Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 0-0

Gazzetta team
Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 0-0

bet365

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη όμως δεν έσπασε ποτέ την άμυνα της Γουέστ Μπρομ και με το 0-0 δεν πέρασε πάνω από την Τότεναμ. Ξανά ήττα η Νιούκαστλ, διπλό παραμονής η Λέστερ.

Νωρίτερα, Σαουθάμπτον και Τότεναμ είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2 και οι Reds είχαν την ευκαιρία με νίκη στο Hawthorns να περάσουν μόνοι 5οι, όμως η Γουέστ Μπρομ αποδείχθηκε πολύ σκληρή και δεν το επέτρεψε αυτό. Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, ειδικά στο δεύτερο μέρος, είχαν φάσεις και δοκάρι όμως έμειναν στο 0-0 και παρέμειναν ισόβαθμοι με τους Σπερς και έναν πόντο πάνω από τους Αγίους. Βασικός ξεκίνησε στον αγώνα ο Στίβεν Τζέραρντ και έγινε μόλις ο 12ος παίκτης την ιστορία της Premier League που φτάνει τις 500 συμμετοχές.

Η Γουέστ Μπρομ κάθισε αρκετά πίσω στο πρώτο μέρος και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ υπομονετικοί για να κάνουν κάτι της προκοπής, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ανύπαρκτες. Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, στο 27' ο Τζέραρντ εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Μάριο Μπαλοτέλι -ήταν ξανά βασικός- λίγο πάνω από τα δοκάρια. Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Ρότζερς ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφερε να τρυπήσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ πίεσε περισσότερο για τη νίκη που θα έκανε το Νο5 μόνο δικό της και στο 55' είχε τριπλή φάση με το σουτ του Μπαλοτέλι να μπλοκάρεται από τον ΜακΟλεϊ, τον Μάιχιλ να λέει 'όχι' στον Κουτίνιο και τον Χέντερσον να βλέπει και το δικό του σουτ να βρίσκει σε σώματα αμυντικών. Στο 63' οι Reds είχαν την καλύτερη στιγμή τους όταν ο Αϊμπ βγήκε από αριστερά, έπαιξε το 1-2 με τον Super Mario, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του με το αριστερό σταμάτησε στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό η Γουέστ Μπρομ είχε καλή στιγμή, όταν ο Σκρτελ δεν είχε καλή αντίδραση σε σέντρα, ο Μόρισον πήρε την κεφαλιά, ο Μινιολέ βρήκε τη μπάλα και ο Λόβρεν έκοψε πάνω στη γραμμή.

Χέντερσον και Λαλάνα έκαναν όλη τη δουλειά για την Λίβερπουλ, που όμως δεν μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην ομάδα του Τόνι Πιούλις. Στο 79' ο Κουτίνιο έκανε λόμπα άουτ και στο 87' ο ΜακΜάναμαν πέρασε τον Σκρτελ αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Μινιολέ, για να έχει τον τελευταίο λόγο στο 93' ο Λόβρεν, που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ μετά τη σέντρα του Τζέραρντ.

Εκπληκτική νίκη και εκτός ζώνης η Λέστερ
Η Λέστερ πήρε υπερπολύτιμο διπλό στην έδρα της Μπέρνλι (0-1) και φτάνοντας τις 4 σερί νίκες στην PL βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα ο Σακέλ έκοψε τον Ουγιόα ο οποίος ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει τη σέντρα του Βάρντι, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν την Μπέρνλι στο δικό της του γηπέδου και τον Βάρντι να αναγκάζει τον Χίτον να πέσει για να κάνει την επέμβαση. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ όταν ο Σακέλ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μάθιου Τέιλορ, όμως ο εξτρέμ είδε τον Κάσπερ Σμάιχελ να αντιδρά εξαιρετικά.

Στην επανάληψη ο Τέιλορ κέρδισε πέναλτι και αφού έστησε τη μπάλα στη βούλα είχε χρυσή ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους Clarets, όμως ο 33χρονος παρότι ξεγέλασε τον Σμάιχελ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να ακολουθήσουν τα χειρότερα. Στο επόμενο λεπτό ο Μάικλ Νταφ βρήκε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Ολμπράιτον, ο Χίτον απέκρουσε, όμως ο Βάρντι ήταν εκεί για να κάνει 0-1. Η Μπέρνλι πίεσε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα για την ισοφάριση όμως ο Σμάιχελ έκανε εκπληκτική επέμβαση σε προσπάθεια του Μι, η οποία είχε κοντράρει στον Χουτ. Η Λέστερ είχε ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς, ο Χίτον κράτησε τους γηπεδούχους στη ζωή, όμως τίποτα δεν άλλαξε και οι Αλεπούδες πήραν μία τρομερή νίκη.

Ισοπαλία... ήττα για Σάντερλαντ
Οταν ο Ντικ Αντβοκάατ έπαιρνε τη θέση του Γκουστάβο Πογιέτ, στο Σάντερλαντ πίστευαν ότι τα πράγματα θα έφτιαχναν και η ομάδα δεν θα κινδύνευε σοβαρά με υποβιβασμό. Τελικά, πέντε ματς πριν το φινάλε, οι «μαύρες γάτες» είναι στην επικίνδυνη ζώνη μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Στόουκ... Το ματς άρχισε ιδανικά για την Σάντερλαντ αφού μόλις στο 2' ο Γουίκαμ, μετά την σέντρα του Τζόουνς και το λάθος του Μπέγκοβιτς, έκανε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση αλλά η Στόουκ δεν πτοήθηκε και στο 27' με τον Ανταμ να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι με το δεξί (τρίτο γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς), έφτασε στο 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η Σάντερλαντ είχε περισσότερο από μία ώρα στη διάθεση της για να βάλει δεύτερο γκολ αλλά πιο πιθανό ήταν να το δεχθεί με την απόδοση που είχε και το φάντασμα του υποβιβασμού επιστρέφει...

Κύκνειο άσμα(;) για Νιούκαστλ
Η Νιούκαστλ ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από τη Σουόνσι και με επτά διαδοχικές «σφαλιάρες» στο πρωτάθλημα, βιώνει το χειρότερο σερί της από το 1977. Αυτό την έχει οδηγήσει στο να απέχει πλέον μόλις πέντε βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού και να βυθίζεται ολοένα και πιο κοντά προς αυτήν. Αν και προηγήθηκε με τον Αγιόθε (20'), οι Ολιβέιρα (45'), Σίγκουρντσον (49') και Κορκ (71') έκαναν την ανατροπή υπέρ των Ουαλών. Στο 87' μείωσε ο Ντε Γιονγκ, μα ήταν πλέον αργά για τους γηπεδούχους, με τους Κύκνους να πετούν προς την 8η θέση, την καλύτερη τους ever στην Premier League.

Ζωντανή με Εντόι!
Μεγάλη νίκη για την Χαλ, που επιβλήθηκε 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο και παραμένει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία, όταν τη στιγμή που όλοι διαμαρτύρονταν για πέναλτι σε χέρι του Τσέστερ, ο Μάρεϊ έκανε το σουτ, για να βγάλει δύσκολα ο Χάρπερ. Τα προβλήματα των Λονδρέζων ήταν στην άμυνα και στο 15’ ο Εντόι έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Μπρέιντι ολομόναχος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ! Το ματς ήταν ανοιχτό και στο 19’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ με τον Χάντλστοουν, με τον Σπερόνι να βγάζει σε κόρνερ.

Τελικά, η Χαλ πήρε το προβάδισμα με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 51’ ο Εντόι έκανε το 0-1, όμως μάλλον το γκολ δε θα έπρεπε να είχε μετρήσει, καθώς ο Μπρέιντι που του έδωσε την ασίστ, είχε κάνει χέρι. Όπως και να έχει το 0-1 ήταν γεγονός και το παιχνίδι κυλούσε με τους παίκτες του Μπρους να έχουν τον έλεγχο. Αυτό, μέχρι τα 15 τελευταία λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έχασαν ευκαιρίες με εκείνη του Σανόγκο να είναι καλύτεροι, όμως στις καθυστερήσεις δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, με τον Εντόι να τελειώνει τα πάντα στο 90+2’ για το τελικό 0-2.

Χ-αμένη ευκαιρία για ΚΠΡ
Η ΚΠΡ δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της κόντρα στην Γουέστ Χαμ και μετά το 0-0 βρίσκεται στο -4 από τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό, όμως ο Αντριάν απέκρουσε το σουτ του Σάντρο. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή φάση με την κεφαλιά του Μπαρκ να κόβεται πάνω στη γραμμή από τον Ονουόχα. Οι Rangers κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Τζέιμς Κόλινς, όμως ο Αντριάν απέκρουσε την εκτέλεση του Οστιν (έχει πιάσει τα τρία τελευταία) και συνέχισαν να είναι πιο επιθετικοί με το σουτ του Ματ Φιλιπς να κοντράρει και να φεύγει άουτ. Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ πλησίασε στο γκολ με τον Κρέσγουελ, του οποίου το φάουλ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, για να στείλει τη μπάλα ο Ζαμόρα λίγο έξω από το παραθυράκι. Στο 73' ο Ρίτσαρντ Νταν είδε τον Αντριάν να αποκρούει την κεφαλιά του, για να χάσει καλή ευκαιρία ο Κουγιατέ για τα Σφυριά με σουτ ψηλά από κοντά. Ο Αντριάν ήταν εκεί για να σταματήσει και τον Χένρι, πριν ο Ονουόχα κοπεί από τους αμυντικούς. Η ΚΠΡ προσπάθησε μέχρι το τέλος, όμως πήρε μόνο έναν βαθμό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα