειλικρινά σας το λέω πως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Επί πολλά χρόνια για να μη σας πω επί δεκαετίες υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία.

Και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ, όπως είχαμε επείγοντα μέτρα κατά της βίας ενδεχομένως να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η κατάσταση είναι χαοτική».

Όσον αφορά στην επέτειο των 30 χρόνων από την τραγωδία στο Χέιζελ τόνισε: «Δικό μας μέλημα και πρωταρχική μας ευθύνη είναι να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των θεατών στους αγώνες που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες, η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν γίνει αρκετά βήματα το θέμα είναι να ακολουθήσουμε και εμείς».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα