Παπαδημητρίου: «Ο Ολυμπιακός δεν παίζει χωρίς αντίπαλο»

Gazzetta team
Παπαδημητρίου: «Ο Ολυμπιακός δεν παίζει χωρίς αντίπαλο»

bet365

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου χρίζει φαβορί τον Ολυμπιακό για τον τελικό του Κυπέλλου, τονίζει όμως ότι δεν θα παίξει χωρίς αντίπαλο, αφού στην Ξάνθη κυριαρχεί η δίψα για έναν τίτλο.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακριτικής ομάδας μίλησε στην Αγορά:

Για τον τελικό και την πορεία της Ξάνθης μέχρι εκεί: «Φτάσαμε με το σπαθί μας στη βρύση. Προσδοκούμε να πιούμε νερό. Πάμε για το μεγάλο αγώνα μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχουμε όμως, συνηθίσει στις δυσκολίες. Το δικαιούμασταν να φτάσουμε στον τελικό. Και θα μείνουμε στην προσέγγιση».

Για το φαβορί και για το αουτσάιντερ του τελικού: «Ο συσχετισμός εύκολα ανατρέπεται, αλλά υπάρχει. Και καλά κρατεί. Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής και με πολλές παρουσίες σε τελικούς είναι το φαβορί. Δεν το συζητάμε. Δεν παίζει όμως χωρίς αντίπαλο. Δίχως φόβο και πάθος για την αξιοποίηση και της τελευταίας μας πιθανότητας για τη νίκη! Είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας για να μην απογοητεύσουμε όσους μας πίστεψαν και μας πιστεύουν».

Για τα υπέρ του Ολυμπιακού: «Οι εμπειρίες του από τελικούς και ο ''αέρας'' από την επιτυχία της νέας κατάκτησης του πρωταθλήματος».

Για τα υπέρ της Ξάνθης: «Η δίψα. Η απίστευτη δίψα για έναν τίτλο. Και επίσης η πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση. Αξιοποιήσαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα τον διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας».

Για τα «κλειδιά» του τελικού: «Για τον Ολυμπιακό είναι ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ακόμη και με τα στατιστικά του καθίσταται ο σημαντικότερος παίκτης του. Δεν είναι πάντως ο μοναδικός. Εμείς είμαστε κατεξοχήν του ομαδικού πνεύματος. Αυτή είναι και η βάση της λειτουργίας της Ξάνθης. Όταν η ομάδα είναι συμπαγής και ακολουθούνται κατά γράμμα οι εντολές του προπονητή, βαδίζουμε στον σωστό δρόμο».

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: «Δεν πλανιόμαστε. Ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ περισσότερο κόσμο. Αλλά όπως έλεγα πάντα ως παίκτης και όπως λέω πάντα σε έναν αγώνα παίζουν 11 εναντίον 11. Αυτοί τον επηρεάζουν!».

Για τον κόσμο στην Ξάνθη: «Επικρατεί άκρατος ενθουσιασμός. Απολαμβάνει την πρόκριση της ομάδας στον τελικό. Προσδοκά να απολαύσει και την παρουσία της εκεί. Δυστυχώς η απόσταση για τη μετακίνησή του είναι μειονέκτημα για την Ξάνθη. Αναμένει πολλά χρόνια μια διάκριση. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα».

Για τη βελτίωση της Ξάνθης φέτος: «Η περυσινή βαθμολογική συγκομιδή ήταν μια παρένθεση και μόνο. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Οι αλλαγές σε πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα της ομάδας και η καλή επιλογή τεχνικής ηγεσίας απέδωσαν καρπούς. Θα μπορούσαμε να μάλιστα να αυξήσουμε τη συγκομιδή μας. Τον Ιανουάριο χάσαμε το ρυθμό μας. Παίζαμε ταυτόχρονα και Κύπελλο και πρωτάθλημα, ενώ οι αντίπαλοί μας για τα playoffs, μόνο στο πρωτάθλημα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα