Ραντεβού με Φουστέρ, στην Αθήνα ο Σαμπαλί!

Ραντεβού με Φουστέρ, στην Αθήνα ο Σαμπαλί!

Ραντεβού με Φουστέρ, στην Αθήνα ο Σαμπαλί!

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο gazzetta.gr για τον Γιουσούφ Σαμπαλί που ενδέχεται να γίνει... νέος Μαζουακού, καθώς και για το ραντεβού του Ολυμπιακού με τον Φουστέρ.

Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι όμως πιστοί στον... δρόμο που χάραξαν τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ήδη έχουν καλύψει ένα σημαντικό μέρος της υλοποίησης του σχεδιασμού τους για την επόμενη αγωνιστική περιόδο.

Έχουν ουσιαστικά ξεμπερδέψει με την... ελληνική αγορά από την οποία έφτασαν στις επτά μεταγραφές (Τζανδάρης, Κατσικάς, Λόρια, Μπεν, Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Χαλκιαδάκης). Έχουν αποφασίσει την «επιστροφή» του δανεικού Δημήτρη Κολοβού και μια δεύτερη ευκαιρία σε εκείνον μέσα από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Έχουν όμως από ότι φαίνεται προχωρήσει και σε υποθέσεις εκτός των συνόρων.

Ίσως το καλύτερο που τους συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, το πλέον αναπάντεχο ήταν η απόκτηση του Αρτούρ Μαζουακού. Μαζί με τον επίσης... ανώνυμο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο Ολυμπιακός βρήκε δύο νεαρούς επιθετικούς μπακ στα κατώτερα πατώματα δύο σπουδαίων πρωταθλημάτων όπως το Σαμπιονά και η Μπουντσελίγκα. Και κάπως έτσι σήμερα μπορεί να θεωρεί δικαιολογημένα πως αυτοί οι δύο παίκτες, ο Μαζουακού και ο Ομάρ αποτελούν τα μεγαλύτερα έμψυχα περιουσιακά του στοιχεία.

Με όλο το παραπάνω σαν αφετηρία λοιπόν δεν μοιάζει καθόλου «περίεργο» ότι το ξανάκαναν. Ή τουλάχιστον όλα έτσι δείχνουν. Προέκυψε το Σάββατο στο προσκήνιο το όνομα του Γιουσούφ Σαμπαλί. Του 22άχρονου μπακ της Παρί, που κατά την τελευταία διετία αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Εβιάν έβαλε 65 συμμετοχές «Σαμπιονά» στο... κοντέρ του. Διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας, «διπλός πράκτορας» μιας και παίζει με την ίδια ευκολία και στο δεξί αλλά και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ένα ιδιαίτερο «στολισμένο» βιογραφικό. Που προφανώς έβαλε τον Ολυμπιακό στον «πειρασμό». Να το... ξανακάνει.

Οι πληροφορίες από την Γαλλία παρουσιάζουν αυτή την υπόθεση ως «κλειδωμένη». Μάλιστα κυκλοφόρησε ότι ο Σαμπαλί είναι ήδη στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Εννοείται πάντως ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν κατά νου να αναφέρουν το παραμικρό. Και για αυτή την μεταγραφική ιστορία. Όπως ακριβώς έχουν πράξει και με όλες τις προηγούμενες. Ακόμη και την επέκταση στο συμβόλαιο του Αρτούρ Μαζουακού ως το 2019 από «σπόντα» την πληροφορηθήκαμε. Από δηλώσεις του ατζέντη του ποδοσφαιριστή στην Ιταλία.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν ως το τέλος του Μάη, να μην ανοίξουν τέτοια... επικοινωνία με τα ΜΜΕ. Πρέπει να τελειώσει το θέμα προπονητή πρώτα (με τον Περέιρα αν καταλαβαίνουμε καλά να ανέβασε αρκετά την μετοχή του εντός της ομάδας, έπειτα από την κατάκτηση και του κυπέλλου). Πρέπει να τελειώσουν ανοιχτές... υποθέσεις, αυτού του ρόστερ για να μιλήσει δημόσια ο Ολυμπιακός για τα επόμενα. Και νομίζουμε ότι η μοναδική «εξαίρεση» στα επόμενα 24ώρα θα γίνει για τον Φουστέρ. Λέγεται ότι ο Ισπανός μέσο-επιθετικός μέσα στην ημέρα θα έχει συνάντηση με τον ίδιο τον πρόεδρο. Ότι θα τον δει σήμερα Δευτέρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και προφανώς να γίνει η κουβέντα που θα οριστικοποιήσει την παραμονή του 33άχρονου στο ρόστερ της ομάδας.

Θέλει ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Φουστέρ. Θέλει και ο Ισπανός να μείνει. Από τη στιγμή που το θέμα φτάνει πλέον στον πρόεδρο το πιθανότερο είναι να καταλήξει και με happy end. Όπως με τον ίδιο τον πρόεδρο είχε μιλήσει προ διμήνου και ο Τσόρι Ντομίνγκες όταν έβαλε την υπόγραφη του στο νέο συμβόλαιο που τον κρατά στο λιμάνι ως το καλοκαίρι του 2017.

ΥΓ. Έναν έλληνα είχε στον τελικό του Σαββάτου ο Ολυμπιακός. Στην αρχική του 11άδα. Τον Δημήτρη Σιόβα. Και αυτό είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο. Και από την διοίκηση της ομάδας... Με θέα στα επόμενα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα