Oλυμπιακός: Γι' αυτό σηκώνει κούπα!

Oλυμπιακός: Γι' αυτό σηκώνει κούπα!

Δημήτρης Τομαράς
Oλυμπιακός: Γι' αυτό σηκώνει κούπα!

bet365

O Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για τις βασικές παραμέτρους που έφεραν για ακόμα μία χρονιά τον τίτλο στο Λιμάνι!

Είναι σε όλους γνωστό και ξεκάθαρο πως ένα πρωτάθλημα αποτελεί έναν μίνι... μαραθώνιο 34 αγωνιστικών. Μία μάχη με τον χρόνο και τα αποτελέσματα για να κερδίσει ο καθένας εκεί που... σκόνταψε ή έχασε πολύτιμους βαθμούς ο αντίπαλός του. Είναι γεγονός πως κατά διαστήματα ο φετινός Ολυμπιακός περισσότερο προβλημάτισε παρά... μάγεψε με την εικόνα του στο πρωτάθλημα. Ωστόσο στέφεται δικαιωματικά πρωταθλητής για ακόμα μία χρονιά. Μπορεί να υπήρξαν ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ όπου δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα και δεν έφερε νικηφόρα αποτελέσμα, πλην όμως οι ερυθρόλευκοι απέφυγαν παγίδες και κακοτοπιές στις οποίες έπεσαν μέσα και οι δύο άλλοι διεκδικητές του τίτλου.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα; Ο Ολυμπιακός αν και έχασε βαθμούς από τον Αστέρα δεν ηττήθηκε σε ματς με τους Αρκάδες, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε καμία φορά τους Πελοποννήσιους. Κόντρα στην Ξάνθη έκανε δύο νίκες, όταν ο δικέφαλος του Βορρά είχε μία ήττα, όπως ήττα στην Ξάνθη είχε και ο Παναθηναϊκός. Δεν έχασε καμία φορά από τον Παναιτωλικό, ο οποίος από την άλλη επικράτησε στην Τούμπα. Νίκησε σε έστω έναν αγώνα με τον Ατρόμητο και δεν έκανε γκέλες με ομάδες τύπου Καλλονή και Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής στο πρωτάθλημα νίκησε και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που κατέρρευσε αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά από μία μεγάλη νίκη σε ντέρμπι (σ.σ. βλέπε ΠΑΟΚ μετά το 2-1 στο Φάληρο).

Όλα αυτά αποτυπώνουν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της φετινής Σούπερ Λίγκας. Ασχέτως των όποιων... φωνών και διαμαρτυριών για την διαιτησία που περιέργως όσο διάστημα ήταν πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχαν, τόσο ο δικέφαλος του Βορρά όσο και ο Παναθηναϊκός λύγισαν προσπαθώντας να κάνουν πρωταθλητισμό. Και λόγω έλλειψης αγωνιστικής πειθαρχίας και καθαρού μυαλού σε κρίσιμα ματς με τις λεγόμενες μικρές ομάδες και εξαιτίας του ρόστερ αλλά και λόγω των προπονητικών τους χειρισμών. Ο Παναθηναϊκός δε φυσικά και επηρεάστηκε και από την ποινή του για τα επεισόδια στην Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε ένα ρόστερ που ήταν χειρότερο του περσινού, ωστόσο είχε στις τάξεις του τον MVP της φετινής Λίγκας και βέβαια και του 42ου τίτλου του.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΤΛΟ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΤΣΟΡΙ!

Τον Τσόρι Ντομίνγκες που έκανε double double στο ματς με τον Λεβαδειακό. Τον πιο πολύτιμο παίκτη της χρονιάς για τους Πειραιώτες και αναμφίβολα τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν: με 13 γκολ και 11 ασίστ, κάνοντας μία ακόμα σούπερ σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Δικαίως είναι ο ηγέτης του και δεδομένα είναι ότι πιο ποιοτικό έχει ο σύλλογός του αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα σε αυτήν την θέση. Τον δικό τους σημαντικό ρόλο έπαιξαν και ο Ρομπέρτο που είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής φέτος (σ.σ. κάτι απόλυτα λογικό) αλλά και ο Κώστας Μήτρογλου με τα 13 τέρματά του.

Ως προς την αλλαγή προπονητή η έλευση του Βίτορ Περέιρα αρχικά έφτιαξε την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, δίνοντάς τους άλλον αέρα και ωθώντας τους στο να αποσπάσουν ορισμένα θετικά αποτελέσματα, όμως επί της ουσίας και για ένα σημαντικό διάστημα η ομάδα εξακολούθησε να παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνιστικές παθογένειες που είχε και με τον Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν σηκώνει την 42η κούπα όχι γιατί φέτος ήταν εξαιρετικός αλλά γιατί πολύ απλά ήταν λιγότερο κακός από τους αντιπάλους του. Είχε μεγαλύτερη διάρκεια, είχε σοβαρότητα και αξιοπιστία σε επικίνδυνους αγώνες και επιπλέον στον Β' γύρο φρόντισε ώστε να μην χάσει τους πόντους που είχε απωλέσει στον Α'.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΚΤΑΔΑΣ

Πάνω στα όσα τονίζαμε πριν έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως τα πήγαν οι τρεις φετινοί διεκδικητές του τίτλου και μεταξύ τους αλλά και με τους άλλους συλλόγους της πρώτης οκτάδας της κατηγορίας:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ΠΑΟΚ μέσα: Ήττα με 2-1
Με ΠΑΟΚ εκτός: 0-0

Με Παναθηναϊκό μέσα: Νίκη με 1-0
Με Παναθηναϊκό έξω: Ήττα με 2-1

Με Αστέρα μέσα: Νίκη με 2-0
Με Αστέρα εκτός: 0-0

Με ΠΑΣ εντός: 2-2
Με ΠΑΣ εκτός: Ήττα με 3-1

Με Ατρόμητο μέσα: Νίκη με 2-1
Με Ατρόμητο έξω: Ήττα με 1-0

Με Ξάνθη εντός: Νίκη με 2-0
Με Ξάνθη εκτός: Κέρδισε με 3-1

Με Παναιτωλικό μέσα: 2-0
Με Παναιτωλικό έξω: 1-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με Ολυμπιακό μέσα: Νίκη με 2-1
Με Ολυμπιακό έξω: Ήττα με 1-0

Με ΠΑΟΚ μέσα: Κέρδισε με 4-3
Με ΠΑΟΚ έξω: Νίκη με 2-1

Με Αστέρα μέσα: 2-2
Με Αστέρα εκτός: 1-1

Με ΠΑΣ εντός: Αγωνίζεται στην 34η αγωνιστική
Με ΠΑΣ εκτός: 0-0

Με Ατρόμητο μέσα: Νίκη με 2-0
Με Ατρόμητο έξω: Ήττα με 2-0

Με Ξάνθη εντός: Παίζει στην 32η αγωνιστική
Με Ξάνθη εκτός: Ήττα με 4-2

Με Παναιτωλικό μέσα: Τρίποντο με σκορ 1-0
Με Παναιτωλικό έξω: Νίκη με 1-0

- Tips: Γκέλαρε με ισοπαλία με τον Λεβαδειακό (έπαιζε τυπικά εκτός γιατί το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ), έχασε εκτός έδρας από την Καλλονή, γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ στην έδρα του και έφερε "Χ" με Πανιώνιο. Εσχάτως έχασε και από τον Πανθρακικό.

ΠΑΟΚ

Με Ολυμπιακό εντός: 0-0
Με Ολυμπιακό εκτός: Νίκη με 2-1

Με Παναθηναϊκό μέσα: Ήττα με 2-1
Με Παναθηναϊκό έξω: Έχασε με 4-3

Με Αστέρα μέσα: 0-0
Με Αστέρα εκτός: 3-0

Με ΠΑΣ εντός: Αγωνίζεται στην 32η αγωνιστική
Με ΠΑΣ εκτός: Ήττα με 3-0

Με Ατρόμητο μέσα: Νίκη με 2-1
Με Ατρόμητο έξω: Ήττα με 4-0

Με Ξάνθη εντός: Νίκη με 2-1
Με Ξάνθη εκτός: Ήττα με 4-2

Με Παναιτωλικό μέσα: Ήττα με 2-1
Με Παναιτωλικό έξω: Νίκη με 1-0

- Tips: Είχε εντός έδρας ισοπαλία με Καλλονή ενώ έχασε από μία φορά από τους ΟΦΗ και Πανθρακικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα