Βιενλίνσκι: «Ο Δέλλας έχει μεγάλη καρδιά»

Βιενλίνσκι: «Ο Δέλλας έχει μεγάλη καρδιά»

Gazzetta team
Βιενλίνσκι: «Ο Δέλλας έχει μεγάλη καρδιά»

bet365

Ο Όλεγκ Βιενλίνσκι μίλησε για την περίοδο που βρισκόταν στην ΑΕΚ, ενώ αποθέωσε τον Τραϊανό Δέλλα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Βιενλίνσκι στο «ART TV»:

-Τι αναμνήσεις έχεις από την ΑΕΚ;

«Όταν ήρθα στην ΑΕΚ το 2005 ήταν κάτι πολύ μεγάλο γιατί είχαμε στην ομάδα αρκετούς σπουδαίους παίκτες και πρωταθλητές Ευρώπης με την εθνική Ελλάδος το 2004. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την ομάδα και τα ονόματα που διέθετε. Δέλλας, Κατσουράνης, Λάκης, Λυμπερόπουλος. Θυμάμαι όλους τους συμπαίκτες μου αλλά αυτοί ήταν μεγάλα ονόματα και στην εθνική ομάδα. Πάντα όταν βλέπω βίντεο και φωτογραφίες από εκείνη την εποχή, θυμάμαι τις στιγμές με νοσταλγία.

Ήμασταν πάνω από όλα ομάδα, οι καλοί παίκτες δεν ένιωθαν μεγάλα αστέρια, ήταν πραγματικοί ηγέτες. Όλη η ομάδα, οι παίκτες ήταν φιλικοί μαζί μου δεν έχω παράπονο. Κάθε χρόνο έρχομαι στην Ελλάδα με την οικογένεια για διακοπές και βρίσκω ευκαιρία να δω αγώνες πρωταθλήματος, να μάθω νέα για την ΑΕΚ και ξέρω ότι φέτος είναι σημαντική χρονιά γιατί επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία. Χάσαμε τους τίτλους το 2006 από τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι την ήττα στον τελικό κυπέλλου που έγινε στην Κρήτη, ήταν δύσκολος αντίπαλος, είχε μεγάλους παίκτες όπως Ριβάλντο και Γιάγια Τουρέ, πολύ δυνατή ομάδα…»

-Γιατί έμεινες μόνος έναν χρόνο;

«Θα ήθελα να μείνω, έφυγα γιατί η γυναίκα μου δεν μπορούσε στην Ελλάδα. Ήταν δύσκολο γι’ αυτήν, ήταν μόνη της σπίτι με το πρώτο μας παιδί ενός έτους. Ήταν δική της πρόταση να φύγουμε, δεν ήξερε τη γλώσσα δεν μπορούσε να μιλήσει με κανέναν, δεν ήταν εύκολο. Δεν έχω όμως κανένα παράπονο, η ομάδα, οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος (προπονητής) μου φέρθηκαν υπέροχα».

-Έχασες από τον Ριβάλντο εκείνη τη χρονιά αλλά εκείνος μετά πήγε στην ΑΕΚ.

«Ο Ριβάλντο παίζει σε… όλες τις ομάδες. Ο Ριβάλντο και ο Δέλλας είναι μεγάλοι παίκτες».

Ο Όλεγκ Βιενλίνσκι στο φινάλε ήθελε να συμπληρώσει τα παρακάτω λόγια: «Στέλνω έναν τεράστιο χαιρετισμό και αγκαλιά στους παλιούς μου συμπαίκτες στην ΑΕΚ. Πιο πολύ όμως στον τωρινό προπονητή, τον Τραϊανό Δέλλα που είναι ένας μεγάλος άνδρας με μεγάλη καρδιά».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα