Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τον τελικό! (vids & pics)

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τον τελικό! (vids & pics)

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τον τελικό! (vids & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμα Κύπελλο και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει την πορεία του έως τον τελικό.

Οριακά πρώτος στους ομίλους

Ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου είχε την διαφοροποίηση με την παρουσία ομίλων. Μετά την διεξαγωγή της 1ης φάσης -στην οποία δεν έλαβε μέρος- ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 1ο εκ των 7 ομίλων. Μαζί με Πανιώνιο, Παναχαϊκή και Φωστήρα. Σε αυτό το μίνι... πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν 1οι με 7 πόντους έναντι 5 του 2ου Πανιωνίου. Σε 3 αγώνες είχαν 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Ακόμα είχαν 4 γκολ υπέρ και 1 κατά.

Το ξεκίνημα το δίχως άλλο δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό. Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου του 2014 οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν την Παναχαϊκή εκτός έδρας. Σε ένα ματς όπου ο Μίτσελ έκανε εκτεταμένο rotation οι Πατρινοί στάθηκαν πολύ καλά αν και έπαιζαν με 10 από το 61' λόγω αποβολής του Άλμπι. Η Παναχαϊκή στο 50' με το πολύ ωραίο και φαλτσαριστό σουτ του Στεργίδη είχε δοκάρι, όπως δοκάρι είχε και στο 59' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα.

Τελικώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν χάρις στο αυτογκόλ του Κάργα στο 74'. Η μπάλα πήγε από τον Φουστέρ στον Βέργο, ο πιτσιρικάς φορ έκανε σουτ προς την εστία και ο Κάργας από κοντά αντί για διώξιμο έστειλε με δύναμη την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-1. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν ο Πανιώνιος. Οι Πειραιώτες προβλημάτισαν και στο 2ο παιχνίδι τους μένοντας στο 1-1 με τους Νεοσμυρνιώτες στις 29 Οκτωβρίου 2014 στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός είχε και σε αυτό το ματς αρκετές αλλαγές καθώς πρόθεση του τεχνικού team ήταν να δώσει χρόνο και ευκαιρίες στους... λεγόμενους αναπληρωματικούς. Στο 13' ο Φορτούνης σκόραρε με φαουλάρα όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Στο 24' ο Πανιώνιος στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του απάντησε στο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φούντας έκανε την σέντρα και ο Μητρόπουλος με εξαιρετικό άλμα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας για να πετύχει το 1-1.

Το επόμενο παιχνίδι ήταν εκτός έδρας με τον Φωστήρα. Στις 7 Ιανουαρίου του 2015 οι παίκτες των πρωταθλητών αντιμετώπισαν στον Ταύρο την ιστορική αυτή ομάδα. Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ και εδώ όλα όσα έγιναν. Στο αγωνιστικό σκέλος οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 2-0 με σκόρερ τους Φορτούνη (στο 15' με πέναλτι μετά από λανθασμένη υπόδειξη καθώς ο Κακαράς βρήκε την μπάλα με το σώμα και όχι με το χέρι) και Διαμαντάκο (82'). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του Α' μέρους ακυρώθηκε κακώς γκολ του Ντοσεβί.

Τύρναβος ένας πολύ εύκολος αντίπαλος που δέχθηκε 11 γκολ!

Ο Ολυμπιακός στην 3η φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου βρήκε απέναντί του τον Τύρναβο. Για την ομάδα της Λάρισας τα ματς αυτά ήταν ιστορικής σημασίας και κάτι σαν γιορτή. Για τους Πειραιώτες μία τυπική και πανεύκολη διαδικασία. Στον πρώτο αγώνα στο Αλκαζάρ (21 Γενάρη) -όπου ο Μάικλ Ολαϊτάν έκανε την επανεμφάνισή του μετά από 11 μήνες και ο Βίτορ Περέιρα έβαλε για πρώτη φορά βασικό τον Πελέ- ο Ολυμπιακός επεβλήθη με 3-0.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε μετά από δύο γκολ του σούπερ Μπενίτες και ένα του Μιλιβόγιεβιτς, που σκόραρε στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του από τραυματισμό. Στο 3' ο Μπενίτες πέρασε όποιον είχε απέναντί του για να κάνει με πλασέ το 0-1. Στο 26ο λεπτό ο Διαμαντάκος συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Μπενίτες. Ο Έλληνας διεθνής έβγαλε την μπάλα στον Παραγουανό ο οποίος με νέα ωραία κίνηση και εκτέλεση έκανε το 0-2.

