Κοντονής: «Δεν υπάρχει φόβος Grexit βάση του νόμου που ψηφίστηκε»

Gazzetta team
Κοντονής: «Δεν υπάρχει φόβος Grexit βάση του νόμου που ψηφίστηκε»

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για ακόμα μια φορά για την περίπτωση Grexit, τονίζοντας πως βάση του νόμου που ψηφίστηκε δεν πρέπει να υπάρχει πλέον αυτός ο φόβος.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Αrena FM 89.4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αθλητικό νομοσχέδιο, στην αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ αλλά και στην πιθανότητα του Grexit.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση: «Βρίσκουμε κουράγιο και αντοχές εφόσον κάνουμε το σωστό και μας τροφοδοτεί η εμπιστοσύνη του κόσμου».

Για το αθλητικό νομοσχέδιο: «Το αθλητικό νομοσχέδιο είναι ένας νόμος που έχει δεχτεί επιδοκιμασίες από την κοινωνία και στόχος της κυβέρνησης είναι να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της ανωμαλίας που υπήρχε και να μπει μια τάξη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν κινούμαστε από εμπάθεια, δεν στοχοποιούμε κάποιες ομοσπονδίες αλλά θέλουμε να μπούνε κανόνες και να τηρούνται. Κάνουμε αυτό που είχαμε πει και αυτό που είχαμε διακηρύξει. Όλα τα σοβαρά θέματα του νομοσχεδίου έμειναν και ψηφίστηκαν, δεν πήραμε κάτι πίσω».

Για το θέμα του ελέγχου ντόπινκ που δημιουργήθηκε: «Όχι μόνο δεν έφταιγε η κυβέρνηση ή η ηγεσία της γραμματείας αλλά η χρηματοδότηση για το αντιντόπινγκ είχε μειωθεί σε σημείο που έλεγες πως δεν υπάρχει. Είχαμε πρόβλημα στον έλεγχο των αθλητών αλλά και στην αδειοδότηση του ΕΣΚΑΝ από την ίδια την ομοσπονδία. Το θέμα το σώσαμε την τελευταία στιγμή. Τρόμαξα όταν ανέλαβα με το ποσό που είχε δοθεί για τον προϋπολογισμό του ΕΣΚΑΝ».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αποπλήρωσε τα χρέη του: «Το θεωρώ θετικό. Η εξυγίανση και στο οικονομικό επίπεδο είναι από τους στόχους της κυβέρνησης. Όταν κατατίθεται ένα μεγάλο ποσό που καλύπτει τα υπόλοιπα χρέη αυτό βοηθάει και την εθνική οικονομία όταν η χώρα έχει ανάγκη από χρήματα για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κοινωνίας. Τα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν χρωστάει είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι όλες οι ομάδες να εξυγιανθούν οικονομικά και μην βρισκόμαστε μπροστά σε απαράδεκτες καταστάσεις οικονομικών σκανδάλων και δυσλειτουργιών. Με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ήρθε ο καιρός όλες οι ομάδες να καταβάλουν τα οφειλόμενα προς το κράτος».

Για την επίθεση που δέχεται από μερίδα του Τύπου: «Δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση, το μυαλό του καθενός ας πάει στο λογικό και στο φυσιολογικό. Το σημαντικό είναι πως όλοι κατάλαβαν πως ότι επιθέσεις και να εξέφρασαν κάποιοι η κυβέρνηση δεν. «χαμπάριαζε», κάναμε αυτό που είχαμε πει και πλέον έχουν όλοι συνέλθει».

Για το αν θα συμμετέχει σε ημερίδα κατά της βίας που θα διοργανώσει ο Arena FM: «Αν το επιτρέπει το πρόγραμμα που βέβαια θα είμαι παρών».

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων: «Απαγόρευσα τις οργανωμένες μετακινήσεις. Ως δικηγόρος και νομικός δεν θεωρώ σωστό και δίκαιο προς τον νόμο να απαγορεύεις από κάποιον να μετακινείται από μόνος του. Άλλο πράγμα είναι οι οργανωμένες μετακινήσεις όταν δεν είναι από νόμιμες λέσχες και άλλο πράγμα το να θέλει κάποιος φίλαθλος να ταξιδέψει μόνος του και να παρακολουθήσει πολιτισμένα κάποιον αγώνα».

Για το αν είναι απόλυτος στα μέτρα του: «Είμαι απολύτως απόλυτος. Η μόνη παραχώρηση που έκανα για το εισιτήριο είναι να γίνονται να παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στα γήπεδα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Αν μια ομάδα επιλέξει ένα γήπεδο χωρίς τα συστήματα, θα παίζει χωρίς φιλάθλους. Σε αυτά συμφωνούν και η FIFA και η UEFA».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα για Grexit: «Αυτό είναι μια στάση άλλων αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν πρέπει να υπάρχει με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι ευθύνες είναι στις πλάτες άλλων γιατί εμείς εξαντλήσαμε όσα περιθώρια είχαμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα