Γαλλία - Ελλάδα 1-0

Γαλλία - Ελλάδα 1-0

bet365

Απρόσμενος αποκλεισμός στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για την Εθκική Κ17 που γνώρισε την ήττα 1-0 από τη Γαλλία και έμεινε εκτός προημιτελικών!

Η Εθνική Κ17 έγινε... Ελπίδων και ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού εκεί που όλα έδειχναν πως η πρόκριση ήταν δική της! Όπως οι Ελπίδες έχασαν την πρόκριση στα τελικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έτσι και οι Παίδες δεν πήραν αυτό που άξιζαν βάση της εικόνας τους κόντρα στη Γαλλία, ηττήθηκαν 1-0 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρωσίας με 2-0 επί της Σκωτίας είπαν πρόωρο αντίο στο Euro U17 της Βουλγαρίας...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ελλάδα βρέθηκε το παιχνίδι με τη Γαλλία με τους Γάλλους να είναι ήδη περασμένοι και την ισοπαλία να τους δίνει και την πρωτιά, ενώ αντίστοιχα έστελνε και την Εθνική μας στα προημιτελικά. Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν, ήταν πολύ φτωχό με ελάχιστες φάσεις και κυρίως κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν κανέναν από τους δύο τερματοφύλακες. Μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, το σουτ του Τσίγγου με τον Ζιντάν να σώζει και να κρατάει το 0-0.

Ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, που σε έκανε να πιστεύεις πως αυτό το 0-0 δεν θα αλλάξει και οι δύο ομάδες θα περάσουν παρέα στα προημιτελικά. Με το γκολ της Ρωσίας να γίνεται γνωστό, άπαντες γνώριζαν πως η Ελλάδα πλέον δεν είχε το περιθώριο της ήττας. Μετά μάλιστα και το 2-0 των Ρώσων, δεν είχε τύχη ούτε σε μια ισοβαθμία... Έτσι μονόδρομος ήταν το θετικό αποτέλεσμα. Και πάλι, οι Γάλλοι δεν έδειξαν να... καίγονται για τη νίκη, με την Ελλάδα να έχει την κατοχή, αλλά και την δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς μετά από αυτή του Τσίγγου στο πρώτο μέρος.

Στο 55', λοιπόν, ο Παυλίδης βρέθηκε απέναντι στον Ζιντάν, έκανε το σουτ αλλά ο γιος του θρύλου του Γαλλικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, είπε και πάλι όχι κρατώντας την πρωτιά για την ομάδα του! Και ενώ μετά από αυτή τη φάση ο ρυθμός έδειχνε να πέφτει, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν... σβηστά για το 0-0, οι Γάλλοι αποφάσισαν στο τελευταίο δεκάλεπτο να πιέσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έτσι, το σουτ του Σαμπά έφυγε άουτ, αυτό του Χανβιέ στο 80+2' το απέκρουσε ο Σιαμπάνης, όμως οι «τρικολόρ» δεν τα παρατούσαν παρά το γεγονός πως έμενε μόλις ένα λεπτό για τη λήξη και ήταν πρώτοι και με το 0-0! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε την φάση του γκολ στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων... Ο Μπουτομπά βρήκε τον Ραμπό και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και να στείλει την Εθνική μας πίσω στην πατρίδα και τη Ρωσία στα προημιτελικά...

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Ζιντάν, Μαουασά, Ντουκούρ, Σαμπά, Ντανγκέρ, Μακένγκο, Ρεϊνέ (57' Μπουτομπά), Χανβιέρ, Ρουίζ, Πελικάν (78' Ραμπό), Ικονέ (62' Ουπαμεκάνο).

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Κατράνης, Εβαγγέλου, Νικολάου, Ρέτσος, Λάμπρου, Μίγγος, Παβλίδης, Χατζηδίμπας (54' Δοδοντσάκης), Λημνιός (79' Φουάσης), Τσίγγος (54' Κιρτζιλιάδης).

 

Τελευταία Νέα