Μια επίθεση από Ελληνες στον Ολυμπιακό

Μια επίθεση από Ελληνες στον Ολυμπιακό

Αντώνης Σαούλης
Μια επίθεση από Ελληνες στον Ολυμπιακό

bet365

Η περίπτωση του Γιαννιώτα, ο Φορτούνης σε ρόλο Τσόρι, η επιστροφή του Φετφατζίδη και η παραμονή του Μήτρογλου. Μπορεί να υπάρξει μια τέτοια τετράδα στο λιμάνι; Το gazzetta.gr αναλύει...

Είναι ένα μόνιμο θέμα για τον Ολυμπιακό. Η ελληνοποίηση του ρόστερ. Σε μεγάλο βαθμό στην πενταετία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει καταφέρει. Και με το... παιδομάζωμα ανά την Ελλάδα και με την ανάδειξη παιδιών από την ακαδημία και με μεταγραφές από το εξωτερικό. Ωστόσο την φετινή σεζόν ενώ προσπάθησε η διοίκηση να βάλει κι άλλο ελληνικό αίμα στο ρόστερ μετά τις πωλήσεις των Μανωλά, Σάμαρη (και Χολέμπας) φαίνεται πως οι προπονητές και κυρίως τώρα ο Περέιρα δεν τους εμπιστεύτηκε.

Ο Αυλωνίτης έχασε την θέση του, ο Μπουχαλάκης πλέον δεν βρίσκεται καν στις αποστολές, ο Διαμαντάκος την μία είναι την άλλη όχι. Ουσιαστικά μόνο ο Φορτούνης έχει απομείνει ο οποίος όντως με Περέιρα πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο Σιόβας σταθερά στην άμυνα. Ο Μανιάτης είναι στα πιτς (και θα μείνει γι' αρκετά μεγάλο διάστημα) και ο Μήτρογλου ταλαιπωρείται από την θλάση.

Προφανώς ο Ολυμπιακός κι αυτό το καλοκαίρι θα θελήσει να ενισχύσει το ρόστερ του με ελληνικό «αίμα». Ο Κολοβός λογικά θα επιστρέψει για να δώσει το παρών στην προετοιμασία. Και θα είναι ο ένας. Ο Φορτούνης θα παραμείνει στην ομάδα και θα πάρει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ομως το θέμα του Μήτρογλου παραμένει ανοιχτό. Ο Γιαννιώτας είναι στο μικροσκόπιο (μαζί με Γούτα, Τσανδάρη, Κατσικά). Η Τζένοα χρωστάει ακόμα χρήματα από την μεταγραφή του Φετφατζίδη και υπάρχουν τα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι έτσι του χρόνου στην επίθεση; Δηλαδή με τον 26χρονο Μήτρογλου στην επίθεση, τον 22χρονο Φορτούνη από πίσω του, τον 21χρονο Γιαννιώτα στ' αριστερά και τον 24χρονο Φετφατζίδη στ' αριστερά;

Ας αναλύσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά:

Ο Φορτούνης είναι ο μόνος σίγουρος από τους τέσσερις. Εχει συμβόλαιο έως το 2019 και προβλέπεται πως θα έχει κι αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης να μάθει δίπλα στον Τσόρι και σε δύο χρόνια να γίνει αυτός ο ηγέτης της ομάδας στην μεσαία γραμμή. Το ταλέντο το έχει, διεθνής είναι ήδη και με ευρωπαϊκή εμπειρία. Οπότε γιατί όχι...;

Ο Μήτρογλου; Ο «πιστολέρο» μπορεί να βρίσκεται φέτος στο ρόστερ ωστόσο οι πιθανότητες να μείνει και του χρόνου είναι λίγες. Η Φούλαμ θα θελήσει να τον πουλήσει και ο Ολυμπιακός δύσκολα θα μπει σε πλειστηριασμό για να τον αγοράσει ξανά. Το συμβόλαιό του είναι ήδη πολύ υψηλό από την μεταγραφή του στην Αγγλία. Οπότε αυτήν την στιγμή που μιλάμε είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Γιαννιώτας όντως ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός έγινε και διεθνής, κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα ενώ κι αυτός έχει περάσει από ομάδα του εξωτερικού. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον έχει κλείσει κιόλας. Βεβαίως εάν αποφασίσει ο Περέιρα πως του κάνει τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα τον αποκτήσουν. Και τα στοιχεία που βγάζει φέτος δείχνουν πως μπορεί να σταθεί και στον Ολυμπιακό.

Οσο για τον Φετφατζίδη; Ισχύει ότι και για τον Μήτρογλου. Οι πιθανότητες είναι λίγες έως ελάχιστες για να γυρίσει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό ώστε η Τζένοα να ξεχρεώσει το ποσό στους «ερυθρόλευκους». Ο «Φέτφα» έχει βελτιωθεί πολύ στην Ιταλία και αν δεν μείνει στην Τζένοα τότε θα πωληθεί σε άλλον σύλλογο του εξωτερικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα