O Mέλμπι στο gazzetta.gr για το Χίλσμπορο

O Mέλμπι στο gazzetta.gr για το Χίλσμπορο

O Mέλμπι στο gazzetta.gr για το Χίλσμπορο

bet365

Ο θρυλικός μέσος της Λίβερπουλ, Γιαν Μέλμπι γυρίζει στο gazzetta.gr τον χρόνο πίσω στην αποφράδα ημέρα του Χίλσμπορο, διηγούμενος τις τραγικές στιγμές που βίωσε.

Ο Γιαν Μέλμπι ένας από τους σπουδαιότερους ξένους στην ιστορία της Λίβερπουλ άφησε το στίγμα του στον ιστορικό σύλλογο πραγματοποιώντας αξιοζήλευτη καριέρα.

Στα 12 χρόνια που παρέμεινε στο «Άνφιλντ» κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1986, 1988, 1990), 3 Κύπελλα (1986, 1989, 1992), 1 Λιγκ Καπ (1995) και 4 Τσάρτι Σιλντ (1986, 1988, 1989, 1990).

Στις 15 Απριλίου 1989, ο «Big Jan», έμελλε να βιώσει την απόλυτη ποδοσφαιρική τραγωδία. Το «Χίλσμπορο», όπως τονίζει στο gazzetta.gr εξακολουθεί να τον στοιχειώνει 26 χρόνια μετά.

«Ήταν μία μία τραγωδία από αυτές που σημαδεύουν την ζωή σου. Νομίζω πως το Λίβερπουλ ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από όσα εκτυλίχθηκαν στο Χίλσμπορο πριν από 26 χρόνια.

Με ρωτούν πολλοί για το Χίλσμπορο. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, όμως συχνά πυκνά οι μνήμες επιστρέφουν.

Όταν ακούς τους οπαδούς της Λίβερπουλ να τραγουδούν 'You'll Never Walk Alone', η σκέψη επιστρέφει στα δραματικά γεγονότα εκείνης της μαύρης ημέρας για το παγόσμιο ποδόσφαιρο».

Ο «θρυλικός» Μέλμπι στο ματς του «Χίλσμπορο» αν και τραυματίας είχε ακολουθήσει την αποστολή.

«Θυμάμαι σε εκείνο το ματς ήμουν τραυματίας. Παρόλα αυτά ακολούθησα κανονικά την αποστολή στο Χίλσμπορο. Καθόμουν πίσω από τον πάγκο και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν μάθαμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών».

Ο Γιαν Μέλμπι με τους συμπαίκτες του ανέλαβαν το θλιβερό καθήκον να παραστούν στις κηδείες των αδικοχαμένων οπαδών.

«Ξέραμε πως επρόκειτο για αθώες ψυχές που ήθελαν απλά να παρακολουθήσουν την αγαπημένη ομάδα τους. Ευτυχώς ο κόσμος πλέον γνωρίζει την αλήθεια. Τότε κάποιοι πίστευαν πως ήταν μεθυσμένοι οπαδοί που δεν είχαν εισιτήρια. Πόσο άδικο είχαν».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα