Κοντονής: «Το πρόβλημα δεν θα λυθεί σε μία μέρα και με ένα νομοσχέδιο» (vid)

Gazzetta team
Κοντονής: «Το πρόβλημα δεν θα λυθεί σε μία μέρα και με ένα νομοσχέδιο» (vid)

bet365

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μίλησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και για τον κίνδυνο του Grexit.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Action 24:

«Η κατάσταση που συνάντησα ήταν μία κατάσταση κατοχύρωσης κεκτημένων σε σημείο παθογένειας. Αυτό που συμβαίνει με την αποκάλυψη ενός παρακυκλώματος, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη παρελαύνουν καθημερινά από τα γραφεία του ειδικού ανακριτή, δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Και δεν μπορεί να λυθεί σε μία μέρα ούτε με ένα νομοσχέδιο.

Εγώ κάλεσα παράγοντες μεγάλων σωματείων και μιλήσαμε. Όταν φτάσαμε στα δύσκολα για να ρυθμιστούν τα ζητήματα, τότε άρχισαν οι αντιρρήσεις. Είναι δυνατόν το κράτος να μην μπορεί να επιβάλει ποινές;Στο μπάσκετ δεν έχουν φαινόμενα σε τέτοια ακρότητα. Το σημαντικό είναι ότι δεν γίνεται μέσα σε 9 χρόνια να έχουν παραχθεί τόσες κακουργηματικές πράξεις και εμείς να λέμε ότι όλα είναι καλά.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα για να πατάξουμε το τέρας της βίας. Το οποίο παράγεται σε μεγάλο βαθμό από την αναξιοκρατία και τις παράνομες πράξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Από την πρώτη εβδομάδα που αναλάβαμε, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τσουνάμι βίας. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα καράβια να περνάνε και εμείς να τους κουνάμε το μαντήλι.

Όσον αφορά τον Τύπο, από μερίδα των ΜΜΕ υπάρχει ένας ακραίος και χυδαίος λόγος και εναντίον μου. Με τις διεθνείς Ομοσπονδίες πρέπει να έχουμε συνεχώς εκκρεμότητες, με την καλή έννοια. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε επαφή μαζί τους. Δύο φορές τους συνάντησα στο εξωτερικό, τους εξέθεσα τα προβλήματα και άλλες δύο φορές συναντηθήκαμε στην Ελλάδα, παρουσία της ΕΠΟ. Στο εξωτερικό δεν μου ζήτησαν ούτε διαπιστευτήρια ούτε συνοδεία.

Δεν μπορώ να ερμηνεύσω απόψεις άλλων. Η Ελληνική κυβέρνηση έκανε μία προσπάθεια πολύ δύσκολη. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ευτυχές τέλος. Για ότι συμβεί την ευθύνη θα την έχουν άλλοι. Κάναμε και τις υποχωρήσεις και τις διαδικασίες που οφείλαμε. Για να μην πει κανείς ότι οδηγήσαμε το καράβι σε ναυάγιο. Ηταν ένας διάλογος εξαντλητικός, επίμονος και εποικοδομητικός. Η Βουλή νομοθέτησε. Εάν υπάρξουν περιπτώσεις δυσλειτουργίας του νόμου, θα τις δούμε αλλά σε ένα χρονικό διάστημα εύλογο.

Δεν ξέρω για ποιόν λόγο η πρόεδρος της Βουλής δεν ψήφισε όλα τα άρθρα. Δεν είχα κάποια ενημέρωση.

Πλέον οι τακτικοί δικαστές θα έχουν τον λόγο για όλες τις υποθέσεις του ποδοσφαίρου. Καταφύγαμε σε αυτή την λύση γιατί τους αθλητικούς δικαστές τους όριζε η ΕΠΟ. Εάν όλα είχαν πάει καλά και δεν προέκυπταν θέματα, εμείς δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αυτοί όμως που θα έπρεπε να απονέμουν δικαιοσύνη, κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.

Έχω τονίσει ότι δεν πρόκειται να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τηρήσουμε ισορροπίες αλλά για να εφαρμόσουμε το νόμο».

 

Τελευταία Νέα