Κόκκαλης: Οι τίτλοι, οι ατάκες και η αποχώρηση... (vids)

Κόκκαλης: Οι τίτλοι, οι ατάκες και η αποχώρηση... (vids)

Κόκκαλης: Οι τίτλοι, οι ατάκες και η αποχώρηση... (vids)

bet365

Ο μακροβιότερος και πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης, γιορτάζει σήμερα τα 76α γενέθλιά του. Το Gazzetta.gr γράφει για τον πρόεδρο με τους πολλούς τίτλους και τις ατάκες που... σκοτώνουν.

Γεννημένος στις 27 Μαϊου του 1939 ο άλλοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού θήτευσε στην ομάδα για πολλά χρόνια. Υπήρξε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για 17 χρόνια: από το 1993 ως το 2010, καθώς και πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το 1991 ως το 2004. Ουσιαστικά παρέλαβε τον Ολυμπιακό στα... πέτρινα χρόνια, χτίζοντας την μεγάλη αυτοκρατορία της ομάδας και γιγαντώνοντάς την και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ.

Έχοντας στο ενεργητικό του κατακτήσεις 12 πρωταθλημάτων, 4 Κυπέλλων, 4 νταμπλ και 3 Σούπερ Καπ στην μπάλα. Ο 76χρονος σήμερα Σωκράτης Κόκκαλης οδήγησε σε άλλη εποχή και το μπάσκετ με 5 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 1 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα, εξασφάλισε καινούριο και σύγχρονο γήπεδο για τον σύλλογο με το Καραϊσκάκη και προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των προπονητικών εγκαταστάσεων της ομάδας στον Ρέντη.

Παράλληλα έφερε στην Ελλάδα παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Καρεμπέ, Ζάχοβιτς, Ζέτερμπεργκ, Τουρέ, Ίβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και τόσοι άλλοι... Και βέβαια έφτιαξε την δεκαετία του '90 έναν κορμό με παίκτες όπως οι Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Νινιάδης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Άντζας και Ελευθερόπουλος.

Η αποχώρηση και οι ατάκες...

Εκτός των άλλων οι ατάκες του και οι ενέργειές του πάντα έκλεβαν την παράσταση. Φυσικά και ο Σωκράτης Κόκκαλης πέρασε μία περίοδο έντονης αμφισβήτητης. Όπως συμβαίνει με κάθε πρόεδρο που έχει μακρά θητεία σε μία ομάδα. Αυτό υπήρξε κυρίως στην τελευταία χρονιά του στην ομάδα όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά σε κανέναν τομέα και όπου από την κερκίδα ακούστηκαν μέχρι και συνθήματα εναντίον του.

Τελικώς ο ίδιος έκρινε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει και μετά από επαφές με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την οικογένεια Αγγελόπουλων αλλά και διαφωνίες που προέκυψαν αρχικά παραχώρησε τις μετοχές στον κ. Μαρινάκη, ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι διαρκώς δίπλα του. Η πορεία και η προσφορά του ως προς τον Ολυμπιακό σίγουρα τον καθιστούν ως τον πιο πετυχημένο πρόεδρο της ομάδας.

Υπάρχουν βέβαια και οι ατάκες του που έχουν αφήσει... εποχή. Από φράσεις του στιλ «αλλη μία τελευταία (σ.σ. ερώτηση) γιατί θέλουμε να δούμε και τα πλέι οφς» και ότι «εμείς θέλουμε να γίνει ένα σωστό παιχνίδι. Καλοδεχούμενοι οι πελάτες μας. Και στους πελάτες πάντα φέρνονται με ευγένεια» μέχρι και δηλώσεις για... κότες: «Είδαμε την καλή ομάδα στα Γιάννενα που με κάθε σφύριγμα του διαιτητή διαμαρτύρονται και φωνάζουν.

Στην Ευρώπη όμως κότες!». Ακόμα και σήμερα βέβαια παραμένει κοντά στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ καλά κρατεί το σενάριο που θέλει τον γιό του, Σωκράτη, να αναλαμβάνει την προεδρία της πειραϊκής ΠΑΕ, από την στιγμή που ο κ. Μαρινάκης θα επιλέξει και θα αποφασίσει οριστικά να αποχωρήσει από αυτήν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα