Γκαλίτσιος στο gazzetta.gr: «Έκλεισε ο κύκλος μου στη Λόκερεν»

Γκαλίτσιος στο gazzetta.gr: «Έκλεισε ο κύκλος μου στη Λόκερεν»

bet365

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μέσω του gazzetta.gr προαναγγέλλει την αποχώρηση του από την Λόκερεν, κάνει τον απολογισμό του, ενώ τονίζει πως ουδέποτε διέψευσε το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 2011 ο Γιώργος Γκαλίτσιος αποδεσμεύθηκε από τον Ολυμπιακό έχοντας αγωνιστεί για ένα εξάμηνο με την μορφή δανεισμού με τον Πανιώνιο.

Ο Λαρισαίος μπακ αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό και δικαιώθηκε. Αρχικά δοκιμάστηκε στην Βέρντερ Βρέμης, ωστόσο έμελλε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λόκερεν.

Κάθε εμπόδιο για καλό λένε. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών το οποίο επεκτάθηκε άμεσα, απόρροια των εξαιρετικών εμφανίσεων του. Η καριέρα του 28χρονου άσου διέγραψε ανοδική πορεία, συμπληρώνοντας αισίως τέσσερις άκρως παραγωγικές σεζόν στον βελγικό σύλλογο.

Αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους δεξιούς μπακ του βελγικού πρωταθλήματος προσελκύοντας το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων της χώρας, όπως είναι οι Κλαμπ Μπριζ, Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης.

Με συνεπή παρουσία και σταθερή απόδοση η μη κλήση του στην Εθνική ομάδα προκαλεί απορίες. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μιλώντας στο gazzetta.gr, παραδέχθηκε πως οδεύει στο φινάλε της τετραετούς θητείας του με την Λόκερεν.

«Πράγματι βρίσκομαι στην ομάδα 3,5 χρόνια και βαδίζω πως την ολοκλήρωση της τέταρτης σεζόν. Νομίζω πως έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους, αλλά και με την πολύ καλή πορεία που πραγματοποιήσαμε στο Europa League κλείνει ο κύκλος μου στην ομάδα».

Ο δεξιός μπακ της Λόκερεν κατέστησε σαφές πως η δήλωση που μετέφερε πρόσφατα ο τεχνικός διευθυντής της Λόκερεν, Βίλι Ρέιντερς αναφορικά με την επιστροφή του στην Ελλάδα λόγω της εγκυμοσύνης της συζύγου του δεν είναι αληθής.

«Δεν ισχύει αυτό που δήλωσε ο Βίλι Ρέιντερς. Είχαμε μία κουβέντα αλλά ποτέ δεν είπα πως θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα λόγω της εγκυμοσύνης της γυναίκας μου. Ήταν προσωπική του άποψη την οποία εξέφρασε στον Τύπο.

Μου αρέσει η χώρα και πλέον έχω συνηθίσει στον τρόπο ζωής στο Βέλγιο. Ο μάνατζερ μου, Πολ Κουτσολιάκος συζητάει με ανθρώπους από διάφορες ομάδες. Είμαι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνω στο Βέλγιο.

Ποτέ όμως δεν έχω δηλώσει πως δεν θα με ενδιέφερε να επιστρέψω στην Ελλάδα. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις φυσικά και θα με απασχολούσα αυτό το ενδεχόμενο».

Η απόφαση του Γιώργου Γκαλίτσιου να κάνει restart στην καριέρα του μεταπηδώντας στο Βέλγιο αν μη τι άλλο αποδείχθηκε σοφή έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του.

«Εκ των υστέρων ναι. Αυτό αποδεικνύεται. Οι άνθρωποι της ομάδας με εμπιστεύθηκαν και έζησα πολύ όμορφες στιγμές, οι οποίες συνδυάστηκαν με τίτλους και επιτυχίες. Οπότε ναι ήταν σοφή η απόφαση μου».

Ο «Γκάλι» αναφέρθηκε και στη νοοτροπία των Βέλγων σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο.

«Υπάρχει σεβασμός εδώ σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Δεν λέω πως δεν υπάρχει σεβασμός στην Ελλάδα, αλλά εδώ είναι κάτι το διαφορετικό.

Αν σου κάνουν φάουλ θα σου δώσουν αμέσως το χέρι ή θα σε συγχαρούν όλοι σε μία καλή ενέργεια. Το ποδόσφαιρο αποτελεί διασκέδαση για όλο τον κόσμο. Είναι η ζωή τους. Είναι όμως όλοι 100% επαγγελματίες.

Ακόμα και φίλαθλοι άλλων ομάδων όταν με βλέπουν με αντιμετωπίζουν όπως στη Λόκερεν. Με τον ίδιο θαυμασμό.

Με εκτιμούν και με σέβονται στο Βέλγιο. Άλλωστε έκανα καλό όνομα εδώ. Δεν είμαι όμως αχάριστος γιατί ποδοσφαιρικά αναδείχθηκα στην Ελλάδα. Στην πατρίδα μας, όμως είμαστε του ύψους ή του βάθους.

Στην πρώτη νίκη είσαι κορυφαίος και στην ήττα ο χειρότερος. Αυτό δεν ισχύει στο Βέλγιο».

Απόλυτα συνειδητοποιημένος ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τονίζει πως δεν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του.

«Δεν θα άλλαζα κάτι, άλλωστε αν δεν πάρεις μία απόφαση δεν θα μάθεις τι μπορείς να καταφέρεις αλλά και που θα φτάσεις».

Αναμφίβολα συμβολή στην καθιέρωση του Γιώργου Γκαλίτσιου στη Λόκερεν είχε και ο τεχνικός της ομάδας, Πέτερ Μάες.

«Ο Μάες έχει πολύ καλό όνομα στο Βέλγιο. Είναι ένας προπονητής που τον εμπιστεύονται πολύ στη Λόκερεν και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2010 αν και ακούγεται πως μπορεί να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Αναμφισβήτητα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στο Βέλγιο».


 

Τελευταία Νέα