Ασλανίδης: «Στο πλευρό του Κοντονή η ΑΕΚ»

Ασλανίδης: «Στο πλευρό του Κοντονή η ΑΕΚ»

Gazzetta team
Ασλανίδης: «Στο πλευρό του Κοντονή η ΑΕΚ»

bet365

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, συνάντησε τον Σταύρο Κοντονή όπου του μετέφερε τη στήριξη της ΑΕΚ στις κινήσεις που θέλει να κάνει για να «καθαρίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Σταύρο Κοντονή το μεσημέρι της Παρασκευής. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της πολιτείας, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα έχει την ίδια στάση απέναντι σε όλες τις ομάδες, είτε αυτές τάσσονται υπέρ, είτε αντιτίθενται στα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

O εκπρόσωπος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι η Ενωση θα είναι στο πλευρό του.

«Το θέμα της συνάντησης δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το να μεταφέρω στον κ. Κοντονή ότι μετά το χθεσινοβραδινό ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι στο πλευρό του για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλη αυτή η έκνομη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει συστηματοποιηθεί και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι επίμονες και στοχευμένες.

Πιστεύουμε πως ο κ. Κοντονής και σαν σκεπτικό και σαν πρακτική είναι με το δίκιο, το οποίο αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει. Όλα αυτά θα λυθούν μέρα με τη μέρα. Μη νομίζετε ότι οι ξένοι παράγοντες και αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού… Grexit ο κ. Ασλανίδης είπε: «Η ΑΕΚ θα δεχτεί οποιαδήποτε θυσία μπορεί να της αναλογεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά όταν εκπρόσωποι μεγάλων ομάδων αλλά και μικρότερων, καταθέτουν τη στήριξη τους στο δύσκολο και επίπονο έργο που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση όσον αφορά τα ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Ακόμα και αν κάποιες ομάδες τοποθετούνται με επιφύλαξη ή κάποιες άλλες ακόμη και αρνητικά, στην κυβερνητική πολιτική αυτό δεν θα μας κάνει να αποστασιοποιηθούμε από τις βασικές αρχές και αξίες μας. Δηλαδή τις αρχές της ισονομίας και των ίσων αποστάσεων της Κυβέρνησης από όλους τους συλλόγους. Θα λειτουργήσουμε με πνεύμα ισονομίας προς όλους.

Η Κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της με αίσθημα ευθύνης. Κανένας δεν πρόκειται να αδικηθεί και κανένας δεν πρόκειται να ευνοηθεί από την Κυβέρνηση. Ότι κάνουμε το κάνουμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού αθλητισμού, την ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων φιλάθλων».

Για το αν η αποδοχή της πρόσκλησης από UEFA και FIFA σημαίνει ότι διεθνείς διοργανώσεις αποδέχονται τη θέση της Κυβέρνησης είπε: «Δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων. Όπως γνωρίζετε η επίσημη πρόσκληση θα κατατεθεί τη Δευτέρα, οπότε θα το προτείνω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ωστόσο για λόγους πρακτικούς, γνωστοποιήσαμε τη σχετική μας πρόθεση στη FIFA και την UEFA. Ως εκ τούτου αναμένουμε την τοποθέτησή τους ενώπιον της Βουλής, με την ελπίδα να έχουν κατανοήσει την ανάγκη συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κυβέρνηση για τα θέματα που μας απασχολούν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα