«Όχι στο bullying» (pics & vids)

«Όχι στο bullying» (pics & vids)

bet365

Το ποδόσφαιρο λέει «Όχι στο bullying» στον τελικό του Κυπέλλου. Ο αγώνας του ΟΑΚΑ αποτελεί για την ΕΠΟ την αφετηρία μιας προσπάθειας για να σταλούν τα σωστά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία.

Η ΕΠΟ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αφιερώσει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2015 στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Με συνθήματα όπως «Φτιάχνω τείχος στο bullying», «Μαρκάρω το bullying» και t-shirts που θα φορούν οι παίκτες και οι διαιτητές. Οι κίπερ θα έχουν μπλουζάκια με το... σύνθημα «Αποκρούω το bullying» και οι ρέφερι «Βγάζω κόκκινη κάρτα στο bullying».

Έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να φτιάξει ένα τείχος απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό. Το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δύναμη. Οι άνθρωποί του μπορούν να βοηθήσουν όλοι μαζί στην γνωστοποίηση και στην αντιμετώπιση του προβλήματος και να σταθούν δίπλα στα θύματα, αλλά και στους θύτες του bullying. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν σέβονται όλους, αλλά να μη φοβούνται κανέναν.

Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα εμφανίζεται στις φανέλες των players escorts του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ αντίστοιχα μηνύματα -όπως προαναφέραμε- θα υπάρχουν στις φανέλες των παικτών και των διαιτητών. Τα t-shirts που θα φορούν οι παίκτες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο θα διατεθούν μέσω του e-shop του «Χαμόγελου του Παιδιού» (http://www.hamogelo-eshop.gr/shop/products) και με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα σε όλους μας να προσφέρουν και οικονομικά σε έναν Οργανισμό που έχει σημαντική δράση κατά του bullying.

Το κοινωνικό μήνυμα του ποδοσφαίρου θα είναι ηχηρό και στην επικοινωνία του θα συμμετάσχουν εκτός από τους παίκτες του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, όλοι όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες. Από διαιτητές, αξιωματούχοι των ομάδων, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φίλαθλοι και σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που θα βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου ή στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου φορώντας ένα tyvek wristband με κεντρικό μήνυμα «Όχι στο bullying».

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά. Ο αγώνας όμως κατά του bullying δεν τελειώνει ποτέ. Καλούνται λοιπόν όλοι να αγωνιστούν και να... σκοράρουν κατά του bullying. Δείτε στην Gallery φωτογραφίες από την συνέντευξη Τύπου της ΕΠΟ αλλά και βίντεο για αυτήν την εκστρατεία που αντιμετωπίζεται άκρως θετικά απ' όλους.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα