Σμίτσερ: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!»

Σμίτσερ: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!»

Σμίτσερ: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!»

bet365

Δέκα χρόνια μετά την εποποιία της Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη, ο Βλάντιμιρ Σμίτσερ μιλάει στο gazzetta.gr για την πιο σημαντική ποδοσφαιρική βραδιά της ζωής του. Θυμάται τα λόγια του Μπενίτεθ στο ημίχρονο και την «καταιγίδα» των γκολ.

«Δεν υπάρχει κανένας σύλλογος στην Ευρώπη με ύμνο όπως το 'You'll Never Walk Alone'. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος στον κόσμο τόσο ενωμένος με τους οπαδούς του. Έβλεπα τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ανατρίχιασα. Έγιναν ένα με την ομάδα», είχε δηλώσει ο σπουδαίος Γιόχαν Κρόιφ μετά την επική ανατροπή της Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν πριν από 10 χρόνια.

Στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα.

Η Λίβερπουλ πήγε κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική κατορθώνοντας να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 με το οποίο έχανε στο ημίχρονο.

Ο Βλάντιμιρ Σμίτσερ, ο οποίος φορούσε για τελευταία φορά την φανέλα των «reds, συνετέλεσε τα μέγιστα στον απίστευτο θρίαμβο.

Όχι μόνο πρωταγωνίστησε στην εξάλεπτη «καταιγίδα» των γκολ μειώνοντας σε 3-2, αλλά ήταν εκείνος που πέτυχε και το νικητήριο πέναλτι (2-3).

Το gazzetta.gr εντόπισε τον παλαίμαχο άσο λίγες μέρες πριν την επιστροφή του για το Λίβερπουλ, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την συμπλήρωση 10 ετών από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Όπως θυμάσαι δεν ξεκίνησα στην ενδεκάδα, όμως η μοίρα ήθελε να αγωνιστώ στον τελικό. Ήμουν πανέτοιμος για να παίξω όποια στιγμή με χρειαζόταν ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Χάρι Κιούελ τραυματίστηκε στο 23΄ και ο Ράφα μου ζήτησε να μπω. Δεν θα έπαιζα ξανά στη Λίβερπουλ και ήθελα να κάνω ένα δώρο στην ομάδα, να αφήσω την δική μου σφραγίδα και αυτό έκανα»

Τι άλλαξε όμως στην ανάπαυλα και η Λίβερπουλ μεταμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο;

«Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για όλους μας αυτός ο τελικός, όμως υπήρχε απογοήτευση μετά το 3-0.

Ο Μπενίτεθ δεν έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να μας ενθαρρύνει λέγοντας μας πως πρέπει να σκοράρουμε για τους οπαδούς μας.

Τουλάχιστον ένα γκολ και βλέπουμε. Μετά το πρώτο γκολ του Τζέραρντ αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Ο κόσμος μας απογείωσε στη συνέχεια».

Ο Σμίτσερ στο 56΄ μείωσε σε 3-2. Ένα γκολ, το οποίο όπως τονίζει στο gazzetta.gr δεν υπάρχει μέρα που να μην το σκέφτεται.

«Ήταν σίγουρα το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, όπως και το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσα εύστοχα.

Έπρεπε να αποδείξω πως μπορώ να τα καταφέρω. Ο Ρίισε που προηγήθηκε δεν τα κατάφερε και έτσι η πίεση ήταν μεγαλύτερη.

Πέτυχα δύο γκολ σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η καριέρα μου στην Λίβερπουλ».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα