Κοντονής: «Δεν θέλουμε την κατάργηση του αυτοδιοίκητου»

Gazzetta team
Κοντονής: «Δεν θέλουμε την κατάργηση του αυτοδιοίκητου»

bet365

Η λειτουργία και όχι η κατάργηση του αυτοδιοίκητου στην ΕΠΟ, είναι η επιθυμία της κυβέρνησης, όπως είπε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει το φημολογούμενο ποδοσφαιρικό Grexit.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο Γιώργος Μποροβήλος από τη θέση του στη Superleague, αφού με βάση τον κώδικα ηθικής της FIFA είναι έκθετος, τόνισε: «Δεν θα αναφερθώ. Εμείς δεν επιθυμούμε να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο και θέλουμε να λειτουργεί. Εμείς αλλού επεμβαίνουμε και θέλουμε να λειτουργούν βάσει των νόμων».

Αναφορικά με την πιθανότητα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων σε σχέση με το αυτοδιοίκητο, σημείωσε: «Δεν είμαστε σε φάση να φτάσουμε στα άκρα και συζητάμε μαζί τους. Έχουμε καταλάβει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Εγώ και η κυβέρνηση δεν είμαστε... φανατικοί και αν μας προτείνουν μια καλύτερη λύση θα την ακούσουμε.

Θέτουν έναν προβληματισμό πάνω σε αυτά που προτείνουμε και από την πλευρά μας λέμε ότι θα πρέπει να μας πουν αν αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τον τρόπο που τον έχει διαχειριστεί μέχρι τώρα η ΕΠΟ, έχει φέρει αποτελέσματα. Εμείς ζητάμε περισσότερο έλεγχο της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλουμε να εμπλέκονται. Δεν έχουν εναρμονίσει το πειθαρχικό δίκαιο και το απέδειξα με πειθαρχικές διατάξεις».

Κληθείς να σχολιάσει τις δικαστικές υποθέσεις που «τρέχουν», επισήμανε: «Πιστεύω ότι θα λάμψει η αλήθεια. Πρέπει να σεβαστούν όλοι τη θέση των κατηγορουμένων και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κρίνει. Δεν μένουμε στα πρόσωπα γιατί μπορεί στη συνέχεια να αθωωθούν και να εκτεθούμε».

Για την πιθανότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην περίπτωση αποκλεισμού: «Το κράτος θα προστατέψει την εθνική ομάδα και τους συλλόγους σε πράξεις που θεωρούμε ότι είναι εναντίον τους. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα παίζουμε μπάλα, αλλά αν ένα παιδί που πάει την Κυριακή στο γήπεδο θα γυρίσει το βράδυ στο σπίτι του».

 

Τελευταία Νέα