Στο 74' ο Γιαννούλης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μία φάση που εξελίχθηκε σε γκολ ενώ στην συνέχεια ο Μιλιβόγιεβιτς σκόραρε στην επάνοδό του στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του. Στο 84' έπειτα από μία πολύ καλή επιθετική συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού και καλή μπαλιά του Ντουρμάζ, ο Σέρβος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ο επαναληπτικός της 28ης Ιανουαρίου στο φαληρικό γήπεδο ήταν ακόμα πιο... οδυνηρός για τον Τύρναβο. Στο Καραϊσκάκη δέχθηκε οκτώ τέρματα! Πέντε διαφορετικοί παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν δίχτυα σε ένα ματς όπου η ομάδα είχε και πάλι τροποποιήσεις στην ενδεκάδα της σε σχέση με το πρωτάθλημα. Στο 6ο λεπτό ο Φορτούνης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. Στο 9ο λεπτό ο Φορτούνης από το κόρνερ έδωσε την πάσα στον Ντουρμάζ και εκείνος έβγαλε ωραία μπαλιά για το κεφάλι του Μιλιβόγιεβιτς που σκόραρε με δυνατή κεφαλιά για να κάνει το 1-0.

Στο 11' μετά από σέντρα του Φορτούνη και κεφαλιά - πάσα του Βούρου ο Διαμαντάκος από κοντά σκόραρε. Το 3-0 ήρθε στο 17' με μία σουτάρα του Μπουχαλάκη. Στο 25ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ντουρμάζ και κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγινε το 4-0. Στο 55' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ντουρμάζ έκανε το 5-0. Ήταν μία σουτάρα από τον Σουηδό που βρήκε σε κεφάλι αμυντικού, μετά στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Στο 57' ο Ντουρμάζ σκόραρε και πάλι με φαουλάρα για το 6-0.

Στο 82' έπειτα από μπαλιά του Σαλίνο ο Ντουρμάζ έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Σούταρε μπροστά από τρεις παίκτες έκανε το 7-0. Στο 83' ο πειραϊκός σύλλογος κέρδισε ορθώς πέναλτι από χτύπημα του Γεωργίου στον Σαλίνο. Ένα λεπτό μετά ο Φουστέρ έγραψε το 8-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Με αυτόν τον τρόπο διασφάλισε εντυπωσιακά την πρόκρισή για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Φαβορί στα χαρτιά αλλά πολλά... ζόρια με ΑΕΚ

Η κλήρωση στα προημιτελικά του θεσμού έφερε αντιμέτωπο τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ της Football League σε ένα ντέρμπι από τα... παλιά. Κάτι που φάνηκε και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ματς. Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε φαβορί στα χαρτιά και όχι στην ουσία και δυσκολεύτηκε πολύ ηια να περάσει στα ημιτελικά. Στην αναμέτρηση της 11ης Φεβρουαρίου η Ένωση έδειξε το πόσο σκληρό καρύδι είναι με το 1-1 στο Καραϊσκάκη. Σε έναν αγώνα όπου προηγήθηκε με τον Αραβίδη και είχε και δοκάρι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει και τη νίκη.

Ο Βίτορ Περέιρα κατέβασε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές λόγω Ντνίπρο και Europa League κάτι που στοίχισε την ομάδα του. Στο 4' η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Μπαρμπόσα. Στο 14ο λεπτό ο Αραβίδης δέχθηκε μπαλιά από πλάγια θέση από τον Σοϊλέδη, βρήκε χώρο και μπροστά από τον Σιόβα, γύρισε, σούταρε και το 0-1 ήταν γεγονός αφού ο Μέγιερι δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Η ισοφάριση ήρθε στο 48'. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πήδηξαν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού για κεφαλιά: οι Αφελάι, Μήτρογλου και Διαμαντάκος. Τελικώς την μπάλα την βρήκε ο Διαμαντάκος που με σκαστή κεφαλιά την έστειλε προς την εστία. Αυτή χτύπησε στα πόδια του Μιλιβόγιεβιτς, ξεγέλασε τον Ανέστη και έτσι έγινε το 1-1. Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε επεισοδιακή και τελικώς κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Και αυτό διότι το ματς της 11ης Μαρτίου στο Ολυμπιακό στάδιο διεκόπη μετά από εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής Καλογερόπουλος αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε ποτέ παρά τις παραινέσεις και τις προσπάθειες των ανθρώπων της ΑΕΚ. Το μοναδικό και άκρως κομβικό γκολ του ματς έβαλε ο Χάρα στο 89' με την Ένωση να διαμαρτύρεται για χέρι και ενώ πριν ο Ντοσεβί είχε απίστευτο δοκάρι. Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα ενώ σημειώνεται πως από αυτό το ματς προέκυψαν χρηματικές ποινές για Ολυμπιακό, Κασάμι, Περέιρα, ΑΕΚ και Μελισσανίδη.

Άνετη και δίκαιη πρόκριση με Απόλλωνα

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα σε άλλη μία ομάδα της Β' Εθνικής. Τον επίσης ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης. Το πρώτο ματς ήταν τον Φεβρουάριο στην Ριζούπολη (08.04). Οι παίκτες του Περέιρα δεν συνάντησαν και ιδιαίτερα προβλήματα στο να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους. Κέρδισαν με 3-0 χάρις σε δύο γκολ του Ντοσεβί και ένα του Χάρα (σ.σ. ορισμένοι χρέωσαν ως σκόρερ του ενός τέρματος τον Μποτία). Εκτός αυτού ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ γκολ του Απόλλωνα στο Α' μέρος.

Στις 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 2ος ημιτελικός στο Καραϊσκάκη. Μην έχοντας το ίδιο κίνητρο με το πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός περιορίστηκε στο 1-1 με τον Απόλλωνα. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ μετά από τέρμα του Ανγκούλο για να ισοφαρίσουν με τον Μπενίτες και ενώ λανθασμένα δεν μέτρησε τέρμα του Ντοσεβί. Διαβάστε εδώ όλα όσα θέλετε να θυμηθείτε για το ματς αυτό. Μετά από εκείνα τα διπλά ματς οι Πειραιώτες διασφάλισαν το εισιτήριό τους για τον τελικό της 23ης Μαϊου με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

ΣΕ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ:

23/09/2014: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-1

29/10/2014: Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1

07/01/2015: Φωστήρας - Ολυμπιακός 0-2

3Η ΦΑΣΗ:

21/01/2015: Τύρναβος 2005 - Ολυμπιακός 0-3

28/01/2015: Ολυμπιακός - Τύρναβος 2005 8-0

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:

11/02/2015: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1

11/03/2015: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-3 (σ.σ. λόγω διακοπής)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:

08/04/2015: Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3

29/04/2015: Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-1

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ:

Μιλιβόγιεβιτς (3 γκολ με Τύρναβο και 1 με ΑΕΚ)

Μπενίτες (2 γκολ με Τύρναβο και 1 με Απόλλωνα)

Ντουρμάζ (3 γκολ με Τύρναβο)

Χάρα (1 γκολ με ΑΕΚ και 1 με Απόλλωνα)

Ντοσεβί (2 τέρματα με Απόλλωνα)

Φορτούνης (1 γκολ με Πανιώνιο και 1 με πέναλτι με Φωστήρα)

Διαμαντάκος (1 τέρμα με Φωστήρα και 1 με Τύρναβο)

Μπουχαλάκης (1 τέρμα με Τύρναβο)

Φουστέρ (1 γκολ με Τύρναβο)

ΣΥΝΟΛΟ: 20 ΤΕΡΜΑΤΑ (Σ.Σ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΡΓΑ)

* Δείτε στην Gallery τα φύλλα αγώνων από την ΕΠΟ και τα βίντεο με τα γκολ και τις top φάσεις από όλα ματς του Ολυμπιακού στο Κύπελλο φέτος.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα