Θρίλερ μέχρι το «παρά πέντε» για το GREXIT του ποδοσφαίρου

Θρίλερ μέχρι το «παρά πέντε» για το GREXIT του ποδοσφαίρου

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος αποκαλύπτει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων από πλευράς UEFA και την σιγή του Σταύρου Κοντονή παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, ξεκινά στην Βουλή η διαδικασία για την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου. Περίπου 40 ώρες πριν απο την έναρξη της διαδικασίας, κι ενώ είναι σαφές οτι στην τελευταία του μορφή το νομοσχέδιο οδηγεί στην αποβολή της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει ακόμη απαντήσει στην UEFA αν θα προχωρήσει στις αλλαγές που επεσήμανε στην τελευταία επιστολή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Και κάπως έτσι στη στιγμή που δημοσιεύεται το ρεπορτάζ το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι με το ένα πόδι έξω από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το ζήτημα είναι καυτό, αλλά και πολύ απλό: Αν ο Σταύρος Κοντονής απαντήσει στην UEFA ότι προχώρησε στις αλλαγές που του ζήτησαν προκειμένου η διατύπωση να μην παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, η UEFA θα χαιρετίσει την ελληνική κυβερνητική προσπάθεια νομοθέτησης και ο Τζιάνι Ινφαντίνο να επαινέσει δημόσια τον Κοντονή για την προσπάθειά του και την μεταξύ των πλευρών συνεργασία. Αν ο Υφυπουργός παίξει με λέξεις και διατυπώσεις και διαμορφώσει κείμενο που θα απέχει, στην ουσία του, από τις παρατηρήσεις της UEFA, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα σταματήσει την διαπραγμάτευση, όπως εχει ήδη συμφωνήσει με την FIFA. Και εκ των υστέρων οι διεθνείς ομοσπονδίες θα αναμένουν την ψήφιση του νόμου που παραβιάζει το αυτοδιοίκητο για να ανακοινώσουν τον διεθνή αποκλεισμό της Ελλάδας.

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών δεν υπήρξαν σοβαρές διαπραγματευτικές επαφές μεταξύ των δυο πλευρών, πέρα από κάποιες επικοινωνίες των νομικών τμημάτων. Και μένει να δούμε αν αυτή η σιγή από την πλευρά του Υφυπουργού σημαίνει ότι αποφάσισε να διατυπώσει τα άρθρα όπως του ζητήθηκε από την UEFA ή ότι αποφάσισε να προχωρήσει στον δικό του δρόμο με το νομοσχέδιο που θα παραβιάζει το αυτοδιοίκητο.

Πάντως, ο Κοντονής ταξίδεψε απροειδοποίητα τη Δευτέρα για τη Γενεύη, αλλά οι επαφές που έκανε, έγιναν με χαμηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας, χωρίς να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Την Τρίτη, οι επαφές θα συνεχιστούν, χωρίς και πάλι να είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος και θα διαφανεί η πρόθεση του υφυπουργού ως προς τις απαιτήσεις της UEFA.

 

Τελευταία Νέα