Δεν φοβίζει η χρεωκοπία τη χώρας, αλλά η τιμωρία της ΕΠΟ!

Δεν φοβίζει η χρεωκοπία τη χώρας, αλλά η τιμωρία της ΕΠΟ!

Δεν φοβίζει η χρεωκοπία τη χώρας, αλλά η τιμωρία της ΕΠΟ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την υποκρισία της κοινωνίας που ενθαρρύνει την κυβέρνηση να πάει στα άκρα με τους εταίρους, αλλά φοβάται ένα πιθανό ποδοσφαιρικό Grexit.

Έπρεπε να περάσουν χρόνια και χρόνια, έπρεπε να ξεφτιλιστεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοκρατίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να ασχοληθούν όλοι με την κατάντια του. Με την τεράστια αυτή αρρώστια του να πηγαίνεις στο γήπεδο, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα! Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι μας εξαναγκάζουν να δούμε και να ζήσουμε ένα παιχνίδι, γνωρίζοντας το τέλος. Για τέτοιο έγκλημα μιλάμε. Μέχρι φυσικά να μην ασχολείται κανείς με αυτό το τερατούργημα, για να μην πατάει ψυχή στο γήπεδο…

Ζήσαμε μία περίοδο όπου περίεργοι-ύποπτοι, προσπάθησαν να μας βγάλουν τρελούς και με αστειότητες μείωναν ή εξαφάνιζαν κάθε καταγγελία ή επιχειρηματολογία για όλους τους εγκληματίες που έστηναν ματς, αποτελέσματα, τίτλους, προκρίσεις, κόρνερ, κίτρινες, οφσάιντ, έστηναν ενέδρες, κατέστρεφαν περιουσίες, χτυπούσαν κόσμο, απειλούσαν, εκβίαζαν και φυσικά οικονομούσαν εκατομμύρια, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, καταστρέφοντας τις Κυριακές των Ελλήνων.

Μετά από όλα αυτά φθάσαμε σε μία περίοδο (τώρα) όπου οι φίλαθλοι αδικημένων αλλά και ευνοημένων ομάδων, καταλαβαίνουν που παίζεται -κυρίως- το παιχνίδι και τα Μέσα αναγκάζονται να παρουσιάσουν την αλήθεια, μια και όσα δεν ήθελαν, δεν μπορούν πια να κρύψουν την πραγματικότητα. Είμαστε εδώ όπου πλέον έχει επέμβει και η δικαιοσύνη, μια και οι πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ όλα τα δεινά έχουν βάση την ΕΠΟ, της οποίας οι μισοί παράγοντες απολογούνται κάθε εξάμηνο και για διαφορετικό αδίκημα.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα την βγάζει δεν την βγάζει οικονομικά και η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, αναγκάζεται να επέμβει, μια και στο ποδόσφαιρο…. δεν πάει παρακάτω.

Κι’ ενώ η κοινωνία, η κοινή γνώμη αλλά και τα ΜΜΕ ενθαρρύνουν την Κυβέρνηση να διατηρεί σκληρή στάση και να μην «μασάει» στις όποιες απειλές (ουσιαστικές ή επικοινωνιακές) των Ευρωπαίων για Grexit στο τρομακτικά ΠΙΟ σοβαρό ζήτημα του Ευρώ, αναφορικά με το ποδόσφαιρο όλοι εμφανίζονται τρομοκρατημένοι μην τυχόν η Ευρώπη πετάξει εκτός της ΕΠΟ! Και ενώ στα οικονομικά ενθαρρύνουν το ΣΥΡΙΖΑ να μην υποχωρήσει, στα ποδοσφαιρικά απειλούν τον Τσίπρα και τον Κοντωνή μην τυχόν και κάνουν βήμα μπροστά.

Ποιος μπορεί να το εξηγήσει αυτό; Να μην φοβόμαστε την χρεωκοπία αλλά να τρέμουμε -και καλά- την τιμωρία της ΕΠΟ;

Πώς είναι δυνατόν να αγαπάμε και να ενισχύουμε το τρομακτικό ρίσκο η τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους με στόχο να ξεπεραστεί το οικονομικό πρόβλημα, ακόμη και τώρα που για να πληρωθούν υποχρεώσεις επιστρατεύονται ακόμη και τα χρήματα των Δήμων, αλλά να αμφισβητούμε τις προθέσεις της ίδιας κυβέρνησης και να την «κυνηγάμε» από την πρώτη μέρα, όταν ρισκάρει την τιμωρία της ΕΠΟ, στην προσπάθεια να καθαρίσει το ποδόσφαιρο;

Γιατί και στην μία σοβαρή περίπτωση διαπραγμάτευση γίνεται και στην άλλη ο υπουργός διαπραγμάτευση θέλει να κάνει. Για να πάρει και να δώσει… Για να τους αναγκάσει να ασχοληθούν και εκείνοι (Ευρωπαίοι) με το πρόβλημα, έτσι ώστε να μην ασχοληθεί μέχρι τέλους εκείνος.

Αλλά έλα που ο Τσίπρας αποθεώνεται (με 45% στις δημοσκοπήσεις για την αδιάλλακτη στάση του) και ο Κοντωνής απειλείται και καθυβρίζεται κάθε μέρα…

Τέλος πάντων φθάσαμε στο σημείο όπου και η UEFA, εδώ στο gazzetta, μέσω του Ιφαντίνο και της συνέντευξης στον Βασίλη Σαμπράκο, να παραδέχεται επιτέλους ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα! Το ήξεραν δηλαδή, αλλά μέχρι τώρα δεν έκαναν τίποτα, ενισχύοντας ή επιβραβεύοντας όλους τους εγκληματίες…

Είναι απορίας άξιο βέβαια πώς έχει αλλάξει ΚΑΙ η ουσία της συζήτησης. Γιατί όσοι ξεχνούν ότι το βασικό θέμα είναι η κάθαρση στο ποδόσφαιρο και έπονται τα άλλα μεταξύ των οποίων το αυτοδιοίκητο και η αποβολή της ΕΠΟ, παίζουν παράξενο παιχνίδι. Δεν γίνεται να παρουσιάζεται ως πρωταρχικό ΚΑΝΕΝΑ άλλο θέμα, πέρα από την ύπαρξη μίας ή δύο εγκληματικών οργανώσεων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρα από την ύπαρξη δεκάδων στημένων αγώνων, υποθέσεων με εκβιασμούς-δωροδοκίες και τελικά, με φαινόμενα βίας από όσους αντιδρούν.

Από την άλλη, στόχος του Κοντωνή ΔΕΝ είναι βέβαια να τιμωρηθεί η ΕΠΟ από την UEFA. Άλλο λάθος συμπέρασμα, που μάλλον εσκεμμένα εξάγεται για να απαξιωθεί ο υπουργός. Στόχος είναι να καταργηθεί η βασική αρχή (το αυτοδιοίκητο) που εκμεταλλεύονται όλοι οι περίεργοι για να εγκληματούν, για να βρωμίζουν τον χώρο, πιστεύοντας ότι είναι ανεξέλεγκτοι.

Έχετε αντιληφθεί που έχουμε φθάσει; Να συζητάει (σε λίγο) όλη η Ευρώπη για την βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οι μόνοι που δεν ασχολούνται με αυτό, να είναι οι υπεύθυνοι της Ελληνικής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης! Μέχρι στιγμής για τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, ΔΕΝ συμβαίνει τίποτα! Και αυτούς τους τύπους θέλουμε να τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους!!

Κι’ εδώ επάνω τίθενται τα βασικά ερωτήματα:

Ποιος δεν επιθυμεί την κάθαρση και πονηρά κάνει πρώτο θέμα την τιμωρία;

Ποιος και ποιοι επιθυμούν την διατήρηση του Ελληνικού αυτοδιοίκητου μια και χρόνια ξέρουν τον τρόπο να το ελέγχουν και να αποκομίζουν οφέλη μέσω αυτού;

Γιατί ακόμη και τώρα , έχουμε την αίσθηση ότι πέρα από τους ευνοημένους που μέχρι προχθές έκαναν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και σήμερα τρέμουν στην ιδέα να τιμωρηθούν εντός και εκτός γηπέδων, μερικοί σημερινοί αδικημένοι, επιθυμούν το αυτοδιοίκητο και αυτή την κατάσταση στην ΕΠΟ γιατί κατά το παρελθόν είχαν αυτοί τον έλεγχο! Μήπως πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πετύχουν και στο μέλλον, έτσι ώστε και πάλι να κερδίσουν τίτλους και χρήματα;

Ο μόνος από τους μεγάλους που ΠΟΤΕ δεν κέρδισε πράγματα (και πολύ περισσότερο τίτλους) χάρη στην αυταρχικότητα και στο ανεξέλεγκτο καθεστώς αυτής της Ομοσπονδίας, είναι ο ΠΑΟΚ. Η μόνη ομάδα που δεν επεδίωξε και δεν ήλεγξε ποτέ την Ομοσπονδία, την διαιτησία, τις επιτροπές, τους παρατηρητές και την ΚΕΔ. Η μόνη μεγάλη ομάδα που δεν ενέπλεξε ΠΟΤΕ το όνομά της σε μαφιόζικες επιθέσεις κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Η μόνη ομάδα της οποίας παράγοντας δεν ακούγεται σε ηχογραφημένα του 2011 ή του 2014 να ετοιμάζει παράνομες πράξεις. Η μόνη μεγάλη ομάδα που ΠΟΤΕ δεν κατηγορήθηκε για στημένα, γιατί εξάλλου δεν ξέρει και δεν μπορεί να στήσει ματς, ούτε κόντρα στην Κ20!

Γι’ αυτό και είναι ο μόνος, που πιστά, σταθερά και χωρίς κωλοτούμπες, ή περίεργες φοβίες που οδηγούν σε παλινωδίες αναφορικά με τις θέσεις που παίρνει, επιθυμεί ΚΑΘΑΡΣΗ και φυσικά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων «ανάγκασαν» ακόμη και την… υπεράνω Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, να παραδεχθεί μετά από τόσα χρόνια, ότι ναι, το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βρώμικο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.