Ελλάδα - Σκωτία 1-0

Ελλάδα - Σκωτία 1-0

Ελλάδα - Σκωτία 1-0

bet365

Μεγάλη νίκη με 1-0 για την Εθνική Κ-17 στο Euro της Βουλγαρίας, κόντρα στη Σκωτία που την φέρνει ένα βαθμό μακριά από την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης!

Την πρώτη της νίκη στο Euro U17 της Βουλγαρίας πανηγύρισε κόντρα στη Σκωτία η Ελλάδα με γκολ του Παυλίδη! Η Εθνική μας ομάδα, μετά από αυτή τη νίκη, πάει στο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία για δύο αποτελέσματα και θέλει μόνο ένα βαθμό για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά!

Η Σκωτία ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ πρώτη όμως, όταν στο 6' ο ΜακΙντάιρ σημάδεψε το δοκάρι! Στην κόντρα, ένα σουτ του Τσίγγα έφυγε άουτ και ήταν η πρώτη φορά που απείλησε η Ελλάδα στο παιχνίδι. Στο 12', ο Νάτσος ανάγκασε τον ΜακΚρόρι να αποκρούσει, ενώ οι Σκωτσέζοι ήταν και πάλι αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ για δεύτερη φορά, όταν στο 18' ο Μπαρτ πλάσαρε τον Σιαμπάνη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε.

Κάπου εκεί ο ρυθμός κάπως έπεσε, με την Εθνική να έχει όμως τον έλεγχο... Στο 37', οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Γεωργόπουλου, απείλησαν με τον Κιρτζιαλίδη με σουτ να κάνει τον ΜακΚρόρι να κάνει ακόμα μια μεγάλη επέμβαση για τη χώρα του! Όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 39', όταν ο Κιρτζιαλίδης αυτή τη φορά έκανε την πάσα στον Παυλίδη και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σκωτίας και την Ελλάδα στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδας, εμφανίστηκε αρκετά επιθετική και έψαξε το δεύτερο γκολ ώστε να κλειδώσει και τη μεγάλη της νίκη. Αρχικά έχασε πρώτη ευκαιρία στο 50' με τον Χατζιδίμπα, αλλά και στο 56' με σουτ του Νάτσου που έσωσε ο πολύ καλός ΜακΚρόρι, ενώ η μεγαλύτερή της ευκαιρία ήταν στο 58', όταν ο Λημνιός σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Σκωτσέζου και στη συνέχεια της φάσης, ο Χατζιδίμπας δεν μπόρεσε να τον κερδίσει εκ νέου.

Η Σκωτία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 71', όταν ο Μπαρτ έκανε το σουτ, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν στη θέση του και κράτησε το μηδέν. Ο Χατζιδίμπας είχε και νέα ευκαιρία να κερδίσει τον ΜακΚρόρι, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε, ενώ 82' η τελευταία καλή στιγμή ήταν με τον Λημνιό, αλλά τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπαρτ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

Πλέον η Εθνική μας, μετά και τη νίκη με 1-0 της Γαλλίας με τη Ρωσία, αντιμετωπίζει την Τετάρτη τους «τρικολόρ» που είναι ήδη στα προημιτελικά. Εκεί, με ισοπαλία θα πάρει τη δεύτερη θέση και οι Γάλλοι την πρώτη, ενώ με νίκη θα κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου. Μπορεί να περάσει ακόμα και αν ηττηθεί και στο άλλο παιχνίδι η Ρωσία δεν κερδίσει τη Σκωτία ή μείνει πίσω στον συντελεστή των τερμάτων. Όπως και να έχει, η Εθνική έχει πλέον την τύχη στα χέρια της...

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στο epo.gr ότι «σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κερδίσαμε δίκαια. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα τέρματα. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν τελείωσε τίποτα. Οφείλουμε να δείξουμε το ίδιο πάθος και στον αγώνα με τη Γαλλία».

Ο σκόρερ του γκολ της νίκης Βαγγέλης Παυλίδης είπε στο epo.gr πως «είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι η βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου να κάνει η ομάδα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Γνωρίζουμε ότι είναι στο χέρι μας να πετύχουμε το στόχο μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα καταφέρουμε».

H βαθμολογία:

1. Γαλλία 6 (6-0)
2. Ελλάδα 4 (3-2)
3. Ρωσία 1 (2-3)
4. Σκωτία 0 (0-6)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης- Κατράνης, Ευαγγέλου, Νικολάου, Ρέτσος, Νάτσος, Μίγγος, Παυλίδης (49' Λάμπρου), Λημνιός, Τσίγγος (80' Δοδοντσάκης), Κιρτζιαλίδης (49' Χατζηδίμπας).

ΣΚΩΤΙΑ: Ρόμπι ΜακΚρόρι- Φινλάισον (49' Μίντλετον), Ρος ΜακΚρόρι, ΜακΙντάιρ, Χάρβι, Μπερτ, Χιλ, Ρος (75' Σούταρ), Γουΐλσον, Χέντρι, Μίλερ (68' Μόρισον).

 

Τελευταία Νέα