Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 1-0

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 1-0

bet365

Από την αρχή αφεντικό η ομάδα του Μουρίνιο, ήταν η ποιοτικότερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και πήρε την κούπα! Η Τσέλσι νίκησε και την Κρίσταλ Πάλας (1-0) σφραγίζοντας μαθηματικά τον τίτλο.

Ηταν η ποιοτικότερη, είχε την τέλεια χημεία και τον... δάσκαλο, Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της! Πρώτη από την αρχή του μαραθωνίου, δεν κλονίστηκε ποτέ και έφτασε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην Πρέμιερ Λιγκ. Αήττητη εντός έδρας (3 ισοπαλίες), μόλις δυο ήττες εκτός και το «πούλμαν» του Μουρίνιο αποδείχθηκε... μαγικό! Κόντρα στην Πάλας επικράτησε 1-0 με γκολ του κορυφαίου της σεζόν, Αζάρ και ο Πορτογάλος τεχνικός έφτασε σε ακόμα ένα σημαντικό κατόρθωμα, αφού σε 26 εντός έδρας ματς με Λονδρέζικες ομάδες δεν έχει ήττα. Οι Μπλε με τους 83 βαθμούς έφτασαν στον 4ο τίτλο τους στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι πίσω από τη Γιουνάιτεντ που έχει 13!


Οι φίλαθλοι είχαν στείλει το μήνυμα στον Ζοσέ Μουρίνιο «He parks where he wants» και ο Πορτογάλος γιόρτασε από σήμερα τον τρίτο του τίτλο με τους Μπλε. Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας η Τσέλσι δεν εντυπωσίασε και έφτασε στη νίκη 1-0 χάρη σε μια φάση που που έφερε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων! Μπορεί ο κόσμος να περίμενε θέαμα, αλλά οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να κλείσουν χώρους, να χαλάσουν το παιχνίδι των Μπλε και να τους... περιορίσουν σε μια ανούσια κατοχή. Ελάχιστες οι φάσεις στο α' μέρος και όποτε χρειάστηκε ο Σπερόνι έσωσε στην εστία του. Στο 23' νίκησε σε τετ α τετ τον Μάτιτς, ενώ στο 27' έδιωξε δύσκολα σε καλό φάουλ του Ντρογκμπά. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη φάση για την Πάλας, ο Πάντσεον έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο στήθος και το χέρι του Τέρι. Ωστόσο, στο 43' ήρθε το γκολ της λύτρωσης! Χρειάστηκε μια μαγική πάσα του Γουίλιαν, ο Αζάρ... έπεσε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Σπερόνι τον κέρδισε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στο κεφάλι του Βέλγου που πέτυχε το 1-0.


Το ματς στην επανάληψη πολύ κακό. Η Τσέλσι είχε συντριπτική υπεροχή, αλλά ελάχιστες παρουσίες μπροστά από την εστία του Σπερόνι. Το ματς απέκτησε ρυθμό μετά το 75' όταν η Πάλας με τον Ζαχά έκανε αισθητή την παρουσία της, αλλά ο Κουρτουά με μεγάλη επέμβαση στο 82' κράτησε το μηδέν! Ο Ντρογκμπά δεν μπόρεσε να σκοράρει, το 1-0 έμεινε και ο Αμπράμοβιτς είχε κάθε λόγο να χειροκροτά για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Νησί!

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Κουαδράδο (46' Μίκελ), Γουίλιαν (85' Ζούμα), Αζάρ (90'+ 2' Φιλίπε Λουίς), Ντρογκμπά

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Μαριάπα (60' Κέλι), Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Πάντσεον (70' Σανογκό), ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Ζαχά, Ματς (60' Μάρεϊ), Μπολάσι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα