Ο Ρονάλντο, ο Μουρίνιο και η κίνηση ματ του Ιβάν!

Ο Ρονάλντο, ο Μουρίνιο και η κίνηση ματ του Ιβάν!

Ο Ρονάλντο, ο Μουρίνιο και η κίνηση ματ του Ιβάν!

bet365

«Φαινόμενο» στο αθλητικό μάνατζμεντ ο Αρνεσεν, άλλωστε ήταν αυτός που έβαλε τον Ρονάλντο στη μηχανή της PSV. Η «πόρτα» στην Κοπεγχάγη, η... ήττα από τον Μουρίνιο και το «κλειδί» του deal με ΠΑΟΚ.

Μια από τις πιο οργανωτικές και αξιοσέβαστες μορφές του αθλητικού μάνατζμεντ με ειδικότητα στην ανακάλυψη και καθιέρωση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι γνωστή η επιμονή του στο οργανωμένο σκάουτινγκ και την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε.

Μεγάλες μορφές του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν υποκλιθεί στην προσωπικότητά του, αφού έχει τον τρόπο να πετυχαίνει όποια επικίνδυνη αποστολή αναλαμβάνει. Στην Ολλανδία θεωρήθηκε... Βασιλιάς, στην Τσέλσι έγινε το δεξί χέρι του Αμπράμοβιτς και στην Ουκρανία τον... σταμάτησε ο πόλεμος! Ο Ιβάν Σαββίδης τον εμπιστεύθηκε, του έδωσε... λευκή επιταγή και ο Φρανκ Αρνεσεν ετοιμάζει να περάσει την φιλοσοφία του. Η κουλτούρα του είναι ίδια με αυτή του ισχυρού άνδρα του «Δικέφαλου», γι' αυτό άλλωστε και οι συζητήσεις που άρχισαν πριν ένα μήνα βρήκαν αμέσως πρόσφορο έδαφος!

King Frank, αλλά και... ήττα από Μουρίνιο!

Είναι ο άνθρωπος που θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στις εξέδρες του «Φίλιπς Στάντιον», αφού ανακάλυψε τον Ρονάλντο και τον Ρομάριο! Σε μια δεκαετία κατάφερε να φέρει την PSV στην κορυφή της Ολλανδίας, αλλά και να την βάλει στον χάρτη του Champions League. Προσέφερε τα μέγιστα και η πρόταση από το Νησί δεν άργησε... Η Τότεναμ τον κράτησε μόλις ένα χρόνο, αφού οι επαφές του με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς του έδωσαν δουλειά στην Τσέλσι.

Θεωρείται ως ένας απο τους πρωτεργάτες στην ανάπτυξη των Ακαδημιών των Μπλε, το δίκτυο τεράστιο και εκτός από τη Σκανδιναβία κατάφερε να φέρει κοντά του και τα Βαλκάνια, ενώ οι επαφές του με τη Βραζιλία βοήθησαν τους Μπλε να βρουν τις άκρες που δεν «Γιατί δεν χρησιμοποιείς τους παίκτες από την Ακαδημία» θα πει στον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο οι σχέσεις ήταν τεταμένες. Αλλωστε, ήταν ο μοναδικός λόγος που τον έφερε εκτός Στάμφορντ Μπριτζ «Μουρίνιο 1 Αρνεσεν 0» θα γράψουν οι Αγγλοι. Ωστόσο, η κόντρα τους κάπου... χαλάρωσε, με τον Δανό να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη φετινή ομάδα.

Στο Αμβούργο δεν βρήκε ποτέ τις ιδανικές συνθήκες που περίμενε. Κρίση, διοικητικά προβλήματα, μουρμούρα και έντονη πίεση. Ο Δανός άντεξε τις σκληρές συνθήκες όχι όμως και τα βέλη που δέχθηκε από τους Γερμανούς για μεταγραφικές κινήσεις. Μια διετία ήταν αρκετή για τον ίδιο, ο οποίος θέλησε να ξεκουραστεί! Θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για μια ιδανική πορεία στη Μέταλιστ, ωστόσο οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία τον ανάγκασαν άμεσα να μαζέψει βαλίτσες και να αποχωρήσει!

Πόρτα σε Κοπεγχάγη για ΠΑΟΚ!

Η Κοπεγχάγη του χτύπησε την πόρτα, του έκανε ασφυκτικό πρέσινγκ για να αναλάβει τα ηνία της και να τη βοηθήσει να αναγεννηθεί! Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταφέρει να τον πείσει. Με κίνηση ματ, συμφωνία στη φιλοσοφία για Ακαδημίες και μπάτζετ, ο Φρανκ Αρνεσεν έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο!

Σόρεν Χανγκόι (Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας BT αρθρογραφεί στο Gazzetta.gr για τον Φρανκ Αρνεσεν)

«Είναι ένας άνθρωπος που το ζει το ποδόσφαιρο. Χαρούμενος άνθρωπος, αισιόδοξος και εργατικός. Επαγγελματίας και σοβαρός άνθρωπος, έχει αφήσει έργο και έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολύ καλή εικόνα για την συμπεριφορά και την λογική του.

Θέλει να δουλεύει με ταλέντα. Στην Τσέλσι έκανε εξαιρετικά πράγματα. Θέλει να βρίσκει παίκτες, να τους βελτιώνει, να τους αναδεικνύει και να τους βγάζει στην πρώτη ομάδα. Πολύ καλή δουλειά. Εκεί δεν τον άφησε ο Μουρίνιο να ολοκληρώσει το έργο του... Ρίχνει βάρος στο να βρίσκει ταλέντα και αξιόμαχους παίκτες με μεταπωλητική αξία.

Βρήκε τον Ρονάλντο στα 17 του και τον έφερε στην PSV. Οι Κάτω Χώρες, η Γερμανία, η Λατινική Αμερική και η Αγγλία είναι χώρες όπου έχει βάλει τη σφραγίδα

Ο Φρανκ είναι μαθημένος στις υψηλές απαιτήσεις, σε μεγάλα κλαμπ. Ξέρει από πίεση. Έχει υγιή συμπεριφορά, αντέχει πολύ! Είναι εξαιρετικός για τέτοιες δουλειές. Παίρνει πολύ σοβαρά την δουλειά του και το θετικό γι αυτόν είναι πως δεν θα αφήσει την πίεση να του θολώσει το μυαλό. Θα δουλέψει.

Πλάνο εργασίας. Από κάτω προς τα πάνω. Ποιότητα και θέσεις. Θέλει να φτιάξει βάση. Καλή βάση και υγιές οργανόγραμμα στο ποδοσφαιρικό δίκτυο. Να φτιάξει ένα υγιές περιβάλλον γύρω από την ομάδα και να κάνει τις αλλαγές που θα χρειαστούν σε κάθε επίπεδο.

Πνευματικότητα. Έχει περάσει δύσκολες στιγμές σε Τσέλσι και Αμβούργο. Στους Αγγλους τα κατάφερε, στους Γερμανούς πάλι όχι. Δεν του βγαίνει πάντα η δουλειά του. Έχει πράγματα να αποδείξει και κάποιες φορές τα σκορ δεν είναι πάντα όπως τα θέλεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα