7+1 πράγματα που θα κρατήσω από τον τελικό (vid, pics)

7+1 πράγματα που θα κρατήσω από τον τελικό (vid, pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι για 27η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας, Το gazzetta.gr τονίζει τα 7 + 1 πράγματα που θα του μείνουν από τον τελικό με την Skoda Ξάνθη.

Τελικός ήταν και πάει. Και έφυγε με τρόπο... Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το δικαίωμα στους φίλους της Ξάνθης να ονειρεύονται την Κούπα για σχεδόν ένα ημίχρονο. Ο Χάρα δεν τους άφησε να χαρούν ολόκληρο ούτε αυτό. Και ο Μπέρτος, για να τα λέμε όλα.

Ετσι άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη και το τρόπαιο. Το 27ο στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» που έχουν στα 90 χρόνια ζωής τους 42 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα και 17 νταμπλ. No bad, που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Τι θα θυμόμαστε όμως απ' αυτόν τον τελικό;

1. O Φρανσουά Μοντεστό ήρθε και μάλλον θα μείνει. Θα δούμε στις επόμενες μέρες τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Ο Κορσικανός διατηρούσε εξαιρετική σχέση με τη διοίκηση όσο διάστημα ήταν στην Μπαστιά και πλέον επιστρέφει στην ομάδα που αγάπησε την τριετία που αγωνίστηκε σ' αυτήν.

2. Ανεξάρτητα από τι θα γίνει με τον Φουστέρ, η αγκαλιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κι η δήλωση μετά του Ισπανού: «Σε δύο μέρες θα μιλήσω με τον κ. Μαρινάκη», ίσως να υποδηλώνουν ότι το θέμα της παραμονής του θα έχει αίσιο τέλος. Διαφορετικά, η φωτογραφία των δύο αντρών θα είναι ίσως κι η τελευταία κοινή τους μέσα σε αγωνιστικό χώρο.

3. Τόσο οι φίλοι της Ξάνθης όσο και του Ολυμπιακού δημιούργησαν ένα υπέροχο κλίμα στις εξέδρες. Οι Ακρίτες μετά την ήττα της ομάδας τους έμειναν εκεί και αποθέωσαν την προσπάθεια των παικτών του Λουτσέσκου, ενώ φίλοι των νικητών χειροκροτούσαν τους δικούς τους για την κατάκτηση του τροπαίου.Σκηνές βγαλμένες από πολιτισμένα γήπεδα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το αναφέρουμε, αλλά η κοινωνία μάς έχει κάνει αν χειροκροτούμε το κανονικό.

4. Το γκολ του Τσόρι. Όλη του η κίνηση θύμισε κάτι από παίκτες που θαυμάζει όλος ο πλανήτης, όπως ο Μέσι κι ο Ρονάλντο.

5.Ο Φορτούνης σκόραρε ξανά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πέτυχε φέτος 10 γκολ, τα τρία ήταν για το Κύπελλο και τα δύο εξ αυτών με εκτέλεση φάουλ.

6. Μπορεί να μην ήταν στην αποστολή, αλλά ο Μέγιερι ήταν στο πλευρό της ομάδας της οποίας υπήρξε στρατιώτης τα τελευταία πέντε έτη. Ήταν εκεί και χάρηκε από κοντά ακόμη ένα τρόπαιο. Το τελευταίο του στο Λιμάνι.

7. Ο Χάρα, παρά τη γκρίνια γύρω από το πρόσωπό του, παρά την αμφισβήτηση σκόραρε ξανά. To 6o του με τον Ολυμπιακό, το τρίτο για το Κύπελλο, το δεύτερο στο ίδιο τέρμα.

7+1. «Έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Το όραμά μας παραμένει ευρωπαϊκό». αυτή η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη δείχνει το δρόμο για το αύριο. Συν του ότι θα καλύψει μόνος του την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10.000.000 ευρώ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα