Φιορεντίνα - Κάλιαρι 1-3

Φιορεντίνα - Κάλιαρι 1-3

bet365

Η Κάλιαρι πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στην έδρα της Φιορεντίνα (1-3) στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της.

Οι Βιόλα δείχνουν να τα έχουν... φτύσει στα τελευταία ματς αφού είχαν πολύ βαρύ πρόγραμμα μαζί με το Europa League και μετά την εντός έδρας ήττα από την Ελλάς Βερόνα την προηγούμενη αγωνιστική (0-1), έχασαν ξανά, αυτή τη φορά από την Κάλιαρι, η οποία είχε 11 ματς να κάνει νίκη και χρειάζεται 'θαύμα' για να σωθεί.

Οι Σάρδοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, με τον Εκνταλ να τεστάρει τα γάντια του Νέτο και να τα βρίσκει σε καλή κατάσταση μόλις στο 4'. Αυτό πάντως ήταν μόνο η προειδοποίηση αφού στο 7' ο Ντιέγο Φαρίας έδωσε πάρε-βάλε στον Τσοπ που έκανε το 0-1. Ο Βαλέρο άφησε το σημάδι του στον Ντεσένα με κλωτσιά στο κεφάλι και οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή, όμως η Κάλιαρι έβρισκε χώρους και ο Τόμοβιτς αναγκάστηκε να κοντράρει σουτ του Φαρίας. Ο Σαλάχ έστειλε τη μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα ύστερα από κακή εκτίμηση του Μπρκιτς και ο Σάβιτς σταμάτησε τον Μ' Ποκού, που έφευγε στην κόντρα. Στο 29' η Κάλιαρι θα μπορούσε να έχει κάνει το 0-2 όταν ο Τσοπ έσπασε το οφσάιντ μετά την πάσα του Μ' Ποκού, όμως σούταρε ψηλά. Βαλέρο, Τζιλαρντίνο και Ντιαμάντι δεν βρήκαν στόχο και το πρώτο μέρος τελείωσε 0-1.

Στην επανάληψη ο Τζίλα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπρκιτς μετά τη σέντρα του Βάργκας, όμως η Κάλιαρι ήταν πιο αποτελεσματική. Στο 59' ο Τσοπ βγήκε μπροστά, έριξε κάτω τον Σάβιτς και το σουτ του βρήκε στον Μπασάντα για να πάει στο παραθυράκι (0-2). Ο Κροάτης επιθετικός θα μπορούσε μάλιστα να έχει κάνει χατ τρικ αλλά ο Πασκουάλ κόνταρε την προσπάθειά του έπειτα από επέμβαση του Νέτο σε σουτ του Φαρίας. Το ματς παρέμενε ανοικτό, ο Ντιακιτέ έκοψε το βολέ του Βάργκας στη γραμμή, όμως οι Σάρδοι εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι και ο Νέτο απέκρουσε το σουτ του Ζοάο Πέδρο. Η Φιορεντίνα μπήκε τελικά ξανά στο ματς στο 74' όταν Ο Τζιλαρντίνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από προσπάθεια του Βάργκας (1-2) και στη συνέχεια ο Μάριο Γκόμες έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 αφού αντί να κάνει κεφαλιά βρήκε τη μπάλα με τον αγκώνα. Αντί να ισοφαρίσουν οι Βιόλα, δέχθηκαν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις μετά την τρομερή προσπάθεια του Φαρίας ο οποίος έφυγε από το μισό της Κάλιαρι, πέρασε Τόμοβιτς-Σάβιτς και τελείωσε τη φάση εξαιρετικά (1-3).

 

SERIE A Τελευταία Νέα