Ξανά για κούπα η Σεβίλλη (vids)

Gazzetta team
Ξανά για κούπα η Σεβίλλη (vids)

bet365

Η κάτοχος του τροπαίου ισοφάρισε (2-2) στο 88' στη Ζενίτ και έκλεψε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Τετράδα για Ιταλούς (Νάπολι, Φιορεντίνα) και Ντνιεπρ.

Ηταν ματς ακατάλληλο για καρδιακούς. Αρχικά φάνηκε ότι θα ήταν ευκολάκι για τη Σεβίλλη, που έχοντας το υπέρ της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, προηγήθηκε με το καλημέρα στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, η Ζενίτ της έκανε την ανατροπή, για να κλέψουν τελικά οι φιλοξενούμενοι την πρόκριση με το 2-2 στο 88'. Μόλις στο 6' ο Μπάκα ευστόχησε σε πέναλτι (αμφισβητούμενη ανατροπή Βιτόλο από Νέτο). Σταδιακά όμως οι Ρώσοι πήραν τα μέτρα τους στο γήπεδο και άρχισαν το σφυροκόπημα. Ο Μπέτο λοιπόν που προερχόταν από τραυματισμό, αποδείχτηκε επιρρεπής και έκανε δύο γκάφες, που γύρισαν τούμπα το σκορ. Στο 48' έκανε αβίαστο λάθος σε μία ακίνδυνη σέντρα και εξ επαφής ισοφάρισε ο Ροντόν. Από εκεί και έπειτα ανέλαβε ο Χουλκ. Αφού απείλησε σε τρεις περιπτώσεις, έκανε ένα μακρινό γέμισμα και ο Μπέτο με το ίδιο ακριβώς λάθος, άφησε τη μπάλα να περάσει την γραμμή του τέρματος. Στο τέλος όμως και ενώ πίεζαν οι γηπεδούχοι, η Σεβίλλη έβγαλε την τέλεια αντεπίθεση, με τον Ιμπόρα να αφήνει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του και τον επερχόμενο Γκαμεϊρό να στέλνει την ομάδα του στα ημιτελικά. Εκεί θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Τις τρεις προηγούμενες που συνέβη, το σήκωσε. Οπως και πέρσι δηλαδή...



Εύκολα στα ημιτελικά οι «Βιόλα»
Πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης η Φιορεντίνα, επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Κιέβου σε ματς όπου έχασε πολλές ευκαιρίες! Το γκολ του Μπαμπακάρ στις καθυστερήσεις έδινε στους «Βιόλα» το πάνω χέρι για την πρόκριση και σύμμαχος στην προσπάθεια της τους η εξαιρετική παράδοση, καθώς δεν είχαν ηττηθεί ποτέ από Ουκρανούς εντός έδρας. Η ΦΙορεντίνα μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο. Ηδη, στο πρώτο τέταρτο η Φιορεντίνα είχε καταφέρει να δημιουργήσει τέσσερις φάσεις! Στο 5' ο Βαλέρο χάνει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 9' ο Σαλάχ δεν μπορεί να κερδίσει τον Σοφκόφσκι. Στο 10' ο Αλόνσο χάνει μοναδική φάση, αφού η προσπάθειά του βρήκε το δοκάρι, ενώ δυο λεπτά αργότερα πάλι ο Βαλέρο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Ντιναμό αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ενώ η Φιορεντίνα έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Μάλιστα, στο 23' ο Γκόμες δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να ανοίξει το σκορ. Οι Ουκρανοί βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση στο 40' όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λανς. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η λύτρωση για τους «Βιόλα», με τον Γκόμες από ασίστ του Χοακίν να πετυχαίνει το 1-0. Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τους Ιταλούς να μπαίνουν δυνατά, αλλά να μη βρίσκουν στόχο. Μάλιστα, στο 49' ο Σαλάχ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού είδε το σουτ να βρίσκει το δοκάρι! Στο 59' ο Φερνάντες ήταν μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα, αλλά... κατάφερε να αστοχήσει! Η Ντιναμό ανήμπορη να αντιδράσει, έκανε μόλις μια ευκαιρία, αλλά στο 85’ στο σουτ του Ριμπάλκα έδιωξε ο Νέτο. Η Φιορεντίνα κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος και ο Βάργκας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το 2-0!


Με ηγέτη τον Σακόφ
Γράφει ιστορία η Ντνιέπρ, αφού η ομάδα του Μάρκοβιτς βρέθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού ένα τέρμα (1-0) ήταν αρκετό για να ρίξει στο καναβάτσο τη Μπριζ. Οι λογαριασμοί ήταν ανοιχτοί από το Βέλγιο, ίδιο σκηνικό και στο Κίεβο. Ντνιέπρ και Μπριζ έριξαν το βάρος στο αμυντικό κομμάτι, τα πήγαν εξαιρετικά ανασταλτικά και δεν ρίσκαραν. Οι Ουκρανοί πάντως ήταν πιο επικίνδυνοι και με τον Κονοπλιάνκα όποτε έβρισκαν διαδρόμους απειλούσαν, αλλά σε δυο τρεις περιπτώσεις ο Ράιαν κράτησε το μηδέν! Η Μπριζ δεν έβαλε το γκολ στο 72' με τον Ουλαρέ και το... πλήρωσε. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ροτάν έκανε την ασίστ και ο Σακόφ με το δεξί έστειλε τη Ντνίπρο στα ημιτελικά!

Τυπικό check in η Νάπολι
Μετά το 1-4 στην Γερμανία η υπόθεση πρόκριση ήταν τελειωμένη υπέρ της Νάπολι, η οποία προηγήθηκε 2-0 στο San Paolo αλλά η Βόλφσμπουργκ απέφυγε δεύτερη ήττα με το τελικό 2-2. Οι Βεζουβιάνι επιστρέφουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης 24 χρόνια μετά την ομάδα του Ντιέγο Μαραντόνα που κατάκτησε τότε το Κύπελλο UEFA. Η Βόλφε άφησε εκτός αρκετούς βασικούς, όμως παρά το γεγονό αυτό η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν πολύ κακή στο πρώτο μέρος. Ολα τα λεφτά ήταν στην επανάληψη. Στο 50' ο Χοσέ Καγιεχόν έφυγε στην αντεπίθεση, το σουτ του κόντραρε στον Ροδρίγες και ξεγέλασε τον Μπενάλιο για το 1-0, για να γίνει και το 2-0 υπέρ των Ναπολιτάνων ένα τέταρτο αργότερα ξανά με δόση τύχης. Ο Ιγουαΐν έστρωσε πάρε-βάλε στον Μέρτενς ο οποίος από κοντά νικήθηκε από τον Μπενάλιο αλλά η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του. Η Βόλφσμπουργκ μείωσε στο 71' με κεφαλιά του Κλόζε μετά το κόρνερ του Αρνολντ και έκανε το 2-2 δύο λεπτά αργότερα με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά του Πέρισιτς έπειτα από σέντρα του Γκιλαβογκί από δεξιά.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα