FIFA: Το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο του αιώνα

FIFA: Το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο του αιώνα

bet365

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο χώρο του ποδοσφαίρου με τις συλλήψεις παραγόντων της FIFA. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει συγκεντρωτικά όλες τις εξελίξεις της πρώτης ημέρας από το σκάνδαλο της FIFA.

Βόμβα στα θεμέλια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αφού όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ελβετίας έγιναν συλλήψεις μελών της FIFA με την υποψία δωροδοκίας. Οι εξελίξεις εντός της ημέρας ήταν ραγδαίες στο σκάνδαλο που συγκλονίζει την FIFA και μετά την επιβεβαίωση των έξι συλλήψεων νέες πληροφορίες έρχονται στον αέρα που κάνουν λόγο για συνολικά 15 συλλήψεις ανά τον κόσμο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το «κύκλωμα» με την ομοσπονδία να τονίζει ότι ο πρόεδρος της FIFA δεν έχει καμία ανάμιξη. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις και όπως γίνεται γνωστό ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκας.

Πλέον μετά και τις αποκαλύψεις αυτές τίθεται ξανά υπό αμφισβήτηση η ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ με τον εκπρόσωπο Τύπου της FIFA, Βάλτερ ντε Γκρεγκόριο, να δηλώνει ότι η Ομοσπονδία περνάει δύσκολες ώρες, υποφέρει, όμως θα «καθαρίσει» από εκείνους που ζουν με τη διαφθορά.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και ανάμεσα στα πρόσωπα που αναζητούνται για το σκάνδαλο είναι και ο Κύπριος Μάριος Λευκαρίτης και όπως είναι λογικό και με τις εξελίξεις αυτές η UEFA με σκληρή ανακοίνωση ζήτησε αναβολή των εκλογών με τον Σεπ Μπλάτερ να στέλνει μήνυμα υπέρ της έρευνας μέχρι τέλος.

Το σκάνδαλο αυτό αποτελεί κάτι ως δικαίωση για τον Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος κατά καιρούς έχει κατηγορήσει τον Μπλάτερ και τα υπόλοιπα μέλη της FIFA για διαφθορά ενώ χαρακτηριστικό είναι και το πρωτοσέλιδο της Liberation η οποία παρομοιάζει την FIFA με τη μαφία.

 

Τελευταία Νέα