Μπήκαμε ήδη σε διαδικασία Grexit!

Μπήκαμε ήδη σε διαδικασία Grexit!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος «αποκαλύπτει» στο blog του στο gazzetta το πώς η Ελλάδα έχει ήδη μπει ουσιαστικά σε διαδικασία ευρωπαϊκού αποκλεισμού!

ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ, λέει, το ποδοσφαιρικό Grexit. Έστω με τα ζόρια, έστω κι αν επειδή στην uefa έχουμε και κανένα φίλο, έστω κι αν στη fifa είχαν άλλους, πιο σοβαρούς, νταλγκάδες στο κεφάλι τους, όπως...αποδείχθηκε σήμερα, από το αν θα έχουν τα πειθαρχικά όργανα της ελληνικής Λίγκας και της ΕΠΟ ένα τακτικό δικαστή η, ένα συνταξιούχο…

Όμως, φίλοι μου κατά βάθος το ποδοσφαιρικό Grexit υπάρχει! Ζει και βασιλεύει, δυστυχώς. Και το δημιουργούν οι ίδιοι οι ελληνικοί σύλλογοι, που στην συντριπτική πλιοψηφία τους κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν την Ελλάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί με τον Ολυμπιακό μόνο, και μία καλή χρονιά του Αστέρα, πόσο μπορεί να σταθεί το πράγμα; Δεν μπορεί.

Το ξέρετε-θυμάστε που η Ελλάδα το 2006 ήταν στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ; Μπροστά της ήταν μόνο οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία) κι η Πορτογαλία με την Ολλανδία! Και μετά από μία κακή διετία, είχε σταθεροποιηθεί έως και πέρσι στις θέσεις 10-12. Ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.

Τώρα η Ελλάδα είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας της 5ετίας. Κι από τη νέα σεζόν χάνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το Σεπτέμβριο ξεκινάει η νέα πενταετία κι η Ελλάδα θα αρχίσει από την 14η θέση, ακόμη πιο κάτω δηλαδή. Εκτός από την Τουρκία και την Ελβετία, μας πέρασε και η Τσεχία! Κι είναι έτοιμη να μας περάσει κι η 15η Ρουμανία. Δεν είμαστε καθόλου μακριά από το να γίνουμε Κύπρος. Τι νομίζετε; 18η είναι; Καθόλου μακριά μας.

Οι ηγεσίες των άλλων μεγάλων ελληνικών συλλόγων τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια, με όσα έκαναν κι όσα δεν έκαναν τις απαξίωσαν ευρωπαϊκά τις ομάδες τους.

Η ΑΕΚ τελευταία φορά πήρε βαθμό τον Αύγουστο του 2011, αποκλείοντας την Ντινάμο Τυφλίδας, στην παράταση!!! Από το Δεκέμβρη του ίδιου έτους δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός από το φθινόπωρο του 2010 έχει κερδίσει μόνο τη Μάδεργουελ και τη Μίντιλαντ. Άντε και κάτι λίγες ισοπαλίες!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για τελευταία φορά ομάδα πλην Καζακστάν, Μινσκ, Χάϊφα, Μπνέϊ Γιεχούντα κλπ, το Νοέμβριο του 2011!

Πόσους βαθμούς να μαζεύει κάθε χρόνο μόνος του ο Ολυμπιακός; Δεν φτάνουν! Εκτός κι αν περιμένουμε να μας ανασηκώσουν ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος, οπότε πάω πάσο.

Το παραμύθι ότι για όλα φταίει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί πια να έχει νόημα. Ο Ολυμπιακός όταν η Ελλάδα το 2006 ήταν στην 8η θέση της ΟΥΕΦΑ, είχε εννιά πρωταθλήματα στα δέκα!!! Τότε δεν κυριαρχούσε; Τώρα μόνο κυριαρχεί;

Ασφαλώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται την ΑΕΚ όχι απλά στην Α΄ Εθνική, αλλά και δυνατή. Και τον Παναθηναϊκό πιο ανταγωνιστικό και τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό. Όμως, αυτά είναι θέματα των ομάδων τους κι όχι του Ολυμπιακού. Οι ίδιες πρέπει να τα λύσουν. Και τότε πρωταθλήματα δεν έπαιρναν. Ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη τα έπαιρνε. Και τώρα ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη τα παίρνει. Αλλά τότε ήταν οι ίδιες αλλιώς…

Εάν δεν αλλάξουν τακτική οι άλλες ομάδες και δεν κάνουν πραγματικά βήματα μπροστά, το ποδοσφαιρικό Grexit, που ήδη το έχουμε ξεκινήσει μόνοι μας, θα το…πετύχουμε-ολοκληρώσουμε πανηγυρικά! Και δε θα είναι ο Ολυμπιακός ο μοναδικός χαμένος. Θα είναι όλοι. Κι οι άλλοι θα είναι και περισσότερο χαμένοι. Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη μπει σε διαδικασία ευρωπαϊκού αποκλεισμού της Ελλάδας, μέσω ενός ολοένα και βαθύτερου υποβιβασμού της, που έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Ας κάνουν, όλοι, αυτό που πρέπει για τις ομάδες τους…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.