Μονακό - Ρεν 1-1

Μονακό - Ρεν 1-1

bet365

Σοκ στο τέλος για την Μονακό, που έμεινε στο 1-1 με την Ρεν και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην 3η θέση. Μεγάλες νίκηες για Τουλούζ και Ρεμς.

Μετά την ήττα της Μαρσέιγ από τη Ναντ (1-0) η Μονακό είχε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στο +4 στην 3η θέση με νίκη επί της Ρεν. Οι Μονεγάσκοι, όμως, έμειναν στο 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε στο 87’ με γκολ του Χαμπίμπου και συνεχίζουν να έχουν πίσω τους σε απόσταση αναπνοής τους Μασσαλούς.

Οι πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Γιουβέντους στοίχησαν στους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό. Οι παίκτες του Ζαρντίμ μπήκαν πιο δυνατά, όμως οι ρενέ κατάφεραν να ισορροπήσουν γρήγορα και να χάσουν τις πρώτες ευκαιρίες με τους Ντεπ (19’) και Ντουκουρέ (25’). Εκείνοι, όμως, που έφτασαν πρώτοι στο γκολ ήταν οι Μονεγάσκοι, όταν στο 28’ ο Μπαρνάρντο Σίλβα έκλεψε από τον Μεξέρ, που προσπάθησε να γυρίσει στον Κοστίλ, για να κάνει το 1-0! Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους παίκτες του Μοντανιέ να έχουν πιο ξεκάθαρο πλάνο, να απειλούν και μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, να χάνουν την πρώτη κλασική στο 78’ με τον Τοϊβόνεν. Παρά τις προειδοποιητικές βολές των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το ματς και στο τέλος το πλήρωσαν. Στο 87’ μετά από ασίστ του Γκροσίτσκι ο Χαμπίμπου από κοντά έκανε το τελικό 1-1.

Φιλί ζωής για Ρεμς
Ο Ολιβιέ Γκεγκάν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Ρεμς, η οποία έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 από την Κορσική επί της Μπαστιά, για να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (στο +3). Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κάκιστη αμυντική λειτουργία της άμυνας των γηπεδούχων ο Ενγκόγκ από κοντά έκανε το 0-1. Οι Κορσικανοί είχαν την κατοχή στη συνέχεια, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Έτσι, εκείνοι που έφτασαν και σε δεύτεροι γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι, όταν στο 1’ των καθυστερήσεων ο Μαντί με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ντιέγκο έκανε το 0-2! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και μείωσαν στο 47’ με γκολ του Σίο, όμως η αντεπίθεση δεν ήρθε ποτέ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, με τον Αρεολά να κάνει αρκετές δύσκολες αποκρούσεις. Οι Κορσικανοί είχαν τις ευκαιρίες τους με τους Καουζάκ και Σίο, σκόραραν με τον Πεϊμπερνές, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Δε χ-άρηκε κανένας
Γκινγκάμπ και Εβιάν έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε σε καμία να ξεφύγει μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στη πρώτη ισοπαλία στη σεζόν στο σπίτι τους. Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, με την Γκινγκάμπ να φτάνει στο γκολ στο 23’, με τον Γιούλσγκαρντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του υπό την πίεση του Μαντάν. Ο τελευταίος, όμως, ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής Μπουκέ το ακύρωσε. Στο 37’ ο Μαντάν έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που τελικά πήραν το προβάδισμα πριν το ημίχρονο. Στο 44’ ο Πιε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μποβιού με κεφαλιά έκανε το 1-0. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση, όταν αρχικά ο Λεσλ έβγαλε το σουτ του Τόμασον, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε εκείνο του Μπλάντι, ο οποίος με το πρώτο του γκολ στην Ligue 1 έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί μέχρι το τέλος, με τον Ζιρές να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία, τον Λερουά να του λέει «όχι» και το 1-1 να παραμένει.

Ζωντανή η Τουλούζ, βυθίζεται η Λοριάν
Μεγάλη νίκη για την Τουλούζ, που με γκολ του Μπρέιθγουεϊτ επιβλήθηκε 1-0 της Λοριάν και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού, όπου πλέον βρίσκονται οι βακαλάοι. Το ματς ήταν καλό με πολλές φάσεις και μετά την πρώτη χαμένη του ευκαιρία στο 13’ ο Μπρέιθγουεϊτ άνοιξε το σκορ στο 28’. Οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει με τους Μεσλούμπ (19’) και Αγιού (22’), ενώ στο 40’ ο Ζουφρ είχε δοκάρι, για να μείνει το 0-1 μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι βιολέ κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό και έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος για να δούμε ξανά ευκαιρίες. Μπρέιθγουεϊτ (83’) και Αγιού (88’) δεν κατάφεραν, όμως, να σκοράρουν, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Τουλούζ να μένει με 10 παίκτες στο 86' λόγω αποβολής του Μουμπαντζέ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Αγιού.

Αυλαία για Λανς
Η Μετς επιβλήθηκε 3-1 της Λανς, την έστειλε πίσω στη 2η κατηγορία και διατήρησε τις δικές τους ελάχιστες ελπίδες για παραμονή. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και πήραν το προβάδισμα στο 13’, όταν μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Μαλουντά, που με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0. Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να πιέζουν και για δεύτερο γκολ και να χάνουν απίστευτη ευκαιρία στο 45’, όταν αρχικά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Σασί από το μισό μέτρο κατάφερε ολομόναχος να τη στείλει άουτ! Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Σαρ να κάνει το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 57’ και τους παίκτες του Καρτιέ να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το 3-0 ήρθε στο 79’, όταν ο Μάιγκα εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Γκμπαμέν στον Ριού, σκορ που κολάκευε τους λανσουά. Τουλάχιστον οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελικό 3-1 με τον Μαντιανί στο 89’.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή (17/04)

Ναντ-Μαρσέιγ 1-0
(20' Γκακπέ)

Σάββατο (18/04)

Νις-Παρί 1-3
(45+1' Μποντμέρ - 39', 63' Παστόρε, 69' πεν. Καβάνι)

Μπαστιά-Ρεμς 1-2
(47' Σίο - 5' Ενγκόγκ, 45+1' Μαντί)

Γκινγκάμπ-Εβιάν 1-1
(44' Μποβιού - 50' Μπλάντι)

Λοριάν-Τουλούζ 0-1
(28' Μπρέιθγουεϊτ)

Μετς-Λανς 3-1
(13' Μαλουντά, 57' πεν. Σαρ, 79' Μάιγκα - 89' Μαντιανί)

Μονακό-Ρεν 1-1
(28' Μπερνάρντο Σίλβα - 87' Χαμίμπου)

Κυριακή (19/04)

Λιλ-Μπορντό (15:00)
Μονπελιέ-Καέν (18:00)
Λιόν-Σεντ Ετιέν (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα