ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

bet365

Αυτή την φορά μπορεί να μην έφυγε με το «διπλό», αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την καλή παράδοση που έχει μέσα στην Τούμπα και με το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ... αγκαλιάζει τα πλέι οφ! Στην 3η θέση έπεσε ο «Δικέφαλος».

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κατάφερε και πήρε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι σε μια ομάδα που διεκδίκηση την νίκη μέχρι και το τέλος. Οι Γιαννιώτες με το παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο εξαφάνισαν τους γηπεδούχους πλην του Ιτάνζ που έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Στο τέλος είχαμε και τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Δικεφάλου για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έκανε την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Στέφανο Αθανασιάδη, βάζοντας στην θέση του τον Κουλούρη. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Σκόνδρας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τζαβέλλας και Κόστα. Αμυντικά χαφ οι Νομπόα και Κάτσε, στις πτέρυγες οι Γκολάσα και Μακ και στην κορυφή της επίθεσης οι Κουλούρης και Περέιρα.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Πετράκης, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τζημόπουλος και Μιχαλή. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς και Χαρίσης, ενώ στις πτέρυγες οι Κοροβέσης Κοροβέσης και Τσάβες. Στον άξονα ο Ίλιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο είδαμε στην Τούμπα με τις δύο ομάδες να παίζουν ένα ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα ήθελαν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να παραμείνει ο πρώτος στην 2η θέση της βαθμολογίας και ο δεύτερος στην διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα play offs. Το ματς ξεκίνησε με το δοκάρι του Νομπόα μόλις στο 4’, όταν ο Κουλούρης διεκδίκησε την μπάλα από τον Μιχαήλ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ την πήρε στην κατοχή του και την έδωσε στον διεθνή μέσο, το σουτ όμως του Νομπόα βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ πίεσε τα καρέ του ΠΑΣ και στο 6ο λεπτό είχαμε ένα ακόμα δυνατό σουτ από τον Γκολάσα με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μετά το πρώτο 10λεπτό οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους. Έπαιξαν με αντεπιθέσεις απέναντι σε μια αργή άμυνα φτάνοντας πιο συχνά στα καρέ του ΠΑΟΚ. Η άμυνα των γηπεδούχων είχε ένα θέμα καθώς δεν έδειξε την ίδια σταθερότητα στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο 12΄ είχαμε την ατομική προσπάθεια του Τσάβες που εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Δικεφάλου μπήκε από την δεξιά πλευρά στην μεγάλη περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εστία του Ιτάντζ κάνοντας το 0-1

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε δύο λεπτά αργότερα ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Μετά από αμυντική αδράνεια του ΠΑΣ σε κόρνερ του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Περέιρα από αριστερά και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε από τις πτέρυγες ν’ αναπτυχθεί. Η αριστερή του πλευρά με τον Μακ ήταν καλά μπλοκαρισμένη, ενώ δεν υπήρχε συνεργασία του Σλοβάκου επιθετικού με τον Σκόνδρα. Έτσι πολλές πρωτοβουλίες πήρε ο Κωνσταντινίδης, ενώ περιόρισε και τις κόντρα επιθέσεις του ΠΑΣ που τον έκλεισε στο μισό γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε το δυνατό διαγώνιο σουτ του Κοροβέση με τον Ιτάνζ να διώχνει. Αυτή ήταν η πρώτη φάση στην επανάληψη στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι τους, ενώ αμυντικά έπαιζαν πολύ ψηλά δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε κόντρα επίθεση του ΠΑΣ να χτυπάνε καρδιές. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή ανάπτυξη για τον ΠΑΟΚ. Η μπάλα γυρνούσε έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ κι έφτανε μέχρι εκεί καθώς στην συνέχεια γινόταν το εύκολο λάθος.

Τον έσωσε ο Ιτάνζ

Στο 61’ είχαμε μια γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΣ με τον Ναδάλα να επιχειρεί το σουτ από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κόστα και πέρασε κόρνερ. Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια επικίνδυνη επίθεση με τον Ιτάνζ να είναι σταθερός και αποσοβεί το γκολ. Ο Στρούνα έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Σκόνδρα παίρνοντας τροχιά στην εστία του ΠΑΟΚ. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έδιωξε με τις γροθιές αυτή κόντραρε στον Κόστα και με δεύτερη προσπάθεια έδιωξε την μπάλα από τα καρέ του. Ο ΠΑΟΚ που είχε οπισθοχωρήσει δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους είχαν και νέα μεγάλη ευκαιρία στο 67’. Μετά από ατομική προσπάθεια του Μανιά μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ιτάντζ απέκρουσε.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ χάθηκε στο 77’ όταν ο Νομπόα έκανε την σέντρα με τον Κλάους μπροστά από τον Τζημόπουλο έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο δεν κατέληξε στην εστία του Βελλίδη. Ο Γεωργιάδης έκανε μέσα σε ένα δεκάλεπτο όλες τις αλλαγές ου με τους Αθανασιάδη, Τζιόλη και Πόζουγλου να περνούν στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να συνέλθει αγωνιστικά ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΣ ήταν η μοναδική ομάδα που πάλεψε μέχρι το τέλος για τους βαθμούς της νίκης. Η ομάδα της Ηπείρου είχε στο τέλος του αγώνα άλλες δύο ευκαιρίες. Στο 89΄ μετά από ατομική προσπάθεια του Τσάβες από δεξιά, έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ιτάντζ απέκρουσε. Ενώ στο 90΄ σουτ του Γιάκου μέσα από την περιοχή, ο Κωνσταντινίδης μπόρεσε και έδιωξε πάνω από την γραμμή. Στο τέλος είχαμε τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για το θέμα που προσέφεραν οι Θεσσαλονικείς.

MAN OF THE MATCH: Ο Σαρλς Ιτάνζ ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έσωσε τον ΠΑΟΚ, ουκ ολίγες φορές δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Γεωργιάδη δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, ενώ από άποψης τακτικής δεν στήθηκε σωστά για να διεκδικήσει την νίκη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η τακτική που ακολούθησε ο Γιάννης Πετράκης έκανε όλους τους παίκτες του να φαίνονται σούπερ. Ταχύτητα, διεισδύσεις, αλλά και φαντασία στο παιχνίδι τους ήταν τα στοιχεία που είχαν και τους έκαναν να είναι πολλά κλικ παραπάνω.

Η ΓΚΑΦΑ: Η επιλογή του Γεωργιάδη να ξεκινήσει με τους Γκολάσα και Κουλούρη δεν του βγήκε. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν του προσέφεραν τίποτα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Κλάους είχε από την στιγμή που μπήκε δύο – τρεις ευκαιρίες, ενώ ο Πόζογλου είχε τσαμπουκά στο παιχνίδι του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θανάσης Γιάχος είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Τούμπα. Ο ρέφερι από την Χίο ήταν κοντά στις φάσεις και δεν επηρέασε με τις υποδείξεις του την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η καλύτερη ομάδα στο σημερινό παιχνίδι στην Τούμπα και με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να φύγουν και με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός μόνο για ένα ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παιχνίδι. Έτσι μετά την νίκη του Παναθηναϊκού έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα