Περέιρα: «Απάντηση αντάξια του επιπέδου μας»! (pics & vids)

Περέιρα: «Απάντηση αντάξια του επιπέδου μας»! (pics & vids)

bet365

Ο Περέιρα είναι βέβαιος για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού και περιμένει μία ανάλογη εμφάνιση στον τελικό με Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Ρομπέρτο: «Εάν δεν έχεις κίνητρο δεν αξίζεις να λέγεσαι επαγγελματίας».

Μετά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν η σειρά του προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, να μιλήσει στους εκπροσώπους Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε με τις δηλώσεις του το πόσο πολύ πιστεύει στην δουλειά του και αυτήν της ομάδας του αλλά και στην ποιότητά της. Ο Βίτορ Περέιρα μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ για τον τελικό με την Ξάνθη το Σάββατο τόνισε για:

Την σχολική βία: «Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που υπάρχει. Βρίσκεται στην καθημερινότητά μας και όλοι πρέπει να πάρουμε μέρος στην εκστρατεία εναντίον του. Ο αθλητισμός θα είναι μέσο για αυτό και να παρακινήσει τον κόσμο να πάρει μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρωτοβουλία της ΕΠΟ και θέλω να συμπαρασταθώ στην προσπάθειά της».

Το 2013 και το τελευταίο Κύπελλο του Ολυμπιακού, τον δικό του τίτλο τότε και το εάν είναι έτοιμος να ζήσει καταστάσεις... θρίλερ: «Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την βραδιά. Το πάθος αποτελεί μεγάλο μέρος του ποδοσφαίρου. Γι' αυτό παθιάζεται και ο κόσμος. Είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου που σε κρατάει μέχρι το τέλος γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Εκείνη τη νύχτα δεν θα την ξεχάσω ποτέ για όλα όσα έζησα».

Το πετυχημένο ντεμπούτο του με την Ξάνθη: «Για μένα δεν αποτελεί καμία έκπληξη που η Ξάνθη είναι εδώ. Είναι μία ομάδα πολύ καλή και αυτό φάνηκε από την πρώτη φορά που την αντιμετώπισα. Το 1-3 δεν δείχνει την εικόνα του ματς και την δυσκολία που βρήκαμε. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και με πολύ καλό τεχνικό. Θα είναι δύσκολο το ματς. Ξέρουμε πως η Ξάνθη θα βάλει τα δυνατά της και γι' αυτό και εμείς θα πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Το γεγονός πως το ΟΑΚΑ αύριο θα θυμίζει Καραϊσκάκη και το θέαμα που ζητάει ο κόσμος: «Για μένα το ποδόσφαιρο σημαίνει θέαμα, γκολ και ποιότητα στο παιχνίδι αλλά και να έχουμε τους φιλάθλους μαζί μας. Ξέρουμε πως θα έχουμε την στήριξή τους. Για κάθε σύλλογο είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει έναν τίτλο που διεκδικεί γιατί είναι πολύ σπουδαίο να προσθέτει ακόμα έναν στην συλλογή του».

Τους τραυματισμούς παικτών λόγω του γηπέδου του ΟΑΚΑ: «Είναι ξεκάθαρο κατ' εμέ πως οι τραυματισμοί εκείνοι (σ.σ. Μανιάτης και Ντουρμάζ) ήταν από το γήπεδο. Όταν το χόρτο είναι ψηλό και ξηρό τότε συβάλλει σε τραυματισμούς. Θέλει προσοχή και πιστεύω πως εκείνο το βράδυ η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου επέφερε τους τραυματισμούς. Ειλικρινά ελπίζω πως αύριο το γήπεδο θα είναι καλά κουρεμένο και ποτισμένο. Έτσι θα προσφέρουν οι ομάδες καλύτερο θέαμα. Πιο αποτελεσματικό και πιο ωραίο».

Τους χαμένους του τελικούς: «Καταρχήν να σας θυμίσω πως υπάρχουν τελικοί που έχω κερδίσει. Έχω πάρει Σούπερ Καπ στην Πορτογαλία. Έχω χάσει τελικό στην Αραβία που είναι άλλες οι συνθήκες εκεί και τελικό με την Μπαρτσελόνα που πολλοί έχουν χάσει. Αύριο δεν παίζουν ρόλο αυτά. Παίζουν οι παίκτες και θεωρώ πως η ομάδα μας θα δώσει μία απάντηση αντάξια του επιπέδου της».

Τον τίτλο του φαβορί: «Από το 1ο λεπτό της ημέρας μέχρι το τελευταίο της νύχτας πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα και να παλεύεις για αυτά. Αυτό ισχύει και στην μπάλα. Να αποδεικνύεις πως είσαι το φαβορί για να κερδίσεις ένα ματς. Αυτή η λέξη δεν λέει κάτι για μένα. Μετράει η ποιότητα και η αξία της ομάδας. Είναι ένας τελικός και όλα μπορούν να συμβούν όμως ξέρω την ποιότητά μας. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα αλλά και στην δουλειά και την ποιότητά της».

Τον Φουστέρ: «Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για έναν παίκτη για όλη την ομάδα. Όλη η ομάδα είναι διαθέσιμη για αύριο, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και όλοι μπορεί να παίξουν αύριο. Αυτό μόνο μπορώ να σας πω».

Τον Χουλκ και τις ατάκες του για νοοτροπία του νικητή: «Ο συγκεκριμένος είναι από τα μεγάλα ταλέντο. Πολύ σημαντικός άνθρωπος. Ευχαριστώ πολύ. Νιώθω περήφανος για όσα έχει πει για μένα. Το αυριανό παιχνίδι δεν είναι λόγια. Είναι να αποδείξουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας για να κερδίσουμε τον τίτλο».

Αποφασισμένος και με μεγάλο κίνητρο ο Ρομπέρτο

Από την άλλη ο Ισπανός κίπερ και αρχηγός της ομάδας του Ολυμπιακού με τον τρόπο που μίλησε φανέρωσε την μεγάλη θέλησή του για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ρομπέρτο είπε στην συνέντευξη Τύπου για:

Την βία, σχολική και μη: «Όπως είπε και ο προπονητής συμφωνώ πως είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Είμαστε όλοι ενωμένοι κατά της σχολικής και μη βίας. Όσο είμαστε ενωμένοι μπορούμε να το πολεμήσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρωτοβουλία».

Το τι πρέπει να προσέξει με Ξάνθη: «Να είμαστε η ομάδα που ήμασταν μέχρι να φτάσουμε έως έδω. Να είμαστε ξεκάθαροι, καθοριστικοί, να κάνουμε τις ευκαιρίες που πρέπει και να έχουμε όλα τα στοιχεία που βγάλαμε στο πρωτάθλημα και που μας έφτασαν έως εδώ».

Το κίνητρο για τον τελικό: «Είναι ένας τελικός. Όποιος δεν δίνει σημασία σε έναν τελικό και δεν έχει κίνητρο δεν του αξίζει ο τίτλος του επαγγελματία. Εμείς θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό και να προσθέσουμε ένα Κύπελλο για την ομάδα. Το έχουμε προετοιμάσει με τον ίδιο τρόπο με τα άλλα ματς. Με την ίδια ένταση που είχαμε και για το πρωτάθλημα και παίξαμε την περασμένη εβδομάδα ένα φιλικό που αν και δεν είχε ενδιαφέρον παίξαμε πολύ καλά. Είμαι σίγουρος πως αύριο θα δείξουμε το κίνητρο που χρειάζεται για το ματς».

Το εάν είναι έτοιμος για την διαδικασία των πέναλτι: «Είναι ένα μέρος της διαδικασίας τα πέναλτι. Σε έναν τελικό μπορεί να γίνει. Δεν μου αρέσει να 'τρελαίνομαι' και να τα σκέφτομαι. Ελπίζω να κερδίσουμε νωρίτερα αλλά εάν φτάσουμε εκεί θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο πετυχημένος γίνεται».

Το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει Κύπελλο: «Είναι ένας τίτλος που δεν έχω πάρει ακόμα. Θέλω να τον κατακτήσω. Δεν είναι ο μόνος που λείπει. Θέλω να τον κερδίσω γιατί ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα και την ομάδα. Θέλω λοιπόν να πάω διακοπές έχοντας πάρει έναν ακόμα τίτλο και με την χρονιά να κλείνει εξαιρετικά».

* Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου της Ξάνθης και πριν γίνει αυτή του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση των Ρομπέρτο - Φλίσκα και Περέιρα - Λουτσέσκου με το τρόπαιο. Δείτε στην Gallery φωτό αλλά και βίντεο του Gazzetta.gr από την ερυθρόλευκη Σ.Τ..

Έτοιμοι για τον αυριανό τελικό! / We are ready for tomorrow's final! #greekcup #cupfinal #olympiacos Roberto Jimenez Gago Vitor Pereira

Posted by Olympiacos FC on Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα