Πάνω από 400.000 εισιτήρια στο Καραϊσκάκη!

Πάνω από 400.000 εισιτήρια στο Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα…άδεια καθίσματα στα γήπεδα.

Ολόκληρη τη σεζόν ένα από τα…επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όποιοι θέλουν να απαξιώσουν κάθε τι που έχει σχέση με τον Ολυμπιακό, είναι και ο κόσμος που (δεν) πηγαίνει στο Καραϊσκάκη. Θέλοντας να υπονοήσουν ότι και καλά οι οπαδοί του Ολυμπιακού γυρίζουν την πλάτη στην προσπάθεια της ομάδας τους.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Αυτή είναι η πραγματικότητα; Κι εγώ δεν θα πω ότι δεν έχει πρόβλημα με τη μείωση του αριθμού των εισιτηρίων του κι ο Ολυμπιακός. Ασφαλώς κι έχει. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα γενικότερο θέμα κι όχι για υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τον Ολυμπιακό. Εδώ έχουμε τον ελληνικό λαό με άλλους νταλγκάδες στο κεφάλι του, τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης από τη μεγαλύτερη κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα. Αναπόφευκτα για πολύ κόσμο κάποια άλλα πράγματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι δεν πάνε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά έχουν και το μπάσκετ και το βόλεϊ και το πόλο. Όχι ότι δεν πάνε κι οι οπαδοί των άλλων ομάδων, όμως για τους Ολυμπιακούς αδειάζει πιο εύκολα το πορτοφόλι, σε συνδυασμό με το ότι είναι κι οι τιμές είναι λογικά πιο ψηλές στα ευρωπαϊκά ματς, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, σε σχέση με τα ματς των άλλων ομάδων που είναι στο Γιουρόπα Λιγκ, ενίοτε και με αντιπάλους...ψιλοτριτοκοσμικούς. Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός έχει σταθερά πολλά διαρκείας, κάπου 11-12 χιλιάδες.

Αλλά τέλος πάντων, ας ξέρουμε κάτι: φέτος και μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει διαθέσει στο Καραϊσκάκη σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη αρκετά πάνω από 400.000 εισιτήρια! Δεν τα λες και λίγα, ε; Ειδικά αν βάλεις κάτω και δεις ότι ο ΠΑΟΚ έχει κόψει περίπου τα μισά (200.000) κι ο Παναθηναϊκός όχι πολύ πάνω από 150.000, επίσης σε όλα τα παιχνίδια τους. Αυτά τα νούμερα τουλάχιστον δίνουν όσοι «κρατάνε» κρατάνε τα σχετικά στοιχεία, που σίγουρα «κάτι» λένε.

Γιατί λένε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού ότι δεν πάνε μαζικά πλέον στο γήπεδο. Μάλιστα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον κόσμο μίας ομάδας, που σε 19 χρόνια έχει πάρει 17 πρωταθλήματα και κάμποσα νταμπλ!!! Κάπου εύλογα δεν μπορεί να υπάρχει το ίδιο πάθος για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αντίθετα με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία δεν πέφτει καρφίτσα.

Το ερώτημα το πιο μεγάλο θα έπρεπε να είναι, γιατί δεν έχει ο ΠΑΟΚ ούτε 12.000 μέσο όρο στην Τούμπα και γιατί δεν γεμίζει ο Παναθηναϊκός καν το μικρό γήπεδο της Λεωφόρου. Γιατί υποτίθεται ότι πιο διψασμένοι πρέπει να είναι οι δικοί τους οπαδοί, τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος και Κυπέλλου, όσο και σε επίπεδο Ευρώπης, όπου ειδικά ο Παναθηναϊκός εδώ και μία πενταετία έχει ξεχάσει τι θα πει επιτυχία. Ειδικά δε φέτος, ο ΠΑΟΚ μέχρι αρχές Δεκέμβρη ήταν στο +5 από τον Ολυμπιακό κι ο Παναθηναϊκός τέλη Φλεβάρη είχε ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό…

Ας δούμε λοιπόν ποιοι έχουν τελικά..."άδεια καθίσματα"…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.