Παπαγεωργίου: «Χωρίς συμπαράσταση και στήριξη δεν γίνεται τίποτα»

Gazzetta team
Παπαγεωργίου: «Χωρίς συμπαράσταση και στήριξη δεν γίνεται τίποτα»

bet365

Για τους λόγους οι οποίοι τον οδηγούν στην απόφαση να μην αναλάβει τις τύχες του Πανηλειακού, μίλησε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Θανάσης Παπαγεωργίου.

Συνάντηση με την πενταμελή αντιπροσωπεία μελών του Πανηλειακού είχε την Μεγάλη Παρασκευή (10/4) ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου της Ηλείας Θανάσης Παπαγεωργίου με αφορμή την ενασχόληση του με τα κοινά της ομάδας.

Ο Ήλειος επιχειρηματίας σε συνάντηση που έγινε στην Κουρούτα στην oποία και βρέθηκε προκειμένου να περάσει τις διακοπές του Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι για να μπει μπροστά και να βγάλει τον σύλλογο από το αδιέξοδο χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, πράξεις και μαζική συμμετοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο iliaoikonomia.gr:

«Για τον Πανηλειακό δυστυχώς δεν μπορεί μόνος του ένας …κούκος να φέρει την …μόνιμη άνοιξη. Είναι – αν γινόταν έτσι – τελείως προσωρινό και δεν οδηγεί πουθενά. Και δεν πρέπει να γίνει έτσι. Δεν μπορεί και δεν αρκεί μόνος του ο Παπαγεωργίου ή και ο οποιοσδήποτε ένας σαν εμένα, όση επιφάνεια κι αν έχει, όση δύναμη κι όση όρεξη, για να δημιουργηθεί κάτι σταθερό και με μέλλον! Αυτό το μοντέλο, π.χ. με έναν μόνο του μπροστά και χωρίς έμπρακτη συμμετοχή και των υπολοίπων, είναι εξαρχής καταδικασμένο.

Πρέπει να είναι συγκεκριμένο και το τι μπορεί να κάνει η υπόλοιπη πόλη. Τα μέλη του συλλόγου, οι φίλοι, οι αρχές και οι φορείς. Για μια ομάδα, που όπως όλοι λένε – και είναι – ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Πύργου αλλά και του Νομού Ηλείας. Αυτό όμως πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη. Και από όλους!

Ας βάλει και εκατομμύρια ευρώ ο επικεφαλής, και τα 100 ευρώ π.χ., συνδρομή ενός μέλους, την ίδια αξία έχουν. Γιατί το μέλος σε αυτή την περίπτωση βάζει αυτά που μπορεί. Αλλά κι έτσι μετέχει ενεργά κι αυτός. Την εμπιστοσύνη και το κάλεσμα του φίλαθλου κόσμου, κι έτσι όπως εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση, καθώς κι όπως εκφράζεται προς το πρόσωπο μου από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των απλών φιλάθλων της ομάδας, αυτό το εκτιμώ και το σέβομαι. Παράλληλα βέβαια, πρέπει να τονίσω κι ότι όπως πάντα κάνω σε οτιδήποτε κι αν ασχολούμαι, εξετάζω όλα τα δεδομένα κι όλα τα στοιχεία της συνολικής εικόνας.

Μέσα λοιπόν από τη συνολική εικόνα, πιστέψτε με ότι, αυτό που προκύπτει είναι πως για να γίνει κάτι καλό, κάτι μεγάλο στον Πανηλειακό, που να έχει βάσεις και γερές ρίζες, πρέπει να γίνει το αντίστροφο από αυτό που εσείς μου μεταφέρετε. Δηλαδή πρώτα να υπάρξει το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων – πάντα στο βαθμό που πρέπει και μπορεί ο καθένας – και να βγει π.χ. πρώτα ένα όσο καλύτερα γίνεται επιλεγμένο συμβούλιο, με ευρεία εκπροσώπηση της πόλης σε αυτό. Κι έπειτα να προχωρήσει η ομάδα.

Εγώ, κάνοντας μια μικρή αναδρομή – και πρέπει να είναι γνωστά κι αυτά σε όλο τον φίλαθλο κόσμο του Πανηλειακού – όταν ήρθα πέρυσι το χειμώνα έκανα πολλά για να μείνει ζωντανή αυτή την ομάδα, από την πρώτη κιόλας μέρα παρουσίας μου. Και μπήκα να βοηθήσω, κάνοντας μάλιστα τεράστια πραγματικά προσπάθεια για να υπάρχει Πανηλειακός, να μείνει στην κατηγορία και μάλιστα να κάνει στο Β' γύρο πορεία πρωταθλητισμού! Με κόπο, με χρόνο και με (πολλά) χρήματα, έγιναν αυτά! Και μόνος μου και τότε, χωρίς στήριξη…

Τον τωρινό χειμώνα, και ανεξαρτήτως των όποιων επιλογών έγιναν το καλοκαίρι και δεν… βγήκαν, δημιουργήθηκε στην ομάδα μας η γνωστή κατάσταση, για την οποία σίγουρα είχαν παίξει το μεγαλύτερο ρόλο οι απατηλές υποσχέσεις που μου έδωσαν το καλοκαίρι, αυτοί που ανέλαβαν να προχωρήσουν την ομάδα. Χωρίς όμως να κάνουν τίποτα από αυτά που δεσμεύτηκαν, όπως όλοι ξέρουμε, με αποτέλεσμα, και να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά και να εμφανιστεί τελικά μόνο ένα αδύναμο αγωνιστικό σύνολο, που δεν ενέπνεε κανένα σεβασμό, ούτε μέσα στα γήπεδα, ούτε έξω από αυτά! Και έβαλαν μάλιστα στο …σημάδι οι καταδικαστικές διαιτησίες, «κατακρεουργώντας» το!

Με όλα αυτά ήδη διαμορφωμένα, προχωρήσαμε στην αναστολή λειτουργίας της ομάδας, γιατί αν συνέχιζε, απλά θα…διασυρόταν, και τίποτα άλλο! Πήραμε λοιπόν μια μεγάλη αλλά και γενναία απόφαση, να αποχωρήσουμε από ένα …«σημαδεμένο παιχνίδι».

Ταυτόχρονα όμως, τόνισα δημόσια ότι παραμένω ενεργός, έτσι ώστε με τη δική μου βοήθεια, αλλά και με τη στήριξη όλων, να γίνει ένα νέο ξεκίνημα για τον ιστορικό Πανηλειακό, που θα έχει ως τελικό προορισμό τη Σούπερ Λίγκα. Άρχισαν ήδη από τότε …αντιδράσεις από τους γνωστούς που όλοι ξέρετε καλά! Και με κάποια απαράδεκτα δημοσιεύματα τους υπό τη μορφή ανακοινώσεων κ.τ.λ.

Εγώ από αυτούς δεν είχα να… διεκδικήσω κάτι! Δεν μπήκα και δεν μπαίνω σε καμιά διαμάχη με αυτούς! Αντίθετα, από τις 21 Ιανουαρίου, ξέρετε όλοι πως είχα δηλώσει καθαρά και συγκεκριμένα «…οι κύριοι αυτοί που φέρουν τις θέσεις του προέδρου και του γραμματέα του Ερασιτέχνη Πανηλειακού, να τοποθετηθούν, ή ενώπιον του Δημάρχου Πύργου ή δημόσια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι επιθυμούν να προχωρήσει η ομάδα! Αλλιώς, εγώ αποχωρώ και αποσύρω το ενδιαφέρον μου.

Εκείνο πάντως που θέλω να διαβεβαιώσω για μια ακόμα φορά είναι ότι, εγώ είμαι διατεθειμένος να οδηγήσω τον Πανηλειακό για να ξαναγράψει ιστορία. Κάποια τέτοια άτομα πρέπει να απομακρυνθούν πλήρως, όχι μόνο από την ίδια την ομάδα αλλά κι από το γύρω – γύρω περιβάλλον της! Κακώς δεν έχει γίνει ως τώρα αυτό. Και πρέπει να είναι απολύτως κατανοητό πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν! Με απαράδεκτες κινήσεις, όπως καταγγελίες που στρέφονται σε βάρος του σωματείου. Και διάφορα σχετικά. Τα ξέρετε άλλωστε όλοι καλά. Έχουν δημοσιοποιηθεί κι έχουν συζητηθεί δημοσίως σε πολλές περιπτώσεις ως τώρα… Χωρίς μαζική και έμπρακτη στήριξη δε γίνεται τίποτα.

Αυτό που χρειάζεται ο Πανηλειακός είναι: Μαζική και έμπρακτη στήριξη. Χωρίς αυτό δε γίνεται τίποτα! Είτε είμαι εγώ, είτε όχι. Ειδικά τώρα που το καθεστώς του σωματείου είναι ερασιτεχνικό, είναι ξαναλέω ο μόνος τρόπος! Αν ήταν ΠΑΕ ή όταν ξαναγίνει, είναι διαφορετικά. Αλλά τώρα, αυτό είναι μονόδρομος! Να γίνουν κάποια πράγματα. Να αρχίσει να λειτουργεί η κατάσταση με αυτό τον τρόπο. Να μπουν όλοι μέσα και να μετέχουν. Και αν δω κι εγώ ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και δεν έχουν μπει κάποιοι μόνο για να …κοροϊδέψουν, τότε να βοηθήσω κι εγώ! Και με πολλούς τρόπους. Και οικονομικά, και ηθικά, και αν δω αυτό που πρέπει κι αυτό που επιθυμώ, τότε να μπω και επικεφαλής!

Το αν δεν υπάρχει κανείς άλλος διατεθειμένος να ασχοληθεί με τον Πανηλειακό, είναι κακό για το ίδιο το σωματείο. Κάτι φταίει, από τη στιγμή που διαμορφώνεται μια κατάσταση τέτοια ώστε να εμφανίζομαι εγώ και μόνο εγώ ως η μόνη λύση… Κι αυτό που φταίει, πρέπει να λυθεί και να διορθωθεί. Πρέπει να μπουν κανόνες! Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η φιλοσοφία! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για επιβίωση αλλά και σωστή λειτουργία. Με σοβαρότητα, με αγάπη για την ομάδα.

Αν αυτά εξελιχθούν, βρεθεί σωστή διοίκηση και προχωρήσει η ομάδα, τότε από μένα έχετε τη δέσμευση μου ότι θα είμαι κι εγώ παρών! Να πω επίσης ότι, στον Κώστα Ντάβαρη ήδη έχω προτείνει να προχώραγε αυτός την ομάδα με ανθρώπους της αρεσκείας του, κι εγώ να έβαζα τα χρήματα! Χωρίς όμως να έχω άλλη εμπλοκή. Μου απάντησε αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο! «Ακόμα και να ανέβει η ομάδα, δεν θα έχει μέλλον στη συνέχεια, και θα είναι πάλι στην αβεβαιότητα. Γι’ αυτό δεν κάνω τίποτα αν δεν είσαι εσύ. Η ομάδα χρειάζεται και τις γνωριμίες σου, και την οργάνωση και το νοικοκύρεμα που εσύ θα κάνεις, και πρέπει να είσαι εσύ επικεφαλής ενεργά» μου είπε.

Και θέλω με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης μας να σας πω, ότι εκτίμησα πολύ αυτή του την άρνηση. Γιατί και να δεχόταν, δεν θα ήθελε το καλό της ομάδας αλλά μόνο το δικό του συμφέρον. Αφού και να δεχόταν, και να ξεκίναγε, δεν θα υπήρχε και πάλι μέλλον, εφόσον δεν ισχύουν αυτά που ήδη σας είπα!

Μόνο ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής μου έκανε ξεκάθαρη εξήγηση και μου είπε συγκεκριμένα πράγματα. Δεν αρκεί βέβαια αυτό για τον Πανηλειακό. Πρέπει και οι υπόλοιποι φορείς, όπως και η ΕΠΣ Ηλείας να στηρίζουν την ομάδα. Έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζω και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αμαλιάδα και την Κουρούτα, καθώς και τον Νομό μου. Έχω αποδείξει και πέρυσι ότι μπορώ να προχωρήσω στη δημιουργία μιας πολύ καλής ομάδας. Η δική μου θέληση και το δικό μου σχέδιο για τον Πανηλειακό ήταν και παραμένει, να έχει μία μεγάλη και δυνατή ομάδα αντάξια της ιστορίας του και του ονόματός του, για τον Πύργο, για την Αρχαία Ολυμπία την κοιτίδα του αθλητισμού, αλλά και την Ηλεία ολόκληρη. Αλλά, αν δεν υπάρχει η έμπρακτη αγάπη, η συμπαράσταση και η στήριξη όλων, δε γίνεται τίποτα».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα