MVP ο Τσόρι και διακρίσεις για Ρομπέρτο - Μαζουάκου

MVP ο Τσόρι και διακρίσεις για Ρομπέρτο - Μαζουάκου

MVP ο Τσόρι και διακρίσεις για Ρομπέρτο - Μαζουάκου

bet365

Ο Τσόρι ψηφίστηκε MVP της σεζόν και μέλος της καλύτερης ομάδας της Λίγκας, μαζί με Ρομπέρτο - Μαζουάκου. Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι παίκτες. Τι δήλωσαν.

Συγκεντρώνοντας 51% και αφήνοντας πίσω του τους συνδιεκδικητές του τίτλου, ο Τσόρι Ντομίνγκες αναδείχθηκε, έπειτα από ψηφοφορία του κοινού για τη NOVA, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της σεζόν για την Super League. Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 2.072 ψήφους και άφησε πίσω του έξι αντιπάλους στην επτάδα (Καρέλη, Ρατς, Μπαράλες, Ίλιτς, Μαρτίνεζ και Καλτσά). Ο Τσόρι έβαλε 15 γκολ, είχε 11 ασίστ, 83 τελικές προσπάθειες και 25 κλεψίματα, σε 2.235 λεπτά συμμετοχής, σε 30 ματς. Ωστόσο, με το τέλος της σεζόν, δεν ήταν αυτή η μόνη «ερυθρόλευκη» διάκριση. Ο Τσόρι ψηφίστηκε και μέλος της καλύτερης ομάδας της σεζόν, μαζί με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και τον Μαζουάκου στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ευρισκόμενος στο studio της NOVA, ο Τσόρι μίλησε για την διάκριση αυτή, αλλά και για άλλα θέματα. Αναλυτικά ο Τσόρι μίλησε:

Για το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου: «Θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα που έχω πετύχει. Δεν έχω πετύχει πολλά. Κάποια από αυτά ήταν καλά. Το σαββατιάτικο επίσης λόγω της σημασίας του αγώνα και λόγω της στιγμής. Έτσι όπως ήρθε αυτό το γκολ, πιστεύω πως είναι ένα από τα καλύτερά μου».

Για το βραβείο που του χάρισε ο κόσμος: «Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό γιατί ο ποδοσφαιριστής προσπαθεί να προσφέρει θέαμα στον κόσμο και γι' αυτό έχω πει πολλές φορές πως ο κόσμος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα είτε να χειροκροτήσει είτε να αποδοκιμάσει έναν παίκτη. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή την λίστα, ανάμεσα σε τόσους καλούς ποδοσφαιριστές και που έχω επιλεγεί εγώ».

Για το βραβείο που είχε πάρει και στην Ρωσία το 2009: «Εκείνη ήταν μία ψηφοφορία που είχε οργανώσει η Ομοσπονδία στην Ρωσία. Ήταν μία σημαντική χρονιά για μένα. Δεν είμαι παίκτης που βάζει πολλά γκολ, είμαι πιο πολύ παίκτης που δίνει ασίστ, όμως πραγματικά ήταν πολύ σημαντική εκείνη η χρονιά για την καριέρα μου. Είχα βάλει αρκετά γκολ, όπως και την φετινή».

Για το γεγονός ότι είναι πολύ ψηλά και στην κατηγορία των «κλεψιμάτων»: «Πάντα λέω πως στο ποδόσφαιρο συνέχεια αλλάζουν τα πράγματα και κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί να δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Πιστεύω πως το μυστικό βρίσκεται στο πως κάποιος προπονείται. Πάντα πιστεύω πως αναλόγως με το τι προπόνηση κάνεις στην διάρκεια της εβδομάδας, έτσι θα παίξεις. Αν κάποιος προσπαθεί να προπονείται καλά μέσα στην εβδομάδα, έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι».

Για το ποια στιγμή μπορεί να... φοβήθηκε περισσότερο στην χρονιά: «Δεν μπορώ να πω πως φοβήθηκα, αλλά είχα ανησυχήσει σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που ήμασταν οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Εκεί είχα αρχίσει να καταλαβαίνω πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη. Ευτυχώς ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες και καταφέραμε να είμαστε πρωταθλητές. Ίσως εκείνη η στιγμή μας βοήθησε στο να καταλάβουμε πως πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρόκειται για ένα εύκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να πάνε τα πράγματα καλύτερα για εμάς».

Για τις «κλειστές» άμυνες: «Πολλές φορές είναι πιο δύσκολο να παίζεις κόντρα σε ομάδες που κλείνονται, σε περιμένουν, παρά απέναντι σε ομάδες που είναι ισάξιες και παίζουν με τον ίδιο τρόπο με εσένα. Γι’ αυτό πολλές φορές έχω προσπαθήσει να βρω εναλλακτικές λύσεις. Σκέφτομαι άλλες λύσεις από πριν, με πολλή κινητικότητα και τρέχοντας πάρα πολύ πίσω από την μπάλα».

Για το τι ονειρεύεται για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: «Αυτή την στιγμή το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι η ξεκούραση. Χρειάζομαι διακοπές, τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου. Και από εκεί και πέρα επειδή γνωρίζω τον εαυτό μου, ξέρω πως θα είναι η συνέχεια. Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τα νούμερα, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ. Γνωρίζουμε πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όσο για την ομάδα μας, όσο και για μένα. Απ’ όσο ξέρω τον εαυτό μου, αυτό είναι που θα προσπαθήσω να κάνω. Δεν θα συμβιβαστώ».

Για το εάν μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει ακόμα περισσότερα επιτεύγματα στην Ευρώπη, με… οδηγό τον ίδιο: «Πάντα λέω πως αυτό εξαρτάται από την ομάδα. Είναι σίγουρο πως έχω όνειρο ο Ολυμπιακός να πετύχει κάτι στην Ευρώπη. Είναι κάτι που σκέφτομαι. Είναι αδύνατον να σκεφτόμαστε ότι αυτό εξαρτάται από έναν μόνο ποδοσφαιριστή. Εξαρτάται από την ομάδα και από τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτή».

Για το κατά πόσον θέλει τη νέα χρονιά περισσότερα γκολ ή ασίστ: «Καταρχήν, θέλω ξανά το πρωτάθλημα. Μετά από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ο Θεός. Εγώ θα δουλέψω για να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ. Πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο χρόνος θα δείξει».

Για το τι θα κάνει στις διακοπές: «Θα πάω στην αρχή για κάποιες μέρες στην Αργεντινή, γιατί έχω μέλη της οικογένειάς μου που βρίσκονται εκεί. Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου. Έχω κόσμο να δω εκεί και σίγουρα θα επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί τα παιδιά μου δεν έχουν τελειώσει ακόμα το σχολείο. Και σίγουρα θα περάσουμε και κάποιες μέρες στην Ελλάδα».

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Μαζουάκου και Ρομπέρτο παρέλαβαν επίσης τα βραβεία τους, ενώ μαζί τους, στην καλύτερη ομάδα ήταν και ο Τσόρι. Με αφορμή τη βράβευσή τους, οι τρεις ποδοσφαιριστές μίλησαν στην κάμερα της NOVA όπου τόνισαν:

Μαζουάκου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε και με ανέδειξε στην καλύτερη ομάδα της περιόδου. Είναι μία μεγάλη τιμή για εμένα. Νιώθω πραγματικά πολύ περήφανος για αυτή τη διάκριση που μου γίνεται. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πάθος για την επόμενη σεζόν. Να βελτιωθώ και να γίνω ακόμη καλύτερος».

Ρομπέρτο: «Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που με ψήφισε για να πάρω αυτό το βραβείο. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι ένα μεγάλο δώρο για εμένα, γιατί κάναμε σκληρή δουλειά, όλη η ομάδα μαζί. Θα το φυλάξω σε ένα πολύ ωραίο σημείο για να θυμάμαι όλη τη σεζόν. Φυσικά θέλω να το αφιερώσω στους συμπαίκτες μου, σε όλο το επιτελείο, σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, που ήταν δίπλα μας κάθε ημέρα, σε κάθε ματς και μας υποστήριξε. Γιατί αυτό το βραβείο έχει το όνομά μου, αλλά σημαίνει ομαδική δουλειά. Έτσι, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους».

Ντομίνγκες: «Θέλω να ευχαριστήσω τη NOVA για αυτό το βραβείο και να ευχαριστήσω επίσης τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους μας οι οποίοι πάντα μας υποστηρίζουν. Τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να είχα καταφέρει τίποτα, όπως και την οικογένειά μου που με βοηθάει μονίμως και είναι πάντα δίπλα μου. Το αφιερώνω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου γιατί πάντα με στηρίζουν. Και επίσης στην οικογένεια του Ολυμπιακού, σε όλους του εργαζόμενους στο σύλλογο οι οποίοι πάντα συμπεριφέρονται στους παίκτες με πολύ αγάπη και φροντίδα, κάνοντας πάντα το καλύτερο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα