Οι χούλιγκαν... νίκησαν το ποδόσφαιρο (vid & pics)

Οι χούλιγκαν... νίκησαν το ποδόσφαιρο (vid & pics)

bet365

Ταραχές που γύρισαν την Σερβία χρόνια πίσω. Δεκάδες τραυματίες, συλλήψεις, αλλά και... παραδοχή της πικρής αλήθειας από τους υπεύθυνους: «Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους χούλιγκαν».

Το 148ο ντέρμπι στο Βελιγράδι θα περάσει κι αυτό στην ιστορία ως μια... μάχη στις εξέδρες. Επιστροφή στη δεκαετία του '90, με την Κυβέρνηση να μη μπορεί να δώσει λύσεις σε ένα καυτό θέμα που βασανίζει χρόνια την χώρα! Η σέντρα του ματς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν άργησε 45 λεπτά, αφού χρειάστηκε να επιστρατευθούν εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες για να... σώσουν ότι προλάβαιναν. Ξύλο, αίμα, σπασμένα καθίσματα και γονείς ανήμπορη να αντιδράσουν! Δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους 35 αστυνομικοί και 41 συλλήψεις στο ντέρμπι τρόμου! «Πόσο ακόμα πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό το... θέαμα;» τόνισε ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ομοσπονδίας, η οποία δεν μπορεί να βρει διέξοδο!

Οι σπαρακτικές εκκλήσεις από τα μεγάφωνα «Σας παρακαλώ σταματήστε...» δεν βρήκαν ανταπόκριση και οι οπαδοί των ομάδων μαζί με τους αστυνομικούς πολεμούσαν στις εξέδρες! Σκάνδαλο. Φρίκη. Τρόμος. Κρίμα... Τα χαμόγελα πολλών πάγωσαν γρήγορα στις άνευ προηγούμενου ταραχές, παρόμοιες με εκείνες στο τέλους του περασμένου αιώνα. Η νέα άσχημη εικόνα των Σέρβων προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό! Οι εικόνες της εφημερίδας «Zurnal» αποδεικνύουν το σκηνικό πολέμου στο Βελιγράδι!

Καμία λύση...

Όσο για το ποιος θα δώσει τη λύση; Σίγουρα αυτή δεν θα είναι η Ομοσπονδία της χώρας. Σε ανακοίνωσή της τονίζεται το άθλιο σκηνικό που επικρατεί στον χώρο του ποδόσφαιρο, γίνεται αυτοκριτική, αλλά και... παραδοχή της πικρής αλήθειας «Αποδεικνύεται πως δεν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ένα σοβαρό και σημαντικό ματς».

«Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους χούλιγκαν. Τα πρόστιμα και οι ποινές δεν λύνουν τίποτα. Είναι εμφανές πως το να τιμωρούμε τις ομάδες δεν είναι ένας καλός τρόπος το να... νικήσουμε τους χούλιγκαν.

Καταλαβαίνουμε πως να το ζητάμε συγγνώμη ή να λέμε λόγια παρηγοριάς δεν λέει τίποτα σε αυτούς που αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο και που δεν θέλουν να βλέπουν επεισόδια.

Βλέπουμε μία σειρά από προβλήματα και άσχημα γεγονότα. Από το παιχνίδι με την Αλβανία και μετά έχουμε διαρκώς "ζητήματα.

Αποδεικνύεται πως δεν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ένα σοβαρό και σημαντικό ματς. Όλοι όσοι δουλεύουμε για το σερβικό ποδόσφαιρο πρέπει να δούμε αλλιώς τα δεδομένα. Ο βανδαλισμός και τα επεισόδια έχουν ξεπεράσει τα όρια».

 

Τελευταία Νέα