Μαζουάκου: «Ολυμπιακός, όπως λέμε Παρί Σεν Ζερμέν»

Μαζουάκου: «Ολυμπιακός, όπως λέμε Παρί Σεν Ζερμέν»

Μαζουάκου: «Ολυμπιακός, όπως λέμε Παρί Σεν Ζερμέν»

bet365

Οι Μαζουάκου και Ντοσεβί έδωσαν συνέντευξη σε γαλλικό ΜΜΕ σχετικά με τον Ολυμπιακό, τον φετινό τους τίτλο, τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, την αλλαγή προπονητή, τον Αμπιντάλ και τον Τσόρι.

Στο δίκτυο Footmercato.net μίλησαν οι δύο άσοι των πρωταθλητών Ελλάδας. Το κομμάτι δίνει έμφαση στο γεγονός πως πήραν τον τίτλο στην Super League, κάνοντας μία πολύ καλή χρονιά. «Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου. Είναι κάτι πολύ ωραίο. Κάτι πολύ όμορφο το να παίρνεις τίτλο», λέει αρχικά ο Ντοσεβί στο άρθρο που έχει τίτλο «οι Μαζουάκου και Ντοσεβί από την γαλλική Λίγκα, βασιλιάδες στην Ελλάδα».

«Ήταν και ο λόγος που ήρθα στην Ελλάδα. Για να βιώσω κάτι διαφορετικό από το Σαμπιονά όπου μαχόμασταν για την παραμονή. Είμαι πολύ χαρούμενος και φυσικά δεν θα μπορούσα να το μετανιώσω». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μαζουάκου: «Είναι μεγάλη περηφάνεια για μένα αυτός ο τίτλος. Στα 21 μου είναι κάτι μοναδικό. Δεν θέλω να σταματήσω εδώ. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να κερδίζω: ματς και τίτλους.

Ήταν συνολικά μία καλή χρονιά. Πιστεύω πως γενικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήμουν βασικός και είχα και αρκετές ασίστ στην Λίγκα. Είχα το momentum μου. Έβαλα και το πρώτο μου γκολ στο Champions League με την Ατλέτικο. Είμαι χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος. Η χρονιά αυτή ήταν εξαιρετικά προσοδοφόρα για μένα. Βελτιώθηκα, αναδείχθηκα και εξελίχθηκα. Πήγα στην Ελλάδα για να παίξω και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου. Υπήρχαν πολλά θετικά μέσα στην σεζόν».

Για το μέγεθος του Ολυμπιακού ο Μαζουάκου είπε: «Το να παίζεις στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα είναι κάτι τρελά μοναδικό. Δεν ξέρω εάν είμαι λάθος αλλά ο Ολυμπιακός είναι όπως λέμε Παρί. Είναι η Παρί της Ελλάδας! Η πιο δυνατή ομάδα που κάθε χρόνια παίζει στο Champions League και εκπροσωπεί επάξια την χώρα. Προσωπικά κοιτάζω στο να μην προσθέτω πάνω μου παραπάνω πίεση. Κοιτάζω να παίζω καλά σε όλα τα ματς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή θα πρέπει να συνεχίζεται».

Ο Ντοσεβί από την άλλη επισήμανε: «Έπαιξα στο πιο μεγάλο μέρος της σεζόν. Ελπίζω τη νέα χρονιά τα πράγματα να είναι ακόμα πιο καλά και να γευθώ και την εμπειρία του Champions League». Σχετικά με την παρουσία των Αμπιντάλ, Μπονγκ και Ντινγκά στην ομάδα υποστήριξε: «Είναι πάντα πιο εύκολο και απλούστερο για σένα σε μία ξένη ομάδα όταν έχεις ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα με εσένα. Σε βοηθάει πολύ στην προσαρμογή σου.

Τα άλλα ήρθαν και έγιναν φυσικά και με την ροή του χρόνου...». Ο Μαζουάκου πάνω στο ίδιο σκέλος απάντησε ως εξής: «Είναι πάντα πιο καλά να έχεις δίπλα σου παίκτες από την Γαλλία. Ο Doss (σ.σ. το προσωνύμιο που έχει δώσει στον Ντοσεβί) ήταν ένα παιδί που τον ήξερα από την Βαλενσιέν και κάναμε πολύ καλή παρέα. Ο Αμπιντάλ πραγματικά μου προσέφερε πολλά. Το να παίζω μαζί του ήταν μία μεγάλη ευτυχία. Είναι ένας άνθρωπος και παίκτης με παγκόσμια απήχηση. Είχα την ευκαιρία να είμαι με αρκετούς γαλλόφωνους. Με βοήθησε σημαντικά».

Η αλλαγή προπονητή, τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ο Τσόρι

Όπως ήταν λογικό στο ερωτηματολόγιο δεν γινόταν να μην υπάρξει αναφορά στην αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία και στην μετάβαση από την εποχή του Μίτσελ σε αυτήν του Βίτορ Περέιρα. «Δεν ήταν εύκολη η διαχείριση μίας τέτοιας κατάστασης. Ο κόουτς Μίτσελ έφυγε τον Γενάρη. Εμείς κοιτάξαμε να διατηρήσουμε τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητά μας. Όπως πάντα και ενώ ήρθε νέος τεχνικός.

Δεν... εκτοξευθήκαμε στο πρωτάθλημα επειδή ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ μας πίεσαν πιο πολύ αλλά επειδή εμείς γίναμε πιο ουσιαστικοί. Επειδή οι τροχοί μας στον δρόμο πήγαιναν πολύ καλύτερα από πριν. Επιδιώξαμε να κλείσουμε την σεζόν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να πάρουμε τον τίτλο, κερδίζοντας διαρκώς αγώνες. Υπήρχαν ουσιαστικά τρεις με τέσσερις ανταγωνιστικές ομάδες. Οι άλλες δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο. Όμως υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλο το πρωτάθλημα. Η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες όμως ήτα και μεγάλη και φανερή.

Ουσιαστικά από ένα σημείο και μετά κυριαρχούσαμε στους αγώνες». Ο Ντοσεβί από την πλευρά του στάθηκε στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ατμόσφαιρα φέτος στην Λεωφόρο: «Τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν. Οι Αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση μετά απ' όλα όσα έκαναν οι οπαδοί. Έκαναν χρήση καπνογόνων και βεγγαλικών και κροτίδων, κάτι σύνηθες στην Ελλάδα. Οι Αρχές επεδίωξαν να γίνει πιο υγιής η κατάσταση στις κερκίδες και στους οπαδούς από εκείνο το σημείο και μετά.

Γενικότερα πάντως είναι προτιμότερο να υπάρχει ατμόσφαιρα στα γήπεδα παρά να βλέπεις κάτι απαθές... Φόβος; Όχι δεν νιώσαμε φόβο γιατί καταλάβαμε πως οι αντίπαλοι οπαδοί θέλησαν να μας επηρεάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν. Για εμάς δεν ήταν κάτι παραπάνω. Όταν όμως ο έλεγχος δεν αποδίδει θα πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ή σοβαρού προβλήματος».

Ο Μαζουάκου για το ίδιο θέμα τόνισε: «Το ντέρμπι στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ήταν διαφορετικό από αυτά στην Γαλλία και τα ντέρμπι του Βορρά γενικότερα. Εδώ είναι κάπως τρελά τα πράγματα. Ήταν πραγματικά κάτι τρελό αφού έφτασαν στο σημείο να ακουμπήσουν και χτυπήσουν και παίκτη μας. Υπάρχει μία τρέλα. Ζουν γι' αυτό. Πραγματικά. Μας πέταξαν και καπνό. Κάποιες φορές είναι σοκαριστικό και ας ξέρουμε τώρα το πως είναι η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ φανατισμένη, με κανπνούς παντού, αλλά το να απειληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής είναι υπερβολικό. Μπορώ να καταλάβω το πάθος για το ντέρμπι αλλά όχι να κινδυνεύουν άνθρωποι». Για τους παίκτες - κλειδιά του Ολυμπιακού: «Θα έλεγα πως ο άνθρωπος - κλειδί ήταν ο Τσόρι. Το νούμερο 10 μας. Είναι κάτι μοναδικό ως παίκτης. Πολύ τεχνίτης και πολύ ποιοτικός και μας έδωσε πολλούς πόντους. Έβαλε 17 γκολ και έκανε πολλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Μήτρογλου επίσης που ήταν μεγάλος σκόρερ και ο Ρομπέρτο: πολύ ποιοτικός κάτω από το τέρμα.

Έδειξαν την αξία του στο παιχνίδι με την Γιουβέντους». Για το τέλος έμεινε μία ατάκα για το Κύπελλο και τον τελικό της 23ης Μαϊου με την Ξάνθη. «Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε το 2ο μας τρόπαιο για φέτος», είπε ο Μαζουάκου. Ο Ντοσεβί επισήμανε: «Το νταμπλ θα είναι κάτι πολύ όμορφο. Κάτι εξαιρετικό. Όπως είπα και πριν ήρθα για να κερδίσω τίτλους. Εάν καταφέρουμε το νταμπλ θα είναι μία εξαιρετική σεζόν για την ομάδα και τον κόσμο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα