Διπλό η Φιορεντίνα, πρωτιά ο Τόνι (vid)

Διπλό η Φιορεντίνα, πρωτιά ο Τόνι (vid)

bet365

Η Φιορεντίνα πέρασε από το Παλέρμο (2-3) και παρέμεινε 5η ενώ ο Λούκα Τόνι (δύο γκολ στο Πάρμα-Βερόνα 2-2) προσπέρασε τους Τέβες-Ικάρντι στη μάχη των σκόρερ.

Με το ενδιαφέρον πλέον, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, να περιορίζεται στο ποιος θα πάει απευθείας στους ομίλους του Champions League και ποιος στα προκριματικά, με το ντέρμπι Λάτσιο-Ρόμα την Δευτέρα να κρίνει σχεδόν τα πάντα, τα ματς της Κυριακής ήταν χαλαρά... Η Φιορεντίνα είναι οριστικά σίγουρη για την Ευρώπη μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Παλέρμο που αποχαιρέτισε τον Πάουλο Ντιμπάλα, την ίδια ώρα που ο Τόνι έβαζε άλλα δύο γκολ για τη Βερόνα και έφτανε στα 21, προσπερνώντας τους Τέβες (που παίρνει... ρεπό τις τελευταίες εβδομάδες) και Ικάρντι (που επίσης σκόραρε το Σάββατο στη Γένοβα). Από εκεί και πέρα, η Κάλιαρι νίκησε στο τέλος, εκτός έδρας, την Τσεζένα, η Σασουόλο πέρασε από το Φρίουλι (1-0 την Ουντινέζε) ενώ Κιέβο και Αταλάντα έμειναν στο 1-1.

Κλείδωσαν Ευρώπη οι Βιόλα
Στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» οι οπαδοί της Παλέρμο και ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι αποχαιρέτησαν τον Ντιμπάλα που εμφανίστηκε για τελευταία φορά ως Ροζανέρο στη Σικελία αλλά αυτό δεν ενδιέφερε ιδιαίτερα την Φιορεντίνα... Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα ήθελε να τσεκάρει οριστικά το εισιτήριο για το Europa League και το έκανε με το τελικό 2-3. Οι Τοσκανοί, που ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, άνοιξαν το σκορ στο 23' με το τρομερό σουτ του Ιλιτσιτς από τα 30 μέτρα (οι τιφόζι της Παλέρμο χειροκρότησαν τον πρώην παίκτη της ομάδας τους) αλλά το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ... Ο Γιάγιαλο στο 26' με σουτ έκανε το 1-1 για τους Σικελούς, οι οποίοι αμέσως μετά είχαν ευκαιρία για να ανατρέψουν το σκορ. Δεν το έκαναν και το πλήρωσαν στο 33', όταν ο Τζιλαρντίνο έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους (1-2).

Η Φιορεντίνα, που έχασε στο πρώτο μέρος με τραυματισμό τον Σαλάχ, είχε δύο καλές φάσεις στην επανάληψη με τον Χοακίν για το τρίτο γκολ και τελικά είδε τον Ριγκόνι στο 69', με κοντινή προσπάθεια μετά το κόρνερ του Ντιμπάλα, να κάνει το 2-2. Οπως και στο πρώτο μέρος όμως, όταν η Παλέρμο είχε ισοφαρίσει σε 1-1, οι Βιόλα αντέδρασαν σωστά και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Χοακίν στο 72', έφτασαν στο 2-3 και στη νίκη στο 78' με το σουτ του Αλόνσο μετά το φάουλ του Ιλιτσιτς και το κατέβασμα του Τζιλαρντίνο.

Τόνι για πάντα!
Στην τελευταία της φετινή εμφάνιση στο «Ενιο Ταρντίνι» η Πάρμα ήθελε να... φύγει με αξιοπρέπεια ενώ η Βερόνα, όπως παραδέχθηκε την παραμονή του αγώνα και ο Αντρέα Μαντορλίνι, έπαιξε με στόχο να βοηθήσει τον Λούκα Τόνι να βγει πρώτος σκόρερ. Μετά το τέλος του αγώνα, μάλλον ήταν ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές... Η Πάρμα, που είχε την πρώτη φάση στο 9' με τον Βαρέλα, άνοιξε το σκορ στο 21' με τον Νοτσερίνο (1-0) μετά την απόκρουση του Ράφαελ σε σουτ του Παλαντίνο και στο 36' έκανε το 2-0 με το διαγώνιο σουτ του Βαρέλα, μετά την πάσα του Μάουρι.

Κάπου εκεί, άρχισε η αντεπίθεση της Ελλάς, με μπροστάρη φυσικά τον Τόνι. Ο 37χρονος φορ μείωσε σε 2-1 στο 42' με κεφαλιά μετά την σέντρα του Αγκοστίνι και στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 80', αφού πρώτα έχασε μια καλή ευκαιρία μετά από πάσα του Ταχτσίδη, έκανε το 2-2 με εκτέλεση πέναλτι και έφτασε τα 21 γκολ στη φετινή Serie A, προσπερνώντας τους Τέβες-Ικάρντι που έχουν 20, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Διπλό με Μανιανέλι
Στο «Φρίουλι» οι Ουντινέζε και Σασουόλο έπρεπε να παίξουν για το... ονόρε αφού βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε. Οπως αποδείχθηκε, δεν είχαν και μεγάλη διάθεση για μπάλα, με συνέπεια το ματς να έχει λίγες φάσεις. Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο είχε ένα-δύο καλά σουτ όλα κι όλα, με τους γηπεδούχους να κάνουν αναγκαστική αλλαγή στο 29' αφού ο Ορέστης Καρνέζης τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Σκουφέτ. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, με την Ουντινέζε να χάνει ευκαιρία στο 54' με τον Ντι Νατάλε και την Σασουόλο να σκοράρει τελικά στο 70' με το σουτ του Μανιανέλι και να παίρνει τη νίκη (0-1).

Πιο κοντά στις διακοπές...
Κιέβο και Αταλάντα είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους οπότε η αναμέτρηση τους στο «Μπεντεγκόντι» έγινε επειδή έπρεπε να γίνει... Οι δύο ομάδες δεν έκαναν τίποτα αξιόλογο στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη ήταν κάπως πιο ορεξάτες και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτη το έκανε η Αταλάντα, στο 48', με τον Γκόμες (0-1) μετά το λάθος του Ζουκάνοβιτς, για να απαντήσει στο τέλος και συγκεκριμένα στο 88' η Κιέβο, με την κεφαλιά του Πελισιέ μετά από εκτέλεση κόρνερ (1-1).

Θα τα ξαναπούν στη Serie B...
Στο «Ντίνο Μανούτσι» το κλίμα ήταν καταθλιπτικό αφού Τσεζένα και Κάλιαρι έχουν υποβιβαστεί. Καταθλιπτικό ήταν και το ματς που έγινε αφού καμία εκ των δύο δεν είχε διάθεση -όχι ότι αν είχε θα το έκανε δηλαδή- να παίξει μπαλάρα... Οι δύο ομάδες προσπάθησαν κυρίως με σουτ να κάνουν κάτι καλό επιθετικά, είχαν και μια-δυο καλές ευκαιρίες, για να έρθει τελικά το γκολ, για την Κάλιαρι, στο 91' με τον Σάου να πλασάρει σωστά τον Αλιάρντι και να γράφει το τελικό 0-1.

 

SERIE A Τελευταία Νέα