Λάθος του ΠΑΟΚ που δεν το πλήρωσε!

Λάθος του ΠΑΟΚ που δεν το πλήρωσε!

Λάθος του ΠΑΟΚ που δεν το πλήρωσε!

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ του Περιστερίου και θεωρεί ότι το Χ δεν είναι καταδικαστικό, καθώς είναι ακόμα στα χέρια του η πρώτη θέση στα πλέι οφ!
Έχουμε σημειώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, ότι δεν είναι δυνατόν ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο, να περιμένεις το τελικό αποτέλεσμα για να κρίνεις το 90λέπτο. Δεν γίνεται άλλα να γράφεις στο 1-0, άλλα να «βλέπεις» στο 1-1 του ίδιου αγώνα και να αλλάζεις 100% το σκεπτικό σου αν το ίδιο ματς (σε ρυθμό, φάσεις, κατοχή κτλ) λήξει 0-1…
Ότι και αν έγινε στο Περιστέρι, όσο κι’ αν έληξε αυτό το πρώτο ματς των πλέι οφ, εκτιμούμε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε σημαντικό λάθος στο τέλος και αυτό θα μπορούσε να είναι οδυνηρό για όλη την σειρά!
Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι μέχρι το 75΄ είδαμε ένα παιχνίδι ισορροπημένο σε κατοχή, φάσεις, εντυπώσεις και σκορ. Φυσιολογικά πράγματα για τέτοιο αγώνα, μεταξύ αυτών των ομάδων, την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Κατά τα άλλα μεταξύ των διαφόρων που έγιναν και είδαμε στο γήπεδο του Ατρόμητου, ένα πράγμα μας έκανε εντύπωση. Ένα πράγμα που πολλοί θα καταλάβαιναν, μόνο αν έχανε ο ΠΑΟΚ…
Εκεί λοιπόν μετά το 75΄-80΄ ο ΠΑΟΚ πήρε (για εμάς) ένα μεγάλο και αδικαιολόγητο ρίσκο. Άνοιξε το ματς με ευθύνη (κυρίως) του ΠΑΟΚ, πήγε να καταργηθεί το κέντρο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, η μία φάση διαδέχονταν την άλλη και το 1-1 έμεινε λόγω τερματοφυλάκων.
Εκτιμούμε ότι ο ΠΑΟΚ την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, μέσα στο Περιστέρι, ΔΕΝ είχε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να πάρει αυτό το ρίσκο και να διακινδυνεύσει με ήττα. Σε ένα ματς μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να παίζει για να κερδίζει. Την πρώτη αγωνιστική μίας διαδικασίας έξι αγώνων σε 20 μέρες όμως, όπου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κάνει κάποιος 5 ή έξι νίκες , δεν πρέπει να ρισκάρεις στο 80΄ και να τα παίξεις όλα για όλα με σκοπό –ναι μεν- να κερδίσεις, αλλά με φόβο να ηττηθείς. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει 100% μίας από τις βασικές προπονητικές αρχές του Φερνάντο Σάντος: «Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, κάνεις τα πάντα για να μην το χάσεις…».
Σε αυτό το διάστημα του αγώνα ο Ιτάνζ έβγαλε δύο(!) τετ α τετ και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ αποδιοργανώθηκε ψάχνοντας με μανία το 1-2. Καλό ήταν ως νοοτροπία αυτό που έγινε για μία πληγωμένη ομάδα, αλλά λάθος για την τακτική του αγώνα και της έξτρα διαδικασίας έξι αγώνων σε 20 μέρες ( Αυτό το τονίζουμε συνέχεια γιατί είναι κάτι πολύ-πολύ διαφορετικό σε σχέση με κάθε άλλη διοργάνωση).
Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα σήμαινε μία ήττα για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι; Καταστροφή θα ήταν ΚΥΡΙΩΣ για την ψυχολογία της ομάδας και για το κλίμα γύρω από αυτήν. Απίστευτη η γκρίνια. Τρομακτική η απαξίωση, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.
Αν ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, πετύχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, κατά 90% θα είναι πρώτος. Εξάλλου στα πλέι οφ πρώτος στόχος εκτός έδρας είναι να μη χάσεις κι’ αν από την πρώτη αγωνιστική επηρεάζεσαι από το άλλο αποτέλεσμα, τότε αποπροσανατολίζεσαι. Χθες στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ (έτσι εκτιμούμε εμείς) δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει και να χαλάσει στο τέλος την καλούτσικη και οργανωμένη εικόνα που παρουσίασε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Ρίσκο τρελό (όπως χθες όπου 6-7 παίκτες πήγαιναν σαν χαζοί πάνω-κάτω) παίρνεις εντός Τούμπας σε πιθανό 1-1, ή κατά την 4η-5η-6η αγωνιστική.
Ο Γεωργιάδης που είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι σε μικρό διάστημα έχει βελτιώσει κατά 50% την οργάνωση, την λειτουργία και την ισορροπία που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στις γραμμές, έχει ευθύνη για το ότι στο τέλος του ξέφυγε το ματς. Προφανώς δεν έδωσε εντολή. (Το ίδιο είχε πάθει και πριν δύο χρόνια σε ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 μέσα στην Τούμπα, όπου ο βαθμός αρκούσε για τον ΠΑΟΚ, αλλά οι παίκτες του έτρεχαν πανικόβλητοι να κερδίσουν και στο τέλος τους κάρφωσε ο Ναπολεόνι) Σημαντική ευθύνη έχουν και οι πιο έμπειροι παίκτες του Δικεφάλου, που έτρεχαν αλαφιασμένοι στην επίθεση, αφήνοντας εκτεθειμένο τον τερματοφύλακα, λες και αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς!
* Γράφαμε στο προηγούμενο blog για τα μυστικά των πλέι οφ: Μεταξύ άλλων θα τα κερδίσει… «όποιος κρατήσει πιο πολλές φορές το μηδέν πίσω και όποιος είναι πιο εύστοχος στις τελικές του προσπάθειες».
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε ματς 15-7 τελικών προσπαθειών και κέρδισε 0-4(!) αφού για πολλοστή φορά Καρέλης και Μπεργκ (οι πιο ποιοτικοί του επιθετικοί) έκαναν την διαφορά και βρήκαν δίχτυα χωρίς να χρειαστούν πολλές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα 8-11 προσπαθειών έφερε 1-1 με Αθανασιάδη και Μακ να κοντεύουν να αλλάξουν άσφαιροι και δεύτερη εποχή του χρόνου!!
Αν κάτι τέτοιο συνεχιστεί, τότε είναι ξεκάθαρο ποιος θα καταφέρει στο τέλος να πάρει την πρωτιά…
Σημειώσαμε επίσης για τον ΠΑΟΚ, ότι παίκτες κλειδιά είναι ο Ιτάνζ (πλήρωσε η ομάδα το λάθος, αλλά στο τέλος κράτησε την ισοπαλία), ο Τζαβέλλας που είναι ο ΠΙΟ φορμαρισμένος και η προσωπικότητα εντός ομάδας που «τραβάει» τους υπολοίπους, ο Τζιόλης που εξ’ αρχής είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στην λειτουργία της ομάδας (όπως και χθες) αλλά και ο Μακ με την ατομική ενέργεια που δεν έχει άλλος (πάλι το λάθος έκανε χθες στην τελική ενέργεια) όπως και ο καλύτερος σκόρερ Κλάους, που αστόχησε σε δύο μεγάλες φάσεις που του βγήκαν…
* Ο Παππάς έκανε προσπάθειες να κρατήσει το 50-50 στο Περιστέρι. Εκείνος που ξέφυγε ήταν ο Καρσιώτης, ο δεύτερος βοηθός από την Κόρινθο, που ανέλαβε ευθύνες διαιτητή σε πολλές περιπτώσεις, σε μία νέα μόδα που εφαρμόζεται. Σα να μην του είπε κανείς ότι τελείωσε η κανονική περίοδος... Στο 1-0 που κανείς δεν έχει διαπιστώσει ακόμη -από ευθεία- τι έγινε, έφυγε σηκώνοντας σημαιάκι πριν καν η μπάλα φθάσει στη γραμμή! Δύο φορές έκοψε τον ΠΑΟΚ με ανύπαρκτα οφσάιντ, άλλες τρεις-τέσσερις φορές έδωσε ανάποδα πλάγια, ενώ εκεί που εκτέθηκε ήταν όταν στο τέλος ο Παππάς δείχνει… «παίζετε» σε προσπάθεια του Πόζογλου που φεύγει μόνος από τα δεξιά και ο Καρσιώτης σηκώνει έντρομος σημαία για να δώσει επιθετικό φάουλ.
* Και κάτι άλλο που θυμηθήκαμε τελειώνοντας… Στο ίδιο σημείο του αντίστοιχου περσινού αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (στη μοναδική ήττα 1-2 του Ατρόητου εδώ και χρόνια στο Περιστέρι) στην ίδια εστία, από την ίδια πλευρά που βρέθηκε ο Ρατς (περίπου στο 75-80΄) είχε βρεθεί ο Λίνο. Τότε ο μαγικός εκείνος πασέρ, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη. Και λίγο μετά στον Κλάους…
Χθες ο Ρατς… έστειλε την μπάλα βιαστικά και άστοχα επάνω στον τερματοφύλακα τον οποίο χτύπησε κατά λάθος ο Αθανασιάδης. Και το φοβερό είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα αυτής της φάσης είναι… να πάει αποδυναμωμένος ο Ατρόμητος στην Λεωφόρο… Εκεί όπου την Κυριακή υπάρχει μεγάλη μάχη πολλών επιπέδων…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.