Superleague: Η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού

Superleague: Η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού

bet365

Η μάχη της παραμονής έχει φουντώσει για τα καλά και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα για τις 7+1 ομάδες που παλεύουν για... μία θέση στον ήλιο.

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο! Δύο... στροφές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι μισές - στην κυριολεξία - ομάδες εμπλέκονται σε σενάρια υποβιβασμού, παρόλο που οι δύο από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Β' κρίθηκαν από πολύ νωρίς. Από τον... καταδικασμένο Εργοτέλη, μέχρι την Βέροια και την Καλλονή, 8 ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό, ενώ υπάρχει μέχρι και σενάριο για 7πλή ισοβαθμία, που στέλνει τον Πανιώνιο στην Football League. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα δεδομένα για κάθε μία από τις 8 ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που «καίνε».

Εργοτέλης: Τα... ρέστα του (31 β.)

Σκούρα τα πράγματα για τον Εργοτέλη, που έχει μείνει πολύ πίσω και αναζητάει ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Με 31 βαθμούς και 3 παιχνίδια ακόμα - Κέρκυρα εντός, ΠΑΣ στα Γιάννενα και Λεβαδειακό στην Κρήτη -, χρειάζεται το απόλυτο για να μπορεί να ελπίζει, ενώ παράλληλα θα πρέπει, είτε η Κέρκυρα είτε ο Λεβαδειακός να μην πάρει άλλο βαθμό στο πρωτάθλημα και να μην κάνει πάνω από μία νίκη ο Πανθρακικός. Με λίγα λόγια, ο Εργοτέλης πλέον συμβιβάζεται με νέο υποβιβασμό, που ίσως να σημαίνει και Γ' Εθνική, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν αρκετές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Πανθρακικός: Ακόμα ελπίζει (37 β.)

Ο Πανθρακικός έχει καταφέρει να πάρει μεγάλες νίκες στις τελευταίες στροφές, ανατρέποντας τα δεδομένα που τον έφερναν με το ένα πόδι στην Β' Εθνική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα απρόσμενα τρίποντα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που του έδωσαν ανάσες. Παρόλα αυτά, παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση και θέλει τουλάχιστον μία νίκη – ή στην Βέροια ή εντός με την Ξάνθη - για να πιάσει στους 40 την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό, ενώ αν στους εναπομείναντες αγώνες αυτοί πάρουν βαθμούς, θα θέλει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Με το απόλυτο, μπορεί να πιάσει και τους Πανιώνιο, Πλατανιά, Βέροια και Καλλονή, αν αυτοί... αυτοκτονήσουν.

Λεβαδειακός: Μπλέκει... (40 β.)
Κλείνει την σεζόν με δύο εκτός έδρας παιχνίδια, το ένα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και το άλλο στο Παγκρήτιο, με τον - πιθανότατα - αδιάφορο Εργοτέλη. Για να είναι σίγουρος, θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 4 βαθμούς, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να... ελπίζει και θα εξαρτάτε από άλλους. Με κακές ισοβαθμίες, μένει κάτω από Βέροια, Κέρκυρα, ίσως Πανιώνιο που έχει καλύτερη επίθεση κατά 3 τέρματα, αλλά και Πανθρακικό. Οι Βοιωτοί είναι σε μία... ρουλέτα, με βαθμό στην έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» είναι φαβορί για την παραμονή, ενώ με ήττα «μπλέκει» και μάλιστα αρκετά.

Κέρκυρα: Κερδίζει ή... καίγεται! (40 β.)

Την τύχη της στα χέρια της κρατάει η Κέρκυρα, που μετά τις συνεχόμενες ήττες κατάφερε να... μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Τα δεδομένα για τους Φαίακες είναι απλά, με το σημερινό ματς να είναι κάτι σαν... τελικός. Με νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, στέλνει τους Κρητικούς στην Β' Εθνική, φτάνει στους 43 βαθμούς και ουσιαστικά ησυχάζει, αφού θα πρέπει να γίνουν τρομερά πράγματα για να πέσει αυτή σε ισοβαθμία, μιας και έχει από κάτω της τις περισσότερες ομάδες. Αν όμως χάσει βαθμούς στο Παγκρήτιο, έχοντας στην συνέχεια τον Παναθηναϊκό εντός και εκτός τον Αστέρα Τρίπολης, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, αφού δεν θα είναι απίθανο να κλείσει την σεζόν χωρίς άλλο βαθμό.

Πλατανιας: Ήδη στην ζώνη! (40 β.)

Μπορεί η βαθμολογία να τον δείχνει στους 40, όμως ο Πλατανιάς έχει ήδη πιάσει την ζώνη των 43ων βαθμών, αφού ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που του δίνει ένα τρίποντο. Επίσης, οι Χανιώτες είναι... δυνατοί και στις ισοβαθμίες, με μοναδικό κακό στην όλη υπόθεση πως φιλοξενούν τον Ολυμπιακό, που αν και αδιάφορος, ποτέ δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο Πλατανιάς θα αγωνίζεται και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία.

Πανιώνιος: Του... κόπηκε η ανάσα! (42 β.)

Ο Ιστορικός έφτασε πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παραμονή, αφού προηγήθηκε του Ολυμπιακού με 2-0 και αν κρατούσε το υπέρ του σκορ, ήδη θα έκανε... διακοπές. Τώρα, έχοντας και δύσκολο πρόγραμμα για την συνέχεια, μπαίνει σε μπελάδες, αφού δίνει την ευκαιρία στους υπόλοιπους γιεκδικητές να τον προσπεράσουν. Οι «κυανέρυθροι» πάνε πρώτα στο Περιστέρι για να παίξουν με τον Ατρόμητο, ενώ στην συνέχεια υποδέχονται τον ΠΑΟΚ. Πρόβλημα επίσης για τον Πανιώνιο, είναι και οι «κακές ισοβαθμίες», αφού δεν έχει ούτε την Κέρκυρα, ούτε τον Πλατανιά, ούτε την Βέροια, ούτε την Καλλονή, ενώ ενδέχεται να τον περάσει και ο Λεβαδειακός.

Βέροια: Στο... χέρι της (43 β.)

Ένα βαθμό θέλει η «Βασίλισσα του Βορρά» για να κλειδώσει την παραμονή, καθώς ήδη βρίσκεται στην ζώνη με 43. Ακόμα και στις ισοβαθμίες όμως, μένει κάτω από Καλλονή Κέρκυρα, αλλά και Πανθρακικό (για να υπάρξει πρέπει να κερδίσει στο επόμενο παιχνίδι). Φιλοξενεί τον Παθρακικό και κλείνει την σεζόν στο Αγρίνιο, με μία ισοπαλία να σφραγίζει την παραμονή της στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Καλλονή: Λογικά... ασφαλής! (43 β.)

Μπορεί να βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να κλειδώσει την παραμονή. Με 43 βαθμούς θέλει 1 πόντο ακόμα για να μην μπλέξει σε σενάρια με ισοβαθμίες. Την Κυριακή θα δοκιμαστεί στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ κλείνει την σεζόν με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Μυτιλήνη. Ακόμα και με δύο ήττες, πάντως, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στην κατηγορία, αφού έχει στην ισοβαθμία τους Πανιώνιο, Βέροια και Πανθρακικό. Εκεί που μπλέκει, είναι σε πολλαπλή, όπου αν βρεθεί στους 43 με Πανθρακικό – Πλατανιά, Πανθρακικό – Λεβαδειακό ή τότε κουνάει μαντίλι!

*Εκκρεμεί το σημερινό παιχνίδι του Εργοτέλη με την Κέρκυρα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